torsdag 15 mars 2012

HK Varberg klara för Allsvenskan

Jag har studerat lite tabeller i vanlig ordning. Även division 1 södra är riktigt jämn i toppen inför den sista omgången. Jag läste på HK Varbergs hemsida att de redan är klara för Allsvenskan nästa säsong, trots att de bara leder med en poäng. Tvåan IF Kristianstad får inte gå upp i Allsvenskan. Farmarlag och samarbetsföreningar får inte ligga en division under representationslaget men det känner nog de flesta till. Jag var inte helt hundra på den regeln om hur många divisioner som måste skilja mellan lagen.

Som ni kanske vet sade Ricoh HK upp sitt samarbetsavtal med Djurgårdens IF HF för en tid sedan vilket gör att de nu får gå upp, om de lyckas i kvalet vill säga.

HK Varberg tränas av den gamle storspelaren Mathias Franzen, som under sin spelarkarriär bland annat spelade för FC Barcelona. Han gjorde även över 100 landskamper.

Jag såg att Franzens gäng var bra redan i Eskil Cup innan säsongen. De förlorade i cupens final mot HK Eskil efter en jämn match om jag minns rätt. Lite komiskt att vi redan då fick bevittna de två lag som direkt tog sig till Allsvenskan utan kvalspel.

Men försäsong är försäsong och HK Eskil hade hemmaplan och allt men det gav uppenbarligen en vink om att de två bästa lagen i respektive serie är jämnbra. Nu ska vi med spänning följa det allsvenska kvalet och se vilka som är bäst bland tvåorna och treorna i de bägge serierna.

I och med att HK Varberg redan är klara får BK Heid och Alstermo IF, 3:an och 4:an i tabellen, göra upp om vem som hamnar 2:a och 3:a och därmed ställs mot antingen Ricoh HK, HK Country, Tyresö IF eller RP IF Linköping.

Här har ni toppen av division 1 södra inför avslutningen som avgörs på lördag kl 14:00:


Klicka på bilden för större format.

Jag tycker det känns som att BK Heid borde ha en liten fördel till att sno åt sig andraplatsen då man möter bottenlaget GIK Wasaiterna på hemmaplan. Visserligen krigar Angeredslaget för att behålla sin plats till division 1-kvalet men det borde vara en viss skillnad mellan toppen och botten även i den södra serien, även om skillnaden inte är lika stor om man kollar in poäng och resultat i vår serie.

Alstermo IF avslutar på hemmaplan mot IF Kristianstad. Toppmöte och det kan gå hur som helst skulle jag tro.

På söndag kl 16:00 vet vi definitivt hur SemiOff-kvalet kommer se ut.

***

Jag skrev tidigare att det vankas handbollsfest i Norrköping nästa helg, USM ska avgöras. Inget lag från IFK Nyköping är kvalificerade men det finns ett par spelare i andra lag som en gång representerat föreningen. Nu ska Fanny Skogkvist (IFK Tumba) och Sarah Holmdahl (Önnereds HK) vara med och kriga om guldet i DJ-slutspelet.

Lycka till tjejer och glöm inte bort att komma tillbaka och representera IFK Nyköping någon gång i framtiden!

***

Förhoppningsvis kommer jag kunna bjuda er läsare på några intervjuer med tränarna i Ricoh HK, HK Country, Tyresö IF och RP IF Linköping inför helgens avslutande omgång.

***

Nu blir det tufft för Caperiotumba att nå kvalserien. De fick ingen direkt draghjälp av H43 igår. Visserligen hade H43 ingenting att spela för hemma mot Hammarby men man undrar ju vad de höll på med, 23-38 (8-22).

Axnér twittrade rätt skönt under matchen också:

Tidernas förnedring i Lund...

Pujol platsar i Harlem Globetrotters i dag, stor show!


Jag rekommenderar för övrigt hans Twitter.

Nästa onsdag spelas sista omgången i Elitserien och Asparnas lag möter topplaget Ystads IF på hemmaplan. Känns lite fördel Hammarby just nu om den sista platsen till kvalserien. Visserligen möter även de ett bra lag i Lugi, som har en slutspelsplats att kriga om. Därför tror jag inget av lagen från Stockholm tar några poäng där.

Men det är i handboll det händer. Så varför inte en skräll där någon av Asparna får sätta spiken i kistan. Låter som ett schysst scenario.

Inga kommentarer: