fredag 9 mars 2012

Tråkig avslutning inför 570 åskådare

Det var bäddat för en alldeles fantastisk Handbollsfredag ikväll. 570 härliga åskådare hade hittat till Nypans Sporthall. Tyvärr var vi inte med alls från start mot ett mycket bättre HK Silwing/Troja. Bortkastade bollar resulterade i enkla mål för bortalaget. Vi fick inte ens stopp på dem i uppställt spel där framför allt Olle Hanserius var en gigant. Han är också en av division 1 norras hetaste spelare i skytteligan om vi summerar den efter nyår.

Vi blev alldeles för glesa bakåt och det kunde bortalaget utnyttja gång på gång. Självklart är det så att vi hade kunnat bjuda division 1 norras bästa publik på en bättre match men av någon anledning var vi inte riktigt där. Samtidigt har HK Silwing/Troja tyngden, rutinen och finessen som vi saknar samtidigt som våra värderingar av lägena inte var helt klockrena.

Det blev så att vi tidigt i matchen valde att punkta bort Markus Berg Loen, inte för att han var outstanding på något sätt utan mest för att han allt som oftast brukar vara hjärnan bakom allt spel. Men detta sket sig fullständigt. Istället blev det stor show från både Olle Hanserius, Daniel Gustavsson men även David Matsson. I första halvleken var även målvakten Magnus Berg stabil och i andra även Roger Fredriksson.

Och i den andra halvleken körde vi dubbelpunkt men det gav inte heller något resultat till vår fördel. Vi kom aldrig ikapp utan det blev allt som oftast rena lägen eller stolpe in eller till och med block och in för gästerna. Men bra lag har oftast den lilla extra (heja!) turen.

Hos oss var Marcus Pettersson helt outstanding ikväll. Han var dynghet. Tyvärr fick han inte så många lägen men satte däremot 7 av 8 straffar! Helt fantastiskt! Med det blev han vår bästa spelare - rättvist!

Sedan har vi bra insatser som inte syns lika tydligt i målprotokollet och jag tänker främst på Marcus brorsa Martin som fixade några straffar men även några fina mål. Axel Eriksson var som vanligt nyttig bakåt men fick alldeles för få lägen nere på kanten och han är, sett över hela säsongen, vår bästa spelare. Det är inte godkänt att vi inte får till ett bättre spel där.

Rikard Ahlin och Viktor Brofjord slet på bra både bakåt och framåt.

Jag själv blev nollad i målprotokollet - igen. Det enda läget jag fick var en målvaktsretur som jag fick vänta på. Jag kan knappast säga att jag är nöjd med hur vi får med bredden i spelet. Men även om jag fått lägena idag hade vi inte vunnit eftersom HK Silwing/Troja är ett bättre lag än vad vi är. Så är det!

***

Lite matchfakta har ni här:

IFK Nyköping - HK Silwing/Troja 24-32 (10-19)

Målskyttar

IFK Nyköping: Marcus Pettersson 8 (7), Rikard Ahlin 4, Viktor Brofjord 3, Niklas Fogelgren 3, Martin Pettersson 3, Melcher Melchersson 2, Kassem Awad 1

HK Silwing/Troja: Olle Hanserius 8, Daniel Gustavsson 7, David Matsson 5, Sebastian Cohen 3, Esteban Olivares 3, Fredrik Beckman 2, Markus Berg Loen 2 (1), Jesper Lindgren 1, Adam Nilsson 1

Utvisningar

IFK Nyköping: 4 x 2 min (Axel Eriksson 2 stycken, Mikael "Gee" Gustafsson samt Melcher Melchersson)

HK Silwing/Troja: 4 x 2 min (Mikael Glimbråten 2 stycken, Daniel Gustavsson samt Esteban Olivares)

Inga kommentarer: