måndag 5 mars 2012

Strömnäs GIF och Täby HBK trillar ur

Det blev en historisk division 1-poäng på hemmaplan för Strömnäs GIF i söndagsmatchen mot HK Tyrold. Tyresölaget kvitterade med 6 sekunder kvar av matchen. Eftersom Täby HBK förlorade i helgen står det nu klart att de åker ur division 1 norra tillsammans med Strömnäs GIF.

Det står också klart att Sollentuna HK och HK Tyrold får kvala.

***

Jag zappade förbi programmet Miljonjakten på TV3 igår. Den förste jag fick syn på i publiken var Viktor Skillhammar. Han i Caperiotumba ni vet.

***

Enligt rapporter spelade Erik Mattelin återigen bra i kassen. Nu räckte det inte till några poäng hemma mot hans gamla lag IK Cyrus. Han verkar hålla en hög nivå i alla matcher och Sollentuna HK har honom att tacka för många av sina 10 inspelade poäng.

***

Vi kände oss rätt klara från kvalet redan inför helgens omgång. I och med IK Cyrus seger är vi nu även klara i teorin.

***

HK Eskil har nu 10 segrar av 10 möjliga på hemmaplan. Tar de Tyresö IF i sista omgången känns sviten helt fantastisk. Lika fin svit som HK Eskil har på hemmaplan, lika dålig har Täby HBK på bortaplan. 10 förlust på 10 matcher. Ska de bryta trenden i sista omgången borta mot Strömnäs GIF?

HK Silwing/Troja, vår nästa motståndare, är också inne i en stark period med sina 6 raka segrar (3 hemma och 3 borta).

***

Matchbilder HK Eskil - RP IF Linköping.

Matchbilder HK Country - IFK Nyköping.

***

Med två omgångar kvar står det klart att HK GP vinner division 2 östra och Lidingö SK division 2 norra. Grattis till er och välkomna på Handbollsfredag 2012/2013.

***

Kommer en lista någon gång i veckan där ni får se spelmålstoppen från omgång 12 och framåt. Bara så man får se om det är några nya heta målskyttar som tillkommit och som ännu inte slagit sig in i tippen av den totala spelmålsligan. Men jag måste invänta protokollen från Täby HBK:s match mot HK Country först.

***

Uppföljning av mina tips från omgång 20 kommer nog på torsdag eftersom omgångens sista match spelas på onsdag.

***

Imorgon lär ni få se mina tips inför omgång 21.

Inga kommentarer: