tisdag 13 mars 2012

Söderberg tippar omgång 22

Då vankas det slutet av den här säsongen och sista omgången spelas på söndag, matchstart kl 14:00. Jag ger er som vanligt min syn och tips på varje match.

Strömnäs GIF - Täby HBK, söndag kl 14:00 i Norrmalmia Sporthall
Även om bägge lagen redan är klara för nedflyttning ser jag den som en intressant match. Täby HBK har 10 raka bortaförluster och hemmalaget saknar ännu en seger under säsongen. Vilket lag kommer spräcka den negativa trenden? I seriepremiären spelade de 32-32 och inte helt otippat gjorde då Simon Karlsson 11 mål varav 5 på straff för norrlänningarna. Det ligger nära tillhands att han kommer göra många mål även på söndag men bortalaget kan stoltsera med fler spelare som gör många mål: Erik Sten, Olle Bristedt, Rickard Oskarsson och Gustav Nyberg. Jag tror det här kommer bli en jämn och tät match där slutligen Strömnäs GIF tar hem sin första seger för säsongen.

Mitt tips: 30-26.

***

Sollentuna HK - Ricoh HK, söndag kl 14:00 i Sollentuna Sporthall
Har Sollentuna HK vittring ger de sig aldrig. Jag tycker det känns som den enda faran i det här mötet att seriens formstarkaste lag, Ricoh HK, inte skulle ta i ordentligt. Nu är de så pass bra ändå och de kommer vinna den här matchen oavsett om samtliga kommer upp på 100% eller inte. Individuella prestationer från spelarna i startsexan räcker långt mot bottenlagen. Sedan om segern blir med 5 eller 20 mål känns oklart men jag tror ändå att de manglar på ordentligt.

Mitt tips: 22-37.

***

HK Tyrold - IFK Nyköping, söndag kl 14:00 i Tyresöhallen
Unga och kvicka Tyresölaget förlorade en jämn och tät seriepremiär i Nypans Sporthall med 36-33. V9:an Karl Ågren var då i högform och gjorde 11 mål. Ytterst svårstoppad efter att snabbt ha blivit satt i läget av M9:an Toni Johansson. Jag tror vi kan förvänta oss något liknande spel på söndag med många luriga starter som följs av dykande ytternior där de har också har Rasmus Andén/Filip Kovacevic på H9 som gör många mål. Annars tycker jag de har hot på alla positioner men jag tycker att vi har lite mer tyngd och rutin (om både Germerud och Gee kan spela) som kan avgöra till vår fördel, speciellt i kombination med att vi hittar till den nivå vi visat att vi kan prestera i våra bästa stunder. Kom igen, det är säsongens sista match och det är bara att tömma alla depåer som finns!

Mitt tips: 27-30.

***

HK Silwing/Troja - IK Cyrus, söndag kl 14:00 i Högdalshallen
Hemmalaget kommer sluta 6:a och bortalaget 7:a oavsett resultatet i matchen. HK Silwing/Troja är dock hetare på alla håll och kanter just nu. De har verkligen bara blivit bättre och bättre. Kan tänka mig att det har att göra med antalet träningar/vecka och att de efter nyår kommit upp sig i både flås och tajming. Hur som helst är de i fin form och hemma i Högdalshallen släpper de inga poäng mot IK Cyrus.

Mitt tips: 33-26.

***

HK Country - RP IF Linköping, söndag kl 14:00 i Skövde Idrottshall
I den här matchen hittar vi en av omgångens två helt avgörande matcher. Vinner HK Country får de spela allsvenskt kval. Även oavgjort kan räcka beroende på hur det går i Eskilstuna. Det är i alla fall upplagt för en jämn match mellan två jämnbra lag. RP IF Linköping kan också nå allsvenskt kval vid en seger men det förutsätter att HK Eskil vinner sin match. Bortalaget har en bredare trupp i dagsläget med tanke på skadelistan hos HK Country. De har gått runt på lite folk senaste tiden men jag tror de orkar mobilisera sina krafter för en sista hemmamatch där de är svårslagna.

Mitt tips: 28-26.

***

HK Eskil - Tyresö IF, söndag kl 14:00 i Eskilstuna Sporthall
För bortalagets del kan oavgjort räcka till allsvenskt kval om inte RP IF Linköping vinner sin match med mer än 5 mål. Jag snackade med Brejding och det verkar vara antalet gjorda mål som avgör om både poäng och målskillnad är samma. Men det var bara hans känsla utan att ha kollat in reglerna. Tycker det låter ganska logiskt. Vad skulle annars avgöra, flest vinster? Då är det fördel RP IF Linköping om de vinner.

Mitt tips: 30-28.

***

Om mina tips slår in får alltså Ricoh HK och HK Country spela allsvenskt kval. Orkar inte spekulera mer i hur allt slutar utan tar tag i kvalanalyser efter att helgen passerat och vi ser vilka som blir klara i division 1 södra också.

Efter nästa torsdag (22/3) vet vi också vilka två lag från Allsvenskan som får möta lagen från division 1. I dagsläget ligger HK Kroppskultur 11:a och IFK Ystad 12:a men även Hästö IF och IF Hallby är indragna i kvaldramatiken ovanför strecket med två omgångar kvar.

Det står i alla fall klart att både Eslövs HF och Trelleborg HBK åker ur Allsvenskan. I den nystartade klubben Trelleborg HBK spelar vår förre lagkamrat Simon Skuthälla. Undrar hur många spelare de kommer tappa nu?

***

Kollade lite bloggstatistik igår vilka som varit inne och läst bloggen senaste timmarna. En rätt mäktig spridning om jag får säga själv:



***

När vi ändå är inne på statistik så är detta blogginlägg nummer 1222 i ordningen sedan starten 15 oktober 2010. Det är ju några stycken faktiskt. Summeras antalet till höger här på sidan blir det 1226 men den räknaren tar inte hänsyn till att några inlägg plockats bort i efterhand.

2 kommentarer:

J.Eriksson HKC sa...

Måste bara säga att det är en kanonblogg ! Går inte en dag utan att man kikar in..

Söderberg sa...

Kul att höra Jonatan och kör hårt på söndag nu!