torsdag 8 mars 2012

Uppföljning av tipsen omgång 20

Bäst att köra vidare på mina rutiner så här kommer uppföljningen av mina tips från omgång 20.

HK Eskil - RP IF Linköping 31-24 (Mitt tips: 27-23)
Hemmalagets Alexander Karlsson hade stor show när seriesegern bärgades. Han visade onekligen vägen när det som bäst behövdes. Nu blev inte resultatet lika jämnt som jag trodde men jag var heller inte helt ute och cyklade.

***

HK Country - IFK Nyköping 35-30 (Mitt tips: 27-28)
Tränarduon Järlfors/Leo lät meddela till mig innan matchen att de inte hoppades jag skulle få rätt med mitt tips. Jag hade väl inte trott på att de skulle ha sagt något annat och deras mannar visade direkt att de var numret större än oss. Om vi bara hade fått en bättre start hade vi haft chansen.

***

HK Silwing/Troja - Täby HBK 33-26 (Mitt tips: 35-24)
Hemmalaget gjorde två mål färre än jag kalkylerat med och bortalaget två för många. Annars var det ju klockrent tippat! Tjoho!

***

Strömnäs GIF - HK Tyrold 28-28 (Mitt tips: 28-31)
Att jag inte hade kunnat räkna ut detta!!! Lagen spelade ju för helsike 28-28 nere i Tyresöhallen också. Klart besviken på mig själv...

***

Sollentuna HK - IK Cyrus 24-26 (Mitt tips: 23-30)
Inte jättenära med mitt tips, men heller inte helt åt skogen. Rätt vinnarlag i alla fall.

***

Tyresö IF - Ricoh HK 22-26 (Mitt tips: 26-30)
Ganska målsnål match men jag satte åtminstone differensen på 4 kassar. Bortalaget ledde som mest med 23-11 och plockade uppenbarligen ut segern i förskott där Tyresö IF två gånger om gjorde 4 mål på raken (11-23 blev 15-23 samt 18-26 blev 22-26). "Slakten i Tyresö" fick "Knorrtumme" med i sitt inlägg efter matchen. Värt att notera är att Tyresö IF hade ett snitt på 32 gjorda mål på sina 9 hemmamatcher före den här drabbningen och nu känns det alltså som att de kom undan med blotta förskräckelsen. Ricoh HK är ett riktigt bra lag, det får man heller inte glömma bort. Dessutom mörkade "Knorrtumme" i min intervju inför matchen om vilka spelare som inte var tillgängliga för spel. Nu var det tydligen "bara" Patrick Quinones som fattades. Innan matchen stod det också klart att Tyresö IF:s V9:a Mattias Lindahl missar resten av säsongen och därför hade man plockat in William Nguesseu, som inte spelat på några år, eftersom det bara fanns 4 niometersspelare. Nguesseu spelade dock bara försvar.

***

Och några rykten inför kvalspelet som drar igång här efter säsongen.

Division 3-laget HK Miffe, farmarlag till Mantorps IF HF, har tydligen förstärkts med gamla a-lagsspelare som ska matchtränas för att sedan kliva in i a-laget och deras kval. Friskt vågat måste jag säga, speciellt mot grabbarna som ändå tagit laget till en andraplats. Nu framgår det inte av ryktet om det ordinarie a-laget har en massa skador men ändå. Några petningar borde det ju bli. Fixar "frälsarna" då inte en plats i division 1 lär väl några av de ordinarie a-lagsspelarna, som petats, se sig om efter ett nytt lag att spela i.

Fler rykten. Lite omvänt mot ovan så lånar HK Eskil ut spelare som Kim Karlsson, Magnus Bergman, Markus Stegefelt, Viktor Helleday till farmarlaget HK Tuna i division 3. Allt för att de ska försöka kriga till sig en kvalplats upp till division 2.

Detta borde då innebära att HK Eskil matchar en något tunnare trupp än vanligt i sina resterande division 1-matcher. Det är säkert ingenting som varken Ricoh HK eller Tyresö IF gråter särskilt mycket över som har just HK Eskil kvar att möta.

2 kommentarer:

Lucas sa...

Wille (William Nguesseu) spelade främst bakåt, det stämmer. Men han spelade även stora delar av framförallt andra halvlek som sk "tvåvägare"

För övrigt en rejäl uppvisning av Ricoh i början+mitten av andra. Tyresö hade snabbare och bättre spel(i den meningen att de satte varandra i bättre lägen). Men handboll handlar inte om att göra allt bra fram till sista passen, utan bollen ska in i mål med. Vilket Ricoh gav Breijdings mannar en lektion i.

Söderberg sa...

Tack för infon. Jag fick rapporter om att Wille endast spelade i försvaret.