lördag 31 mars 2012

"Jocke-knorrtumme" är redo för kvalet

De börjar få rutin på att kvala nu, Sollentuna HK. Förra året var de i samma situation och kunde spela utan press. Nu är det de själva som får bära favoritskapet och bloggen har snackat med lagets V6:a Joakim "Jocke-knorrtumme" Svensson, som senare idag får veta om det kommande motståndet blir IF Gauthiod eller Vassunda IF för hans gäng. Och "Jocke-knorrtumme" kom jag på alldeles nyss. Han kallas inte helt otippat för "Jocke" men eftersom han även är en fena på att sätta bollarna med sina tumskruvar förklarar sig hans, av mig, nya smeknamn naturligt.

Läget? Har du tid och lust att svara på några frågor till bloggen?
- Det är bara fint! Självklart ställer man upp för handbolls-Sveriges bästa blogg!

Härligt! Ni kommer antingen få möta IF Gauthiod eller Vassunda IF. Vad vet du om lagen?
- Jadu, Vassunda har jag inte alls någon bra kolla på. Det var några år sedan jag spelade mot dem så det enda jag känner till är att de ska ha någon gladiator i laget. Kanske är tur att det är handboll vi sysslar med och inte gatloppet, haha. Gauthiod, eller Switte som det är, har jag bättre koll på då jag spelat där och haft herr Pekka Palonen som tränare. Var i och för sig ett tag sedan jag spelade där men några spelare är kvar, har jag tyckt mig se under säsongen. Så personligen hoppas jag nog på Switte så jag får knäppa några gamla lagkamrater på fingrarna. Vad jag kan om dem, jag spelade med, sparar jag nog inom laget.


"Jocke-knorrtumme" i full fart framåt. Foto: Bjarne Nordberg.

Hur håller ni igång nu inför kvalet?
- Håller igång med de vanliga träningarna där det varit mycket fokus på spel och högt tempo eftersom vi inte spelar någon match nu på någon vecka.

Stämningen i truppen?
- Stämningen är på topp! Det har ju varit klart ett par omgångar, sedan förlusten mot er, att det skulle bli kval så vi har haft tid att förbereda oss mentalt. Rent personligt känner jag bara att det ska bli roligt med ett kval. Alltid roligt att spela matcher som betyder mycket och hoppas det kan komma en del publik till matcherna också.

Hur bra är Erik Mattelin på era träningar?
- Haha, hur mycket självförtroende ska jag ge honom? Nej då, men det händer väl att han får en och annan boll på sig även på träningarna. Dock har största samtalsämnet under säsongen varit om du, Rille är kär i Mattelin. Så mycket cred som han får av dig här på bloggen trots att du inte sett honom, haha. Men visst är han bra vår lilla smålänning.

Haha. Kär och kär. Han tar bollarna och serverar er kantspelare bra kontringsbollar. En sån kille är lätt att bli kär i som kantspelare. Gör du många tumskruvar på Mattelin annars?
- Oj, frågar du honom så är det nog ingen. Vad är det med målvakter som ALLTID råkar glömma bort alla mål de släpper in men så fort de tar en boll, eller två, så ska det minsann påpekas resten av träningen. Helt ärligt vågar jag nog påstå att jag gör mål på fler tumskruvar än jag missar på Mattelin, även fast han aldrig kommer erkänna det. De jag missar tar oftast på insidan av stolpen.

Vad har varit era styrkor den här säsongen?
- Skulle väl säga att våran styrka, i de matcher vi tagit poäng, varit att vi krigat hela vägen in i kaklet. Vi har även blivit mer disciplinerade desto längre säsongen lidit och insett att man inte har råd med några tekniska fel i division 1 för då straffas man på ett helt annat sätt än vad man gör i division 2. En annan styrka är att vi vunnit "rätt" matcher i och med segrarna mot Täby och Strömnäs, vilket gjort att vi haft ett ganska tryggt avstånd nedåt hela säsongen.

Och vad har ni lyckats mindre bra med?
- Svårt att svara på. Klarar vi kvalet har vi lyckats hålla oss kvar vilket var målsättningen och då tycker jag inte vi lyckats mindre bra med någonting sett över hela säsongen. Sen finns det givetvis massor av sekvenser och perioder i matcher som varit mindre bra. Ska jag välja ut några är det nog båda matcherna mot Tyrold och mot er borta. Jag hade nog trott att vi skulle gett er en bättre match där nere. Om jag sedan ska välja ut en specifik sak i matcherna som vi varit mindre bra på är det nog avsluten i rena och 100 %-iga lägen. Det är många matcher vi gjort motståndarnas målvakt till planens gigant med lite för ärliga och dåliga avslut.

Måste passa på att ställa en fråga angående ditt yrke som ordningspolis. Är det inte svårt att få ihop jobbet och handbollen med alla möjliga tider ni jobbar?
- Det fungerar helt okej att få ihop arbetet med handbollen, har bra möjligheter att planera jobbet efter träningar och matcher. Dessutom är PHS en bra rekryteringsplats för att hitta bra handbollsspelare till Sollentuna. Har ett par därifrån redan och nästa säsong kanske det dyker upp någon till.

Inte illa! Gäller att sköta sig lite extra då, haha. Tackar för intervjun och lycka till! Hörs!
- Tack själv! Hörs och syns, förhoppningsvis nästa säsong!

Inga kommentarer: