onsdag 28 mars 2012

Tränarintervjuer inför allsvenska kvalet

Ikväll vankas den första rundan av SemiOff i det allsvenska kvalet. I Skövde spelar HK Country mot Alstermo IF och i Göteborg spelar BK Heid mot Ricoh HK. Bloggen har tagit pulsen på de fyra lagen inför de viktiga matcherna.

Tommy Leo, en av tränarna i HK Country, ger er svaren från Västergötland.

Tommy, mäktar du med några frågor inför matchen?
- Du kan fråga dygnet runt, Rickard!

Inför säsongen var er målsättning att vinna varje match. Ni vann 17 av 22 matcher och slutade med det på en tredjeplats. Känner ni er nöjda så långt med säsongen?
- Vi har infriat våra mål med topp 3-placeringen. Vi har kanske ett par förluster som tynger lite men annars känns det bara bra.

Har ni någon koll på Alstermo IF? Spelare att hålla ett extra öga på?
- Vi vet lite om Alstermo och ska kolla en video med dem imorgon (läs tisdag, reds anm). Då kanske vi kan skapa oss en bättre uppfattning om deras nuvarande form.

Ni har några målskyttar av rang i Jimmy Otter, Eirik Rolid och Jonatan Eriksson. Är det någon annan i truppen som du tycker tagit stora kliv i sin utveckling under säsongen?
- Mikael Malmströms andra hälft på säsongen har varit strålande, likaså Adam Ullisgård har lyft sig ordentligt. Med större ansvar har dessa bägge herrar lyft sig flera snäpp. Sedan gör Stefan Krantz en alldeles lysande säsong. Nämnda ovanstående herrar har tagit sitt ansvar och levererat under stora delar av säsongen.

Ni har haft ett publiksnitt på 318 åskådare under era hemmamatcher. Hur tror du intresset är inför matchen mot Alstermo IF?
- Det pratas mycket om matchen här hemma och de 600-700 åskådare som såg matchen mot RP lär nog komma tillbaka. I den matchen gjorde vi fin reklam för oss själva. Det är klart att man drömmer om fullsatt men kommer det 1000 personer vore det grymt. Det känns faktiskt inte som någon omöjlighet.

Läget i laget? Skador och sjukdomar?
- Alla tränar, några småskavanker men tänker inte ge Alstermo chansen att få reda på detta.

Vad tror du om matchen i Skövde?
- Kommer nog att bli en tuff match där jag tror att vi kommer att ta kommandot direkt från start. Spelar vi som mot RP så har vi stora chanser att vinna på hemmaplan i alla fall.

***

Tomas Lundberg, en av tränarna i Alstermo IF, ger er svaren från Småland.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?
- Vår målsättning var att bli bland de tre första lagen. Vi känner oss dock lite missnöjda då vi gjort några djupdykningar under året.

Har ni någon koll på HK Country?
- Vi har bra koll på Country. Ett lag med många kvalitéer.

Ni har några målskyttar av rang där nyförvärvet från Hästö IF, Daniel Steen, gjort det allra bäst med 148 mål på 22 matcher. Vilka spelare tycker du har tagit de största kliven i sin utveckling under säsongen?
- Gällande kritik på enskilda spelare väljer vi att prata om den gemensamma kravspecen och vad varje spelare kan bidra med.

Hur är publiksnittet där hemma i Mötesplats Alstermo, eller Grytan som ni också kallar er hemmahall?
- Snittet kan vara 300 i år, något lägre än normalt. Skogsfolket börjar bli finsmakare. Grytan är mytomspunnen. AIF förlorar sällan på hemmaplan.

Blir det fullsatt inför returmötet med HK Country på söndag?
- Mycket folk på söndag! Största hotet är extremt fint vårväder.

Läget i truppen? Skador och sjukdomar?
- Inga skador att tala om. Folk är lite slitna i slutet av en säsong.

Vad tror du om matchen i Skövde?
- Matchen blir tuff. Vi har allt att vinna. Country är bra på hemmaplan.

***

Jasmin Zuta, en av tränarna i BK Heid, ger er svaren från Göteborg.

BK Heid, en anrik förening som både spelat i Elitserien och i Allsvenskan på herrsidan. Nu är det alltså division 1 södra som gäller för laget. Vad hade ni för målsättning inför säsongen?
- Målsättningen var en topp 3-placering, en placering som vi menade var fullt möjlig med truppen vi hade innan säsongens start. Vet inte om man ska kalla det otur men den mängden skador vi dragits med länge har gjort våran 3:e placering till en väldigt bra prestation.

Har ni någon koll på Ricoh HK? Spelare att hålla ett extra öga på?
- Vi har väl hört att om de lyckas ta sig till Allsvenskan så ska de tydligen ha all-inclusive resa till Cypern bokat och betalt av företaget. Hade det hänt oss kanske vi hade fått resa till Borås djurpark och tillbaka. Det vi vet är att det är många roliga namn som varit i högre sammanhang som vi respekterar. De blir en väldigt svår nöt att knäcka men vi ska göra ett försök. Spelare att se upp med? Hur mycket plats har du tänkt ge artikeln? Patrick Quinones, Niklas Johansson och Roger Järeholm är ju några hyfsade gubbar.

Haha, ja. De kan ett och annat faktiskt. Spelare i ert lag som sticker ut lite extra och vad gör de särskilt bra på handbollsplanen?
- Gillar egentligen inte att peka på individer, gillar hellre att prata om oss som ett kollektiv. Vi vet att vi måste spela bra över hela banan och att vi är oerhört disciplinerade. Det blir matchen mellan de rutinerade rävarna och de spralliga ungtupparna.

Hur mycket publik har ni haft i genomsnitt? Hur tror du intresset är inför match i Göteborg?
- Vet inte vad vi legat på exakt men vet att vi brukar dra betydligt mer publik än våra gröna grönar i väster (Önnereds HK) och det är egentligen det som är viktigast. Runt 250 personer skulle jag tro men vi siktar på fullsatt nu vilket faktiskt kan bli verklighet med tanke på att vi lär vara det roligaste som finns att tillgå en onsdagskväll i västra Götet.

Läget i laget? Skador och sjukdomar?
- Stämningen är på topp! Vi dras tyvärr med lite tyngre skador på några viktiga spelare men vi hoppas kunna ställa ett bra lag på banan för det är nu det roliga börjar.

Har ni tränat på som vanligt sedan förra helgen då division 1 södra tog slut?
- Ja, till skillnad från Ricoh, som hade utökat antal minuter fotboll de lirade, så har vi gjort samma grej fast lagt till en bit tårta till vinnarna som förlorarna givetvis betalar. Vidare har vi slipat detaljer och försökt få spelarna att slappna av för detta kan bli nervöst för många inblandade. Men vi gillar utmaningen så vi hoppas på en rolig och hård kamp där våran rutin fäller avgörandet.

Haha, tårta låter fint. Och vad tror du om matchen i Göteborg?
- Man ska ju helst inte tippa mot sitt eget lag så jag undviker det och tippar på hemmavinst med 31-28.

***

Tomas Moberg, en av tränarna i Ricoh HK, ger er svaren från Stockholm.

Inför säsongen var er målsättning att vinna varje match. Nu blev det inte riktigt så bra men väl en imponerande avslutning med 11 raka segrar och en andraplats i tabellen. Vad gjorde att er fantastiska form kom först efter 11 spelade matcher?
- Vi spelade stundtals riktigt bra i höstas också, men där vi var väldigt ojämna och hade ett par ordentliga bottennapp. Tänker då främst på Eskil borta och Cyrus hemma. Ju längre säsongen led orkade vi också springa mer och vi var grymma i slutet av matcherna när det skulle till att avgöras. Så, lite bättre kondis på alla dessa vinnarskallar och framgångsreceptet var blandat.

Har ni någon koll på BK Heid? Spelare att hålla ett extra öga på?
- Har absolut noll koll på Heid. Har en känsla av att de har ett lag som har bra spelare på alla platser utan direkta fixstjärnor. Vi försöker fokusera på vårt eget spel, det brukar synas ganska snabbt om de har någon spelare som är utöver det vanliga. Då tar vi det därifrån.

Spelare i ert lag som sticker ut lite extra och vad gör de särskilt bra på handbollsplanen?
- Det som är roligt med detta lag är att alla köper sina olika roller på ett underbart sätt. Vissa får knappt spela alls och några spelar bara bakåt och kanske inte syns i målprotokollet så ofta. Där tror jag nyckeln sitter. Att de som sitter oftare på bänken än är inne på planen inte hänger fläskläpp över att de inte får spela så mycket. Laget före jaget och allt det där som det snackas så mycket om på gruppdynamikskurser. Vi har roligt tillsammans, därför är vi också ett bra lag. Men om jag måste plocka fram en gubbe som är viktigast för moralen och lagandan så tar jag vår lagkapten, Ryssen.

Ni har haft allt mellan 100 och 200 åskådare på era hemmamatcher. Hur tror du intresset är inför returmötet mot BK Heid i Sjöstadshallen?
- Om jag känner Slangen rätt så håller han som bäst på att koka ihop ett riktigt bra event. Det kan bli exakt vad som helst. Allt från att Danny kommer och sjunger nationalsången till att Europe, med Joey i spetsen drar av några låtar i paus. Håll i hatten, det kommer bli gott om folk, var så säkra.

Läget i laget? Skador och sjukdomar?
- Ser mycket bra ut, det är vad jag kan säga i dagsläget.

Vad tror du om matchen i Göteborg?
- Jag tror och hoppas vi vinner.

Inga kommentarer: