fredag 9 mars 2012

Handbollsfredag mot HK Silwing/Troja

Då var ännu en vecka snart till ända. Träningar måndag, tisdag och torsdag och ikväll är det dags för säsongens sista Handbollsfredag. HK Silwing/Troja kommer på besök och vi har mötts flertalet gånger de senaste åren. Några matcher har varit ojämna, åt bägge håll, men de flesta har präglats av täta drabbningar.

Laget från Högdalen har för oss många kända ansikten och de har haft låg omsättning på spelartruppen de senaste åren i division 1 norra. De är rutinerade samtidigt som de är tunga att möta. Några rejält storväxta grabbar och de får oss andra att framstå som småpojkar i kroppsstorleken.

Vi är väl därmed nästan raka motsatsen vad gäller rutin och kroppsstorlek även om vi har en skapligt bra mix vad gäller rutin. Vad vi däremot har visat i många matcher är att vi kan spela bra och fartfylld handboll och det är något vi behöver få till i kvällens match.

Vad jag minns från bortamötet, när vi spelade 24-24, är att vi fick bra utdelning när vi just spelade en fartfylld handboll med mycket rörlighet. Och det måste vi plocka fram även ikväll. Det blir svårt om vi ska in och slita mot deras tunga 3:or i mittförsvaret som tillsammans väger runt 200 kilo och mäter 4 meter.

Men alla är inte av den storleken utan de har även kvicka spelare, främst på kanterna och som lag kan de bjuda på snabba omställningar. Ett ganska komplett lag enligt mig som visat en stabil form senaste matcherna. Deras 6 raka segrar talar sitt tydliga språk.

Det finns många i deras offensiv som vi behöver få stopp på. Självklart är spelfördelaren på M9, tillika ex-elitseriespelaren/u-landslagsspelaren, Markus Berg Loen en utav dem. Sedan har även Olle Hanserius på V9 öst in mål sedan nyår, 53 mål på 9 matcher som kan jämföras med hans höstsäsong som resulterade i 29 mål på 10 matcher. Längst bak har de också två jämnbra målvakter i Roger Fredriksson och Magnus Berg.

Samtidigt tycker jag att vi också, i våra bästa stunder, visat att vi är ett komplett lag. Det är läge att plocka fram det spelet ikväll om vi ska vinna. Trots gästernas fina form får vi inte glömma bort att vi spelade bra och kryssade, som nämnt, i Högdalshallen där de är oerhört starka med bara två förluster (HK Eskil och Ricoh HK) under säsongen. Samtidigt är vi starka i Nypans Sporthall.

Vi ställer upp med samma lag som vi hade i senaste matchen borta mot HK Country med skillnaden att försvarsgeneralen Mikael "Gee" Gustafsson kliver in i laget igen efter att ha varit på TS2-utbildningen på Bosön förra helgen.

Så jag tror att det kan bli en härlig tillställning ikväll på säsongens sista Handbollsfredag! Det är vi skyldiga både oss själva och division 1 norras bästa publik. Kom och fyll upp Sporthallen ikväll!

IFK - heja!

***

Rundar av med lite statistik lagen emellan.



Respektive lags mest utvisade spelare och med flest röda kort:



Vårt hemmafacit och HK Silwing/Trojas bortafacit:



Medelåldern på det antal spelare som fått speltid under säsongen:



Skytteliga med lagens 5 bästa målskyttar under säsongen:



Spelmålsliga med lagens 3 bästa målskyttar efter nyår (omgång 12-20):



Lagens 4 bästa straffskyttar under säsongen:



Straffstatistik för lagen under säsongen:



Historiska resultat mellan lagen i division 1 norra:



Maratontabell mellan lagen i division 1 norra:


Klicka på bilden för större format.

Inga kommentarer: