söndag 4 mars 2012

Hemma- och bortatabeller

Inte helt otippat har jag utökat statistiken. Nu senast har jag plockat ihop tabeller med lagens hemma- respektive bortamatcher (summerat omgång 19).

En läsare var också sugen på att se skytteligan med enbart omgång 12 och framåt. Alltså vilka spelare som varit hetast efter nyår och på seriens andra halva. Jag har jag ingen grunddatafil där jag kan få fram den totala målskörden per spelare så det får endast bli spelmålen. Men intressant för det. Straffmålen har jag tyvärr inte särredovisade per match och spelare. Den listan kommer ni få så fort jag får sista match- och arbetsprotokollet från förra helgen mellan Täby HBK och HK Country.

Men först lite tabeller då. Seriesegrarna HK Eskil var även innan helgens omgång obesegrade på hemmaplan. Grym målskillnad. Gör flest och släpper in minst på hemmaplan. Outstanding. I andra änden så är Strömnäs GIF nästan raka motsatsen. Inga poäng tagna på hemmaplan och de gör minst mål av alla. Men de som släpper in flest mål på hemmaplan är Täby HBK.

Hemmatabellen:


Klicka på bilden för större format.

Kollar vi in bortatabellen leder HK Eskil även den på poäng. De gör också flest mål samtidigt som de har överlägset bäst målskillnad på bortaplan. Men de som släpper in minst är RP IF Linköping. Det gör Linköpingslaget även totalt sett. Laget som gör minst mål på bortaplan är vi själva och de som släpper in flest är Strömnäs GIF. Noterbart är att både Strömnäs GIF och Täby HBK väntar på sina första segrar på bortaplan.

Bortatabellen:


Klicka på bilden för större format.

***

För att krydda på ovanstående statistik har ni här varje lags medeltal/medelresultat på antalet gjorda och insläppta mål på hemma- och bortaplan (ordningen är densamma som tabellen ser ut):


Klicka på bilden för större format.

Det går i alla fall att konstatera att Strömnäs GIF är riktigt konsekventa. De har i princip samma medelresultat både hemma och borta. Något sämre målskillnad borta till och med, vilket kan tyckas vara anmärkningsvärt. Då har de dessutom två oavgjorda matcher borta men inga poäng på hemmaplan. Nu när serien ska avgöras har de dock, på pappret, lättare motstånd kvar att möta hemma. Så trenden kanske vänder. Annars gör de flesta lagen fler mål hemma än borta och släpper in färre hemma än borta. Ganska logiskt att spela bättre på hemmaplan. Men IK Cyrus släpper i snitt in ett mål mindre på bortaplan.

Inga kommentarer: