tisdag 6 mars 2012

Hela Hallen såg Hallstahammars serieseger

Jag och flera från laget stannade kvar efter kvällens träning för att kolla in matchen mellan HK Extra (heja!) och Hallstahammars SK i division 3 östra västra. Kvällens motstånd var självaste serieledaren och de skulle vid vinst säkra seriesegern. Och de gjorde inga större misstag utan vann klart med 39-25. Nu har de osannolika 287 plusmål.

Laget består i stort sett av spelare från Irsta HF och IVH Västerås HK, de spelare som inte tog plats eller valde att satsa vidare i Allsvenskan med VästeråsIrsta HF. Flera av spelarna mötte vi i division 1 norra förra säsongen. När de tog i och bestämde sig blev det allt som oftast mål.

Men det fanns några ljusglimtar i vårt gäng också. Bäst tycker jag Johan Lindelöf var på V9 tillsammans med målvakten Emil Björklund. Bägge två födda 1995. Grymt kul att se er ikväll grabbar!

Efter matchen firade bortalaget med den klassiska dansande ringen följt av lagbilder. Jag mötte sedan upp och grattade lagets ena målvakt, tillika bloggaren, Ronny Andersson nere i foajén. Hans blogg heter för övrigt "Hela Hallen" ifall ni undrar. Antalet åskådare som bevittnade deras serieseger sträckte sig nog till 30 personer. Men nog såg hela hallen vad som hände där på planen. Jag såg att de hade en fet storbuss utanför hallen.

- Storbuss, ja. Vi åker alltid storbuss till våra bortamatcher. Finns gott om pengar i klubben, sa Ronny och drog på smilbanden.

Men något firande utöver det vanliga skulle det inte bli i bussen på väg hem mot Hallstahammar.

- Nej, det var nog ingen som tänkte på det innan. Sen så börjar de flesta jobba tidigt imorgon också.

Så kan det vara, mina damer och herrar, när man vinner en division 3-serie. Några glada vrål på planen och en dansande ring. Det var allt. Men snart är det helg och då kanske det blir andra bullar. En sak är säker, de ska minst spela i division 2. Ska bli kul att se var de landar där nästa säsong.

***

Passar på att gratta Lukas Karlsson som är en av 28 spelare som togs ut i bruttotruppen till OS-kvalet. Håller tummarna för dig "Luke"!

Och det går bra för Lukas KIF Kolding i danska ligan också. De ligger tvåa bakom superlaget AG Köpenhamn.

***

Våra kommande motståndare HK Silwing/Troja börjar ladda på inför Handbollsfredag. De trivs i Nypans Sporthall och gillar inramningen. Dessutom har de ett minne för livet efter en Handbollsfredag den 29 januari 2010 när målvakten Roger Fredriksson satte det avgörande målet i tom bur till 25-24. Lite lustigt att just detta kom på tal för Roger, som för övrigt älskar Lohmanders Bearnaise, har en hälsning till mig och den kommer här:



Känns som att jag kan bjuda på den - Tändvätska även för oss - Det är bäddat för Handbollsfredag!

***

Avslutningsvis vill jag, även här, passa på att gratta vår M6:a Rikard Ahlin som fyller 21 år idag. Stort!


Ahlin dunkar in en balja mot Åbo IFK under Eskil Cup. Känns för övrigt lite märkligt att säga "IFK" efter Åbo, men det är så de kör i Finland.

2 kommentarer:

ronny sa...

Fan så fel jag hade. i omklädningsrummet väntade en väska med öl och en flaska fulchampagne.

Söderberg sa...

Visste väl att någon hade tänkt till! ;-)