söndag 25 mars 2012

Hemma- och bortatabellen

Om vi kollar in hemmatabellen stämmer den väldigt bra med hur allt sedan slutade efter 22 omgångar. Platserna 1-3 är exakt och det gäller även platserna 6-12. Det var bara RP IF Linköping som var ett starkare hemmalag än Tyresö IF, annars hade hemmatabellen varit identisk med sina placeringar som den summerade tabellen.



Kikar vi in bortatabellen (längre ner) skiljer den sig rätt mycket mot den totala. HK Eskil och Ricoh HK kom på samma placering i både hemma-, borta- och den summerade tabellen. Det stämmer också in på placeringarna 8-12. Kan tyckas lite konstigt men Tyresö IF hade bara marginellt bättre facit på hemmaplan än på bortaplan. En styrka i sig att vara bra borta men de kanske inte har spelat in sig tillräckligt i Tyresöhallen än. Det avgjorde, som ni kan se, till HK Countrys fördel som var riktigt vassa hemma men de kunde samtidigt kosta på sig att vara ett rätt dåligt bortalag för att vara ett topplag. Men det finns alltid andra aspekter på det där också. Skador, sjukdomar och annan frånvaro på spelare för att ta upp de viktigaste sakerna. Vi kan ändå konstatera att det är viktigt att ta sina poäng på hemmaplan eftersom det speglade totalen på ett bra sätt.



***

Idag spelas SemiOff 1 mellan Mantorps IF HF och Brännans IF nere i Mantorp. Matchen börjar 17.00 och den spelas i Klämmetorpshallen. Returen spelas uppe i Härnösand i Öbacka SC söndagen den 1 april kl 15.00.

I den andra SemiOff-matchen spelar Vassunda IF mot IF Gauthiod. Den första matchen spelas nu på onsdag kl 19.30 i Alsikehallen. Oklart när returen spelas.

Vet inte riktigt vad det är med mig men när jag ska säga Alsikehallen blir det att jag istället vill säga Helsikehallen istället. Och så gör jag det. Jag säger Helsikehallen och börjar samtidigt smågarva för mig själv. Nästan så att jag gör ett swisch-tecken till och med. Vet inte vad som är fel med mig, kanske att jag borde prata med någon om det?

Återstår att se om IF Gauthiod kommer få ett rent helsike på onsdag!

***

Jag, Gee och Ahlin var, som ni kanske läst, på Sportfiskemässan igår uppe i Kista. Nog för att vi älskar att fiska men ägaren till den här bilen (parkerade samtidigt som oss) älskar nog att fiska lite mer än vad vi gör. Men det är bara en känsla jag har.


Inga kommentarer: