söndag 18 mars 2012

Debutanten har gjort succé direkt

Det finns många spelare som debuterat i division 1 norra den här säsongen där de flesta avancerat med sina lag från division 2. Sedan har vi 19-åringen Petter Wåhlin som kom från division 3 och Norrköpings HK. Wåhlin valde inför denna säsong att ta steget uppåt för att fortsätta sin utveckling som handbollsspelare och valet föll på laget RP IF Linköping i grannkommunen. Det unga laget från Linköping har gjort en stark säsong och en av orsakerna till det heter Petter Wåhlin. Bloggen har snackat lite med talangen som fortfarande bor kvar i Norrköping.

Tjenare Petter! Inför säsongen berättade din tränare i en intervju med bloggen att han såg dig som en spelare som kunde blomma ut under säsongen och vara lagets utropstecken samt att du inte räds något. Fina vitsord. Vad säger du själv om din säsong nu när den nästan är färdigspelad?
- Det har gått bra för min egen del, samtidigt tycker jag att vi gjort en stark säsong som lag.

Du kom från Norrköpings HK i division 3, så bara det är en bedrift att du redan nu spelar så stabilt i division 1. Vad har du utvecklat mest tycker du?
- Svårt att säga något specifikt sådär, men jag tycker väl mest att jag blivit mer slipad som handbollsspelare. Värderar lägena bättre än förr.

Var det lätt att komma in i laget och spelet?
- Jadå, det är ett skönt gäng så det var inga problem att komma in i laget. På plan tycker jag inte heller att det var några problem att komma in i tempo och så.

Vad ser du som din största tillgång som handbollsspelare?
- Speluppfattningen och snabbheten är väl det som är min största tillgång skulle jag tro.

Du bor alltså kvar i Norrköping? Hur fungerar det att pendla de dryga 4 milen var och varannan dag?
- Ja exakt! Jag bor kvar i Norrköping och pendlar till Linköping. Det funkar bra tycker jag, lite segt ibland när man känner sig sliten. Har oftast tillgång till bil så det är skönt.


Klivet från division 3 till division 1 har varit allt annat än en uppförsbacke för den lovande M9:an Petter Wåhlin. Bild från RP IF Linköpings webbsida.

Jobbar? Pluggar? Vad gör du när du inte spelar handboll?
- Jag jobbar i familjeföretaget här i stan. Det mesta av min tid går ju åt till jobbet och handbollen. Men ibland hinner jag ju med att träffa polare och sånt också.

Du ligger tvåa i den interna skytteligan med 86 mål och du har dragit dit 27 straffmål. Det har med andra ord gått bra för dig. Vad var dina förväntningar inför säsongen?
- Ja det har gått över förväntan faktiskt. Trodde att det skulle bli ett större och svårare steg ifrån division 3 men jag tycker jag har kommit in i det bra och har fått ett bra förtroende från tränarna.

Nu när du gjort så här många mål under din debutsäsong måste jag höra om du minns hur många du gjorde i division 3 förra säsongen?
- Nej, det minns jag faktiskt inte. Inte lika lätt att hålla reda på när det inte finns en blogg som denna att kolla statistik på.

Dina tankar om framtiden och ditt handbollsspelande?
- Jag har inte tänkt så mycket på framtiden, men ska väl plugga vidare på något universitet någon gång i alla fall. Sen har jag tänkt att fortsätta spela handboll i många år till.

263 spelare har spelat i division 1 norra den här säsongen. Bara 27 av dessa har spelat samtliga 21 matcher. Du är en av dessa 27. Brukar du hålla dig skade- och sjukdomsfri?
- Ja, så är det. Har aldrig haft någon långvarig skada eller sjukdom så det är skönt.

Du är ju hänsynslös mot dig själv i dina satsningar med din orädda spelstil. Hur ont brukar du ha i kroppen efter en match?
- Haha! Nej, brukar inte ha något märkvärdigt ont efter en match, är ju fortfarande ung så än så länge orkar ju kroppen med det.

Blir det allt som oftast att du spelar 60 minuter per match?
- Ja ibland blir det väl 60 minuter. Men tror nog jag oftast ligger runt 50 minuter per match ungefär.

Har du något kontrakt med RP IF Linköping?
- Ja, jag skrev på ett kontrakt på 1+1 år inför den här säsongen.

Ni hade 507 åskådare i senaste hemmamatchen vilket borde vara rekord för er del den här säsongen. Var det nåt ös på läktaren?
- Ja det va kul att det kom så mycket folk, men dessvärre gjorde ju inte vi någon toppmatch så det var väl inget jätteös på läktaren direkt.

Ditt bästa minne så här långt under säsongen?
- Det måste nog vara när vi slog Tyresö på hemmaplan. Riktigt skön seger där vi gjorde en bra match.

Vad tror du om matchen mot HK Country?
- Det blir nog en väldigt tuff match skulle jag tro. Kan nog bli lika jämnt som i seriepremiären. Men där vi går segrande med en eller två bollar.

Lycka till på matchen och i ett eventuellt kvalspel!
- Tack så mycket! Riktigt bra blogg också förresten!

Tackar så mycket för det!

Inga kommentarer: