måndag 26 mars 2012

Mantorp är ett steg närmre Täby

Igår drogs SemiOff igång i jakten om en plats i division 1. Mantorps IF HF, trean i division 2 östra, vann rejält hemma mot Brännans IF som slutade på en andraplats i division 2 norra.

Halvtidsresultatet skrevs till 17-14 i hemmafavör och slutsiffrorna hela 33-24.

Nu är det långt ifrån klart och nästa match är på söndag uppe i Härnösand där Brännans IF är starka med ett gott publikstöd i ryggen. Men jag tycker det vore konstigt om östgötarna skulle åka upp och förlora med 9 mål eller mer.

Om skillnaden nu är så väsentlig där trean i division 2 östra vinner med 9 bollar mot tvåan i division 2 norra så borde IF Gauthiod vara klara favoriter mot trean Vassunda IF i deras SemiOff.

Dock ska inte vikten av hemmafavör underskattas i ett kvalspel. Heller inte den långväga resa som Brännans IF gjorde för den här matchen. Efter kommande helg vet vi definitivt om det är någon större skillnad mellan toppen av de bägge division 2-serierna.

***

Nu var det visserligen en träningsmatch men vi vann vårt genrep inför seriepremiären mot Mantorps IF HF hemma i Nypans Sporthall med 31-23 (19-14). Samtidigt hade vi ett betryggande avstånd ner till kvallagen i vår serie så det lär säkert bli 2-3 jämna matcher för Täby HBK, oavsett vilket av kvallagen som når dit. Men som sagt, stor fördel för östgötarna och de borde inte klappa igenom och torska bort sitt 9-målsöverläge.

5 kommentarer:

Tobias Wikström sa...

Visst är jag partisk i frågan men Mantorp ska inte vara nio mål bättre än Brännan och av det matcher jag sett tidigare från Mantorp så var det ett helt annat lag som spelade. Ruskigt högt tempo och bra på alla positioner. Om det bara hade årets "dag" eller om det är så bra är svårt att sia om men tyvärr rasade vi fullständigt sista tjugo och vikten av bra skallar ska inte underskattas i ett kval och vi visade prov på dåliga skallar i helgen.

Om jag jämför matchen med de div 1 matcher jag sett i år håller den utan problem ovanför kvalstrecket så jag tror Täby kommer få stora problem i direkt off. Lite mer om tankarna kring matchen finns på brännabloggen om det skulle vara av intresse.

Söderberg sa...

Suveränt, Tobbe! Ja, det är inte så lätt att dra några andra slutsatser när jag inte hittade något att läsa. Sen vet ju jag att ett slutresultat inte alltid är hela sanningen. Visst hade jag trott på en tätare match rent resultatmässigt men som du säger, tappar man skallen går det snabbt i handboll och det är en viktig ingrediens när två på pappret jämna lag möter varandra.

Det brukar också vara så att kvallagen i division 2 är klart jämförbara med platserna 9-12 i division 1. Förra året var det en väsentlig skillnad men du har säkert bättre koll än mig vad gäller innevarande säsong.

Däremot rankar jag oss (8:a) som ytterligare ett snäpp upp. Haha. Konstigt va? :)

Ska kolla in vad du skrivit!

Tobias Wikström sa...

Nej det var som sagt en riktigt bra match i 40 minuter innan vi vek ner oss totalt och då rann det iväg! Sånt ska inte få ske men det är samtidigt tjusningen med handboll.

Håller helt klart med dig om att det är få lag på kvalplatserna i tvåan som håller mot lagen i ettan och av det tiotalet kvalmatcher jag sett mot ettan förr var denna överlägset bäst.

Och håller med dig om förra året. Både norra och östra serien var sämre än någonsin tidigare och det är bara se till oss själva, vi hade ett lag som borde haft det tufft att hålla oss kvar och torskade mot div 3 lag på försäsongen men var ändå med och slogs om kvalplatser uppåt! I år hade vi dock ett lag som skulle kunna vara redo för ettan nästa år men rätt förstärkning men då var serien så bra som den borde vara.

Än har vi inte gett upp även om det är j-vligt tufft!

Söderberg sa...

Precis. Ny match på söndag. Känner ju igen Fälldin, bröderna Westerlind och Claesson och de var ju bra i ettan för några år sedan. Samt att ni har några till som gjort det bra så ni skulle nog ha krigat på bra i ettan den här säsongen.

Men det är alltid tufft att avancera uppåt och ha den bästa formen under säsongen just i kvalmatcherna. Att dessutom hålla nerverna i styr blir oerhört viktigt.

Tobias Wikström sa...

Exakt och det är ju inte ens trettio än. Men allt ska klaffa och vi har helt enkelt varit för dåliga borta i år! Hemma har det sett grymt ut. Vi ska till ettan och kommer inte ge oss även om vi inte lyckas vända..