onsdag 14 mars 2012

Inte vad Skånela IF behövde just nu

RP IF Linköping arrangerar bussresa till Skövde på söndag när de ska möta HK Country i den avgörande matchen om kvalplatsen till Allsvenskan. Linköpingspubliken verkar ha vaknat till nu när det ska avgöras. Senast mot Sollentuna HK hade de 507 åskådare på läktaren.

Det är ungefär som en Handbollsfredag i Nypan men där kom det 570 stycken nu senast i en match som inte gällde något. Man får aldrig glömma bort hur bra vi har det i Nypan!

***

Apropå Handbollsfredag så ådrog sig vår M6:a Rikard Ahlin en lättare hjärnskakning i fredagens match mot HK Silwing/Troja.

Det var efter en situation i försvaret där Ahlin fick en bortaspelare över sig och i tiondelen efter en IFK-spelare ovanpå det. Ahlin tog emot motståndaren med armarna och hade sedan inte mycket kvar av kroppen att ta emot sig med och olyckligt nog fick huvudet dämpa den värsta smällen.

En yrslig Ahlin svarade domaren med ett leende om hur han mådde:

- Det är nog lugnt, tror jag. Jag kan spela vidare. Jag är rätt tjockskallig.

Men illamåendet kröp sig på efter matchen och nu har han tagit det lugnt i några dagar. Vi får se om han är spelduglig till sista matchen.

Sådana här skador ska man ta på fullaste allvar. Det gick mindre bra för Strömnäs GIF:s Rickard Jonsson om ni kommer ihåg den historien. Han testade spel lite för snabbt inpå smällen och det resulterade i ett bakslag.

Bloggen hade kontakt med Ahlin under tisdagen och han lät rapportera att han mår mycket bättre nu. Men därmed inte sagt att det blir något spel i veckan men huvudsaken är att det går åt rätt håll.

***

När IK Cyrus spelade sin sista hemmamatch för säsongen luftades 43-årige Claes Abrahamsson i kassen. Därmed är Abrahamsson den äldsta spelaren som spelat i division 1 norra under säsongen.

Andra spelare, modell äldre, som spelat under säsongen är:

41 år
Pierre Johansson, Strömnäs GIF
Peter Thelin, Strömnäs GIF

40 år
William Nguesseu, Tyresö IF

39 år
Peter Larsson, Sollentuna HK

38 år
Axel Bäcklund, Ricoh HK
Joachim Falk, Ricoh HK

37 år
Anders Svanberg, Ricoh HK
Magnus Olofsson, Ricoh HK

36 år
Dori Abdallah, Ricoh HK
Fredrik Nilsson, HK Country

***

I andra änden är de yngsta födda 95 som fått speltid:

IFK Nyköping:
Kassem Awad
Emil Björklund

HK Eskil:
Simon Lindberg
Ludvig Öhrbom

HK Tyrold:
Hannes Nyström
Lukas Pellas
Stefan Thor

Täby HBK:
Filip Aronsson
Martin Börjes
Hans Falkenborn
Edvin Nyberg
Gustaf Olanders
Henrik von Perner

***

På söndag spelar serieledaren Skånela IF hemma mot trean VästeråsIrsta HF. Vinst där, för hemmalaget, innebär att de är ruskigt nära en plats i Elitserien nästa säsong. Men de får klara sig utan Jesper Östlund som är deras vasse krigare och farlige målskytt på M6. Östlund missar resten av säsongen och förväntas bli borta i 6-8 veckor.

I senaste matchen borta mot HF Kroppskultur skadade sig Östlund och det befarades att det var en korsbandsskada. Efter en tur till specialisterna på Capio Artro Clinic på Sophiahemmet kunde man konstatera att knäskålen hoppat ur led men sedan hoppat tillbaka igen. Inre ledbandet var också skadat, men inte av, plus att en broskbit lossnat från knäskålen som numera låg i en led. Operation väntar nästa torsdag.

Jesper, det här var ju inte bra. Nu när det ska avgöras och allt!
- Ja, det känns ju värdelöst! Men får ju leva med det och göra det bästa av situationen. Som tur är så var det inte korsbandet så jag är förhoppningsvis tillbaka om cirka 6-8 veckor.

Skadade inte du knät för några år sedan också?
- Jo, för 4 år sedan hade jag nästan en exakt likadan skada där knäskålen hoppade ur led men då lossnade inte en broskbit. Och jag slapp operation.

Några fler knäskador?
- Jodå, jag opererade menisken förra året, haha.

I senaste skadan befarade man alltså en korsbandsskada?
- Ja, och jag skämtade om att jag nu hade skadat allt i knät när de trodde att det var korsbandet, men som tur var så har jag det kvar.

Lycka till med din rehab och var rädd om dina knän framöver!
- Tack ska du ha!

Förutom Östlunds knäskada har som kanske bekant även Kacper Wydmuch, lagets H9:a, råkat ut för en allvarlig knäskada tidigare under säsongen. Två spelare från startsexan alltså.

Otroligt tråkigt med skadorna men jag hoppas laget håller hela vägen nu efter den här smått osannolika säsongen de gjort.

***

Nu när onsdagen kickar igång saknas bara två protokoll från omgång 21. Hoppas de ramlar in under dagen. I sådana fall är omgången och statistiken komplett på rekordtid och en massa härliga siffror kan rulla ut under helgen i vanlig ordning.

Tänkte jag skulle bjuda på de läckra cirkeldiagrammen inför helgen som visar på vilka positioner lagen gör sina spelmål.

***

I söndags spelade HK Extra (heja!) hemmamatch mot HK Miffe (farmarlag till Mantorps IF HF). Kollar man in tabellen skulle detta inte kunna sluta på annat sätt än en bortaseger. Istället vann vårt gäng med 33-24 och laget hade bland annat kryddats med Tobias "Tobbe, är du klar?" Johansson, som hade lekstuga. Om han ändå kunde spela lite mer handboll istället för fotboll, den där Johansson.

Det som kanske var mest anmärkningsvärt från den här matchen var att bortalagets enda avbytare var en målvakt och en utespelare gick sönder ganska omgående. Så målvakten fick spela M6 och sedan som försvarsgeneral och center i 3-2-1-försvaret.

Ja, ni ser ju på resultatet hur det gick.

***

Och HK Extra (heja!) spelade match igår igen hemma mot Ljungsbro HF. Bortalaget visade att det är skillnad mellan toppen och botten genom att vinna med hela 35-20. Hemmalaget var med fram till ställningen 8-9 men därefter gjorda Ljungsbro HF 9-1 och ökade sedan på i den andra halvleken.

Jag blev lite förvånad när ett gäng KAIK-spelare trillade in på läktaren innan matchen så jag snackade med lagets M9:a Alexander Andersson.

- Om Ljungsbro får stryk och vi vinner vår sista match kommer vi tvåa och får kvala.

Men våra sörmländska kombatanter fick ingen draghjälp av vårt farmargäng ikväll utan de får istället se till att vinna mot den redan klara serievinnaren Hallstahammars SK HK i sista matchen och hoppas på att Ljungsbro HF förlorar mot HK Erping.

Mycket som ska stämma för deras del alltså.

Skönt att HK Extra (heja!) är klara för division 3 nästa säsong också.

Inga kommentarer: