fredag 30 mars 2012

Statistiken alla älskar!

Det här blir sista gången den här säsongen som ni ska få det summerat med lagens medelålder och antal spelare. Men först ska vi ta en titt på de spelare som gjort 10 mål eller fler i en och samma match. Där kan vi konstatera att ingen spelare gjorde mer än 14 mål i en match. Det var Täby HBK:s Erik Sten som satte det fina rekordet i bortamatchen mot hemmastarka HK Country.


Klicka på bilden för större format.

Jag vet inte riktigt om det går att dra några slutsatser på medelåldern hos lagen. Gammal är äldst gällde ju Ricoh HK som slutade tvåa efter en magnifik avslutning med 11 raka vinster. Att ha en trupp där medelåldern ligger mellan 20,4 och 22,5 verkar vara ganska optimalt om man inte heter Ricoh HK och har laget proppat med gamla elitseriespelare och så vidare.



Även här sticker Ricoh HK ut och de använde sig av flest spelare under säsongen. Inte direkt till deras nackdel verkar det som trots hela 30 spelare! Vi själva hade väldigt få spelare där en av dessa 16 spelare var Emil Björklund, 16 år, som fick stå 5-10 minuter i en match. Men har man kring 20 spelare att plocka av, som kan gå in och leverera i division 1, verkar det onekligen ganska optimalt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer det nån "årets lista"
Och ett allstar team?

Söderberg sa...

Självklart kommer en "Årets..." framöver och även tränarnas framröstade All Star Team. Lär väl plocka ut ett eget också om jag inte helt enkelt håller med tränarnas val. Men det får framtiden utvisa.

Gimmeborn sa...

Kan man nominera Årets Utvisning? Har isåfall ett klockrent exempel på Kim Karlsson (Tror jag att det är) från första matchen mot oss (Tyresö) Säger inte hur de går till för de finns nämligen på film och är så mycke roligare att ses än berättas!

Känns dock som att man ska få spelaren i frågas bekräftelse om att visa filmklippet och isåfall nominera den

Gimmeborn sa...

Kim Karlsson i Eskil såklart

Söderberg sa...

Vore kalas att få se det klippet. Kan du inte mejla över klippet så kollar jag med Kim?