lördag 3 mars 2012

Inför bortamötet mot HK Country

Idag vankas det match borta mot HK Country i den mycket anrika Skövde Idrottshall. Där har det spelats massvis med fina handbollsmatcher genom åren. Hoppas även att dagens match blir bra med division 1 mått mätt.

Vi kommer till spel med ordinarie lag med skillnaden att Mikael "Gee" Gustafsson kliver ur. "Gee" ska på handbollsutbildning och det är obligatorisk närvaro som gäller. Därmed tappar vi en viktig försvarsgeneral. Samtidigt ges då chansen för andra att kliva fram. Ingen tillkommer på hans plats.

Storbussen rullar kl 11.00 från Nypans Sporthall. Ombord har vi varmt käk och "go-fika" för maximal uppladdning. Vi hoppas på en behaglig resa.

När vi möttes senast hemma i Nypan förlorade vi med 26-25 efter att Jimmy Otter slängt in segermålet med ett fåtal sekunder kvar. I den matchen hade vi även svårt att få tag på M6:an Robin Wärn. Men de hade bra spridning på målskyttet och det är väl känslan vi har av HK Country - de är bra på alla positioner.

Nu saknas Wärn (spelar med IFK Skövde) och Otter (skadad) men samtidigt var spelare som Eirik Rolid och Erkan Demirbag inte med i första mötet. Det är spelare som oftast levererar i varje match de är med i. Vi räknar alltså med att de har ett minst lika bra lag idag - dessutom favör av hemmaplan där de är särskilt starka. Det visar om inte annat statistiken där de har 8 vinster och en förlust (mot Tyresö IF).

Vårt gäng är stärkta efter senaste matchen och segern där. En långt ifrån fulländad match där vi inte hade någon vidare utdelning i avsluten. Däremot spelade vi väldigt bra i försvaret.

Men idag är det en ny match och det innebär nya möjligheter. Vi kan spela helt utan press medan hemmalaget måste vinna för att inte missa chansen till det allsvenska kvalet. Och självklart vill vi vinna matchen - revansch är en av våra tändvätskor!

***

Har som vanligt plockat fram lite statistik inför matchen. Först en tabell med respektive lags 5 bästa målskyttar så här långt. Notera att Robin Wärn fortfarande ligger med bland HK Countrys 5 bästa målskyttar trots att han bara spelat 9 matcher. Jimmy Otter, som redan nämnts, saknas också.


Klicka på bilden för större format.

En favoritstatistik för en av bloggens läsare. Medelålder och antal spelare som använts på planen under säsongen.


Tabelläget inför matchen.

Klicka på bilden för större format.

Antal utvisningar och röda kort per lag.


Respektive lags mest utvisade spelare.

Klicka på bilden för större format.

Spelare i respektive lag med flest röda kort.

Klicka på bilden för större format.

Straffstatistik.

Klicka på bilden för större format.

Spelare som gjort 10 mål eller fler i någon match under säsongen.

Klicka på bilden för större format.

***

Inte så kul att förlora men det smakade ändå att se att Hampus Asp fick speltid borta mot IFK Skövde igår och att han satte 5 mål. Brorsan Andréas satte 3 varav ett på straff mot sitt gamla lag. IFK Skövde vann alltså matchen mot Caperiotumba med 32-25. Nu är läget verkligen prekärt för Stockholmslaget med blott 4 matcher kvar. Viktig match återstår mot Hammarby IF HF. Men Asparnas lag har sämre målskillnad än den andra kombatanten från Stockholm så de behöver fler segrar.

***

Det ser också tufft ut för Simon Skuthällas Trelleborg HBK. Förlust ikväll hemma mot Hästö IF gör att de fortfarande ligger på nedflyttningsplats. De har 4 poäng upp till IFK Ystad som har en match mindre spelad och det återstår bara tre omgångar efter att den här helgen är över.

***

Som om det inte vore nog så håller Sikeå SK på att trilla ur division 2 norra. I laget spelar de gamla Nyköpingsspelarna Johan Lennartsson och Milad Farshid.

Många tror nog att Sikeå SK är uträknade idag mot serieledaren Lidingö SK uppe i Jenningshallen. Men Sikeå SK har ett bättre lag, på pappret, än på länge. Fyra nygamla spelare är nu med och kör för att försöka rädda kvar klubben i division 2. Christoffer Nordholm gjorde comeback redan till förra matchen. Anton Bygdemark har gjort några matcher under säsongen men nu väntas även Johan von Ahn och Kim Levin göra comeback. Samtliga spelare var med i Sikeå SK under tiden i division 1 norra för några år sedan.

***

Inget lysande handbollsår för lagen med utflyttade Nyköpingsspelare alltså. Tur för oss i IFK Nyköping att vi är klara till 99,9%.

***

Men världen går ju inte under för detta utan det ska nog bli en ny säsong till 2012/2013 också. Nya tag - nya möjligheter!

Inga kommentarer: