lördag 14 januari 2012

Vi ställs mot seriens säkraste straffskytt

Handbollslördag idag. Ingen marknadsföring i radion i veckan men väl ett par dunderfräscha matchannonser i tidningen med Avestasonen Fredrik "Lidas" Lidström. Nyköpingshem bjuder sina 9 000 hyresgäster på inträdet. Vår redan så stadiga hemmapublik förväntas komma. Det är laddat för Handbollslördag mina damer och herrar.

Det kommer också att köras en liverapportering från matchen. Den kommer ni kunna följa här på bloggen i ett eget inlägg. Matchstart kl 16:00.

Vi är maximalt förberedda inför uppgiften. Hela och friska med många spelare att gå runt på. Stämningen är riktigt bra i laget, inte minst efter segern i förra omgången. Bortalaget lär säkert vara rejält spelsugna eftersom deras senaste tävlingsmatch var den 11 december 2011. Både för- och nackdelar med ett sådant uppehåll. Fördelarna är väl att de kunnat gnugga på med träningar och säkert läckt ut diverse skavanker på vissa spelare. Nackdelarna givetvis matchtempot men samtidigt kryddas det upp av att de, som sagt, lär vara rejält spelsugna.

Viktigt spelare i bortalaget att hålla ögonen på är spelfördelaren Simon Karlsson som också är seriens säkraste straffskytt. 24 straffmål och fyra missade, vilka han också tog returerna på och gjorde mål. Så i princip 100%:ig där alltså.

Fick mig ett samtal här på förmiddagen från linjejätten Rickard Jonsson i Strömnäs GIF, som var på vår try out i somras. Han undrade om jag kunde rekommendera ett matställe i Nypan. Det fick bli bowlinghallen.

- Du känner väl kocken där och har säkert förberett att han ska fiffla med maten, svarade Jonsson med ett skratt.

Förvisso känner jag kocken men jag är för fair play och skämtade samtidigt till det att det mycket väl kan bli några stänk lavemang i käket. Samtidigt rekommenderade jag att de skulle passa på att köra några serier bowling också, så kastarmen skulle värmas upp ordentligt. Det där med bowling är för övrigt en klassisk IFK-historia som bottnar i att a-laget anlände flera timmar för tidigt innan matchen mot Borlänge för många år sedan. En felkalkylering med tiden helt enkelt. Då passade IFK på att spela åtskilliga serier med bowling innan matchen. Och ja, kastarmarna var väl lite sega i den handbollsmatchen.

Farligt att skämta om sådant här med maten kom jag att tänka på. Blir ju lite lustigt om det skulle inträffa någon sjuka...

***

Gee står över dagens match, annars ser laget ut enligt följande:

Målvakter: Emil Persson, Per Treijner.
V6: Axel Eriksson, Marcus Pettersson.
M6: Viktor Brofjord, Rikard Ahlin.
H6: Rickard Söderberg.
V9: Hampus Asp, Kassem Awad, Niklas Fogelgren.
M9: Amel Suljevic, Martin Pettersson.
H9: Stefan Germerud, Melcher Melchersson.


Martin var riktigt het i förra omgången.


"Balic" har haft en fin utvecklingskurva under hösten. Den riktige Balic får vi snart, förhoppningsvis, se i EM som startar på söndag.


Ska Brofjord ta nya kliv i sin utveckling idag?


Ska Amel fira sin 20-årsdag i efterskott på bästa sätt?

Inga kommentarer: