tisdag 17 januari 2012

Söderberg tippar omgång 14

Ska som vanligt försöka mig på att pricka in lite resultatet och omgång 14 börjar på lördag och avslutas på söndag.

Omgång 14

Tyresö IF - HK Silwing/Troja, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Oavgjort mellan lagen när de spelade i Högdalshallen. Stärkta av segern senast borta mot HK Country tror jag självklart på en vinst för Tyresö IF. Bortalaget har en niometersuppställning och två målvakter som mycket väl kan ställa till det för topplaget. Dessutom storväxta i försvaret. Frågan är om det räcker till där hemmalaget är ännu mer komplett och kan mönstra kantspelare som håller hög nivå i division 1.

Mitt tips: 30-25.


HK Eskil - HK Country, lördag kl 16:00 i Eskilstuna Sporthall
Även denna omgång bjuder på ett toppmöte. Den nya serieledaren har fördel av hemmaplan och dessutom revansch att utkräva efter förlusten på bortaplan. Även om bortalaget nu är rejält sugna på en seger efter två raka förluster tror jag inte de mäktar med uppgiften. HK Eskil ÄR seriens bästa lag.

Mitt tips: 32-26.


RP IF Linköping - Täby HBK, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
Efter vinsten på bortaplan med 35-18, senast lagen möttes, är det svårt att tro på något annat än hemmastarka RP IF Linköping kommer vinna denna match. Visserligen har bortalaget allt att vinna men det kommer inte att bli så. Om min tippning också slår in här ovan kommer därför den tidigare serieledaren HK Country nu helt plötsligt ligga nedanför kvalstrecket. Det pratades nästan uteslutande i halvtid om att HK Country, HK Eskil samt Tyresö IF skulle göra upp om topp-3. Men det går snabbt i handboll så nu kommer alltså RP IF Linköping att bränna om HK Country och ta hand om en av två kvalplatser.

Mitt tips: 32-21.


IK Cyrus - IFK Nyköping, lördag kl 16:30 i Jönköpings Idrottshus
Samma fenomen i den här matchen som för RP IF Linköping. Vinner hemmalaget går även de om HK Country om målskillnaden blir till deras fördel. Men nu ska vi inte tro att vi är körda på förhand. Vi vann hemma mot IK Cyrus som underpresterade rejält och de borde ha vunnit med 38-14, enligt Grönblad. Vi förväntar oss en mycket tuff match där jag skulle vilja påstå att matchen är helt öppen om vilka som får inkassera två eller en poäng. Givet är dock att jag tror på IFK - såklart!

Mitt tips: 29-30.


Ricoh HK - HK Tyrold, lördag kl 18:00 i Sjöstadshallen
Inte så mycket att orda om. Ricoh HK är skyhöga favoriter där flera faktorer kommer att avgöra till deras fördel såsom den fysiska storleken på spelarna samt även handbollskunskaperna. Sen om bortalaget har mer spring i benen och orkar mer kommer tyvärr inte räcka till några poäng. De kommer däremot att vara mer slagkraftiga framöver när Kalle Ågren kan gå för fullt, men tveksamt att han redan är aktuell för spel efter att ha varit sjuk i princip hela hösten.

Mitt tips: 34-22.


Strömnäs GIF - Sollentuna HK, söndag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall
Sista matchen i omgången är också en av de mest intressanta sett ur våra ögon. Ska Sollentuna HK haka på i jakten för att undvika kvalet? Förlorar de blir det ännu mer tight i botten. Ytterst svårtippat och i förra mötet vann Sollentuna HK med 25-24. Bortalaget är också på gång efter två tuffa och jämna matcher mot topplaget Tyresö IF. Får hemmalaget stopp på deras vänstersida med Andreas Fuxborg och Joakim Svensson är mycket vunnet eftersom de ligger bakom mycket. Det gäller också att få hål på Erik Mattelin i kassen och det är inte alltid så lätt. Samtidigt står Anton Wikman i hemmalaget och han är också vass. Simon Karlsson i hemmalaget behöver givetvis göra fler än 2 mål, som han gjorde senast, om det här ska gå bra. Skytten Claes Forsberg behöver hitta storformen från förra säsongen. Det här är Strömnäs GIF:s stora chans om nu inte division 1-tåget ska hinna lämna perrongen. Sådan här matcher måste de vinna. Fortfarande ingen seger för deras del men ju fler förluster desto närmre kommer man en seger och jag tror att den kommer här!

Mitt tips: 27-24.

***

Har ramlat in ett gäng protokoll nu också så snart är omgång 12 summerad. Förståeligt att inte HK Eskil - Strömnäs GIF, som rundade av omgången i söndags, har kommit än.

Mot slutet av veckan hoppas jag kunna ösa ut statistik från omgång 12 och 13.

***

H43 till Allsvenskan nästa säsong oavsett hur det går i Elitserien. Tight ekonomi. HK Malmö har redan kontaktat storstjärnan Zoran Roganovic. Undrar vad han får i månaden förresten? Känns som han kan sticka ut en aning med lönekontot i det laget och borde man inte redan innan säsongen har märkt att det skulle dra åt det här hållet?

***

Kommer vara på vift ett par dagar nu så räkna inte med normal uppdatering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

statistik för omgång 11, vart hittar jag den?

Söderberg sa...

Klicka på 2011 i högermarginalen och i december finns följande inlägg med statistik:

Röda kort-toppen i halvtid

Utvisningstoppen i halvtid

Skyttetoppen i halvtid

Straffstatistiken i halvtid

Medelåldern i halvtid

Alla målskyttar omgång 11