onsdag 18 januari 2012

Liverapportering från Jönköping

Mycket talar för att det kan bli en repris på succén från Handbollslördag med liverapportering. Nu är det tänkt att det ska ske från Jönköpings Idrottshus på lördag med vår duktige rapportör Anne Asp. Det är alltså från vår bortamatch mot IK Cyrus som det är tänkt att det ska rapporteras. Senast var det 174 personer som följde rapporteringen. Bra eller dåligt vetti tusan men kombinerat med publiksiffran var det bra. Lägg därtill bloggens läsarsiffror så blev det, för kvällen, en bra bit över 1 500 läsare.

***

Möjligt att detta är gamla nyheter och redan tagits upp av något annat forum eller blogg, men HK Eskils målspottare på V6, Christian Knutsen, gick sönder i träningsmatchen mot Skånela IF direkt efter nyår. En muskelbristning i ljumsken hållen Knutsen borta från spel. Hur lång tid? Det får tiden utvisa.

Ersättaren Ludvig Öhrbom (född 1995!) satte hela fem mål mot Strömnäs GIF i söndags. Mot Sollentuna HK, borta i fredags, satte han två mål. Ja, det är en riktigt jäkla bra start av ynglingen.

***

Jag hoppas, senare idag, hinna uppdatera statistiken för omgång 12 för nu har hängmatchen HK Eskil - Strömnäs GIF trillat in.

***

Från omgång 13 saknas match- och arbetsprotokoll från:

IFK Nyköping - Strömnäs GIF

Täby HBK - IK Cyrus


Nu har visserligen "Vestis" från HK Silwing/Troja och Ulf Dahlström från HK Eskil varit snabba med att skicka in dessa på egen hand. SHF lär komma in med ovanstående så fort de får dem i handen. I slutet av veckan borde ni alltså kunna ta del av en himla massa statistik här på bloggen, omgång 12 och 13 särredovisat, till Björkmans och målvaktslegenden Mattis stora förtjusning.

"Det är ju bara en massa statistik och diagram när jag kollar in bloggen", som de brukar säga till mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstavalet för Knutsen är nog Niklas Larsson (född 92) och han gjorde 6 eller 7 mot Strömnäs. Han var enligt rapporter även mycket bra mot Skånela i träningsmatchen. Det är dock lite upp till bevis kommande match mot Country för dessa unga killar.

Anonym sa...

Hejsan!
Såg att ni hade med Hampus i laget nu under em spelet. Skulle det inte kunna vara någonting för nyköping att satsa upp måt elitserien? Tänkte med spelare som H.Asp, A.Asp, Skuthälla och om ni kanske skulle kunna få tag på L.Karlsson om något år.. Hur ser ekonomin ut i Nyköping? Ni har bra publiksiffra i div1. och om ni får ett lag i Elitserien skulle väl media och lokala företag engagera sig enormt?

Söderberg sa...

Jo, det är väl Niklas som stått bakom Knutsen. Kul att ännu yngre spelare också får chansen.

Inget snack om saken att vi skulle få ett riktigt slagkraftigt lag med bröderna Asp, Skuthälla och Lukas.

Men Asparna elitsatsar och då är det inte klockrent att kliva ner i division 1. Hampus får nu värdefull speltid hos oss under några matcher och vi är tacksamma att det gick att lösa på detta sätt.

Skuthälla utvecklas i Allsvenskan och vill fortsätta på den nivån.

Lukas har ju förhoppningsvis några år kvar som proffs och om han nu väljer att fortsätta hemma i Sverige efter proffslivet lär knappast valet falla på division 1.

Visst har vi bra med publik och sponsorer men att köpa hem meriterade spelare för att avancera uppåt är inte aktuellt. Vi satsar istället på att utveckla egna talanger och på sikt hoppas vi givetvis att dessa ska kunna ta oss uppåt.

Men det är en lång väg att vandra om man ska ta sig upp i Allsvenskan och även stanna kvar där. Se på Eslövs HF som vann division 1 södra och nu ligger näst sist i Allsvenskan.

Klart som tusan att det skulle bli ännu bättre uppslutning från media och lokala företag om vi avancerade uppåt. Tar man sig till Allsvenskan är det säkert också lättare att få in nya spelare utifrån för att bredda och spetsa till det.

Anonym sa...

Christian Grönblad, tränare IK Cyrus, inför matchen IK Cyrus-IFK Nyköping! Håll till godo :)

http://www.youtube.com/watch?v=iWXJFrYLdnY&feature=colike