fredag 6 januari 2012

"Asp-effekten" gav två poäng!

Storseger i Nyköpings Sporthall denna Handbollsfredag. 36-22 (20-9) inför 543 åskådare. Vid line-up efter matchen smällde någon dåre av en smällare längst uppe på läktaren. Fullt med människor. Skandal! Men det ska inte få någon mer fokus här utan det får andra ta hand om.

Hampus Asp visade vägen genom att sätta 1-0. Det var sedan lite nervöst spel från bägge håll. Utan att ha arbetsprotokollet i min hand så har jag för mig att vi aldrig släppte den ledningen. Möjligtvis att Täby HBK kvitterade till 1-1.

Tränare Sundbergs känslor var delade efter matchen.

- Grabbar, hur kommer det sig att vi torskade med 12 bollar mot det här laget i förra matchen? Det är samma lag de har på banan idag!

Ingen hade något bra svar. Fast om vi ska kolla i backspegeln en kort sekund. Då var Tibblehallen tom och svinkall. Alltså precis som det var förra året när vi var där, även om det inte är någon ursäkt för vårt uppträdande. Däremot saknade vi försvarsgeneral Gee idag men vi fick däremot tillbaka bröderna Pettersson och Germerud. Som en bonus har vi nu fått, från Caperiotumba, den inlånade Hampus Asp. Det är killar som levererar och vi får en härlig spets och bredd med dessa. Lägg därtill att vi nu spelade väldigt tight bakåt samtidigt som vi fokuserade väldigt bra på offensiven och vårt grundspel, som också höll större delen av matchen.

Täby HBK tvingades ofta till avslut baserad på individuell skicklighet. Olle Bristedt stegar och har bra spänst. Men att köra så ensam en hel match och skjuta över spelare, mestadels utan uppbackning, ger sällan två poäng mot ett heltaggat motstånd. Skytteligaledaren Erik Sten satte 5 mål men missade också en del. Tilläggas ska också att Treijner fick tag på många av hans skott, även försvaret bidrog med några blockar. Olle och Erik gjorde 11 av lagets 22 mål. Att det inte blev bättre spridning på deras mål var såklart bra för oss. Vi gjorde det svårt för deras kanter och det som rann igenom tog oftast Treijner.

Vi fick ut en fin bredd i spelet med många målskyttar där Martin Pettersson var på rejält spelhumör. Han saknades i bortamötet men gjorde idag 9 mål, varav två på straff. Med det blev han målbäst på planen och matchens lirare i vårt lag. Rikard Ahlin kom upp i 5 mål från linjen och fixade även någon straff. Bra procent på slutet. Efter någon miss av Ahlin i första kom Viktor Brofjord in på linjen istället och visade upp ett hänsynslöst och positivt spel.

Jag ska inte glömma att nämna V6:an Axel Eriksson som var 100 %:ig i sina avslut. 4 fina mål från Axel och tränare Sundberg valde att lufta den andra brodern Pettersson. Marcus fick ta över och han gjorde det också mycket bra.

Det var bara vi på H6, jag och Germerud, som blev nollade trots ungefär 4 lägen. Men det är en jäkla tur att andra levererar. Jag är övertygad om att också vi kommer igång snart, förhoppningsvis redan till nästa match hemma mot Strömnäs GIF nästa lördag. Då blir det alltså Handbollslördag istället.

Och domarna då. Nu vann vi komfortabelt så det kanske inte är hela världen men jag kan ändå ha vissa sympatier med Täby HBK:s bänk och spelare som vid flera tillfällen var ordentligt upprörda över märkliga domslut. Men det är väl inte varje match som vi spelare levererar heller...

Hoppas ni i publiken kommer tillbaka och tittar då men du med vit jacka, lovikavantar och grönvita sympatier kan gott och väl hålla dig hemma. Fyrverkerierna skulle du ha bränt av på nyårsafton istället.

***

Målskyttar

IFK Nyköping: Martin Pettersson 9 (2), Rikard Ahlin 5, Melcher Melchersson 5, Hampus Asp 4 (1), Axel Eriksson 4, Viktor Brofjord 2, Niklas Fogelgren 2, Marcus Pettersson 2, Amel Suljevic 2, Kassem Awad 1.

Täby HBK: Olle Bristedt 6, Erik Sten 5, Alexander Johansson 3, Fredrik Larsson 3, Per Wisaeus 2, Carl Lindblad 1, Gustav Nyberg 1, Rikard Oskarsson 1.

Utvisningar

IFK Nyköping: -

Täby HBK: 5 x 2 min.

***

SN drog några rader om matchen också.

***

Som jag anade kom Gee till matchen med nya kameran så det blev några sköna bilder från hans sida. Och fler finns så de kan mycket väl komma ut här i framtiden.


"Hamp the Champ" tillbaka i Nypans Sporthallen.


Martin Pettersson i en av sina hänsynslösa satsningar.


Två gamla återvändare. Germerud (nr. 18) och Hampus Asp.


Axel Eriksson med en magnifik lobb.


Krutpaketet Viktor Brofjord vräker sig fram i en kontring.


Skytteligaledaren Erik Sten bombar mot Hampus och Treijner i kassen.


Olle Bristedt drar på sig en tvåa efter närkampen med Martin Pettersson.


Rikard Ahlin dundrar in ett av sina fem mål.


Ynglingen Kassem Awad med hög bollarm. IFK Nyköpings framtid!


Martin på genombrott med låg tyngdpunkt.


IFK:s VIP-hylla. Från vänster: Expressens Micke Ringberger, KIF Koldings Lukas Karlsson, Mamma-handboll Veronica Andersson, Fredrik "Bobbo" Edlund, Jan-Åke "Baxter" Lindblom samt Fredrik "Fritte" Ahnmark.


Magnus "Nollan" Grahn, Fredrik "Fritte" Ahnmark samt Leif "Lusis" Karlsson.


Lagkapten Per Treijner vill alltid rädda bollarna.


Rikard Ahlin flipp/lobbar in vårt sista mål bakom David i kassen.


Segern är vår. 2 poäng!


Martin Pettersson tar förtjänstfullt emot priset som vårt lags matchens lirare. Prisutdelare Lukas Karlsson.

3 kommentarer:

mammahandboll sa...

Alltid lika kul att läsa matchreferaten, snygga bilder var det också! Sköna 2 poäng, njut i 2 dagar sedan laddar vi om för matchen mot Strömnäs.......IFK HEJA!

Germerud sa...

Germerudeffekten frågar jag mig ödmjukt? ;-)

pelle sa...

Haha! Germerudeffekten är inte att förringa!!! Tyckte att det var jättekul att ha dig på banan igen.