fredag 13 januari 2012

Söderberg tippar omgång 13

Nu är ju fredagen redan här och omgång 13 drar ju igång ikväll. Fredagen den 13:e. För vissa har det uppenbarligen varit en jävlig dag. En villa i Nypan brann ner på morgonkvisten. Och en minibuss krockade med en buss precis norr om stan. Lindriga skador i krocken och inga människor i villan. Läbbigt sånt där och tur att det inte blev några värre skador.

Höll ju nästan på att glömma bort att tippa omgången. Rörigt, men här kommer mina tips:

Sollentuna HK - HK Eskil, fredag kl 19:45 i Sollentuna Sporthall.
Hemmalaget blir onekligen bara bättre och bättre. Nyförvärvet på V9 inför säsongen, Andreas Fuxborg, blir bara bättre och bättre. Och det gäller även laget som helhet. Men nu möter man, i mitt tycke, seriens bästa lag och HK Eskil är riktigt tunga att möta. "Grytan" i all ära, likaså röda vargarna som aldrig ger sig i hemmalaget men det här kommer att bli en klar bortaseger.

Mitt tips: 23-35.


HK Country - Tyresö IF, lördag kl 14:00 i Skövde Idrottshall.
Härligt med ett toppmöte. Tyresö IF har två raka segrar mot bottengänget Sollentuna HK och det är starkt av vinna även om de inte presterat sin bästa handboll. Men formen känns tveksam samtidigt som de möter ett annat topplag, som är särskilt starka hemma. Hemmalaget fick möta ett Ricoh HK i förra omgången som spelade riktigt bra och när de gör det kan de slå alla lag i serien. Så ingen skam över den förlusten. Jag tror på en hemmaseger här. Även om Brejding är en lurig taktiker.

Mitt tips: 33-28.


HK Tyrold - RP IF Linköping, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen.
EM-uppehåll i Elitserien borde innebära chansen att lufta några a-lagsspelare. Men enligt uppgift kommer inte så bli fallet. Det blir istället järngänget i HK Tyrold som får chansen att fixa viktiga poäng i bottenstriden. Men jag har svårt att se hur detta ska gå till. Tar jag man för man i respektive startuppställning ser jag egentligen bara två spelare i hemmalaget som skulle ta en plats i RP IF Linköping. Det är M9:an Toni Johansson och H9:an Rasmus Andén. Om de nu inte, mot ryktet, slänger in några a-lagsspelare förstås. "Näsas" krigare kommer att få åka hem med två färska poäng till Östgötaslätten.

Mitt tips: 24-30.


IFK Nyköping - Strömnäs GIF, lördag kl 16:00 i Nyköpings Sporthall.
Handbollslördag och lapp på luckan? Kan mycket väl bli så nu när 9 000 hyresgäster bjuds på inträdet. Att det kommer mycket folk och tittar är garanterat så stämningen lär det inte vara något fel på. Vi kommer från en stark insats förra veckan och har en god känsla i truppen, som nu är bredare än någonsin denna säsong. Och så har vi också elitserielånet Hampus Asp som säkert lär bjuda publiken och motståndet på ett och annat. Fast jag tycker det är rätt många i laget som sett heta ut senaste tiden. Vi vann uppe i Piteå efter en tät match och Strömnäs GIF lär inte vika en tum. Spelar vi som ett lag, som vi gjorde förra veckan, räknar jag kallt med seger, utan att på något sätt underskatta norrlänningarna. Ska bortalagets suveräne straffskytt Simon Karlsson missa en straff? Kom dit och kolla!

Mitt tips: 33-27.


HK Silwing/Troja - Ricoh HK, lördag kl 16:30 i Högdalshallen.
På hemmaplan är de flesta lagen starka. Det gäller inte minst HK Silwing/Troja som är obesegrade så här långt med Markus Berg Loen i spetsen. "Mackan" som nyligen blev utsedd som seriens bästa M9:a, i min intervjuserie med alla lagen, lär säkert vilja visa att han gör skäl för det. Och han brukar inte göra någon besviken. Men nu möter man laget som alltid reser med klass, i sin lyxkonferenslokal på hjul, och de kommer från en urstark insats senast när de vann klart mot HK Country. Quinones, Holmberg, Båverud, Järeholm och Damberg/Falk i kassen kommer göra det ohyggligt svårt för hemmalaget denna lördag. Hemmasviten utan förlust kommer att spräckas här.

Mitt tips: 24-31.


Täby HBK - IK Cyrus, lördag kl 16:45 i Tibblehallen CC.
Jönköpingslaget kommer från sydligare breddgrader och de lär behöva värma upp i likadana handskar som deras forne lagkamrat, tillika skyttekungen, Petri Nuutinen hade i Nypans Sporthall säsongen 07/08. Eller var det tejp över alla fingrar? Nuutinen var i alla fall riktigt säker i den matchen och vann sedan den totala skytteligan. Hur som helst är det svinkallt i Tibblehallen CC och det kan mycket väl störa bortalaget. Men rent sportsligt tror jag också att Täby HBK kan störa dem. Det visade de inte minst i bortamötet. Och det finns risk för underskattning nu om de kollat för mycket på Täby HBK:s resultat mot oss. Men IK Cyrus kommer att ta hem det här, de är inne i zonen och är ett stabilare lag.

Mitt tips: 25-29.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra blogg, läser den varje dag !!! En intressant uppdatering av skytteligan hade varit att "ta bort" straffmål och se en skyttetopp med bara spelmål! Naturligtvis ha den "normala" skytteligan med också.

Söderberg sa...

Va kul, tack!

En sådan skytteliga kommer du få ta del av, har redan ordnat med det. Tyvärr har jag bara fått match- och arbetsprotokoll från 2 av 6 matcher från omgång 12 så ni får vänta på statistik. Nu drar ju även omgång 13 igång så nästa statistik blir summerat efter den omgången.

Palmen sa...

@Anonym

Vi har ju ordnat med skytteligan på http://silwingtroja.com/skytteliga så att du själv kan filtrera/sortera den efter eget behag, bland annat på enbart spelmål.

Gå in på länken och klicka på kolumnrubriken för den kolumn du vill sortera efter.

Anonym sa...

Rapport Sollentuna-Eskil. Sollentuna, som ställde upp utan deras förstemålvakt Erik Mattelin, stod emot bra i första halvlek och hade 14-14 i halvtid. En bit in i andra har man även 19-18 men då rasar laget ihop fullständigt under period och Eskil gör 14-0 (!) från 19-18 till 19-32. Matchen slutar 25-37. Eskilstunalaget packade över sitt försvar till högersidan och fick således bort Fuxborg på v9 som inte hade en lyckad afton, gick av banan med endast 3 mål. Framåt så gjorde Eskils H9 Alexander Karlsson lite som han ville och sköt från långt avstånd otagbara skott för Sollentunas målvakt. Eskil ÄR seriens utan tvekan bästa lag, bra gubbar på alla positioner och har även en bred bänk att använda sig av.

Söderberg sa...

Tackar för den rapporten. Då var ju inte mitt tips, 23-35, helt fel ute heller när det blev 25-37.

Bollpojken sa...

Kan bara säga att Ricoh kommer bli riktigt farliga. Det har tydligen fått igång Jon Isaksson nu också. Deras trupp är grymt imponerande. Det skall bli intressant att se hur långt de räcker...

Marcus sa...

Håller med om att Ricoh då alla är med och är taggade är bästa laget i serien.

Saknas Järehom eller Quinones är det ett helt annat lag då de är oersättliga...

Anonym sa...

Det var kallt i hallen den dagen, så det fick bli hanskar på uppvärmningen. Sicket minne ni har !
Mvh// Petri Nuutinen

Söderberg sa...

Haha, underbart att min lilla tillbakablick lästes av skyttekungen himself! Stort! Saknar ord! Spelar du någonstans annars? Hoppas allt är bra med dig Petri!