tisdag 24 januari 2012

Söderberg tippar omgång 15

Ett par smått oväntade resultat i förra omgången. Får se vad omgång 15 kan bjuda på. Här har ni mina tips!

Omgång 15

IFK Nyköping - RP IF Linköping, torsdag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall
Vi tjuvstartar omgången redan på torsdag så det blir återigen en Handbollstorsdag. Det gick ju bra hemma mot IK Cyrus en torsdag så varför inte igen. Anledningen att det inte blev Handbollsfredag är för att det spelas semifinaler i EM och det skulle säkert hålla många framför tv:n istället för att pallra sig till Sporthallen. Och RP IF Linköping måste oavsett torsdag eller fredag, åka de 10 milen som skiljer oss åt. Matchen då! Vi blev fullständigt utskåpade senast vi möttes och det skiljde även många mål i träningsmatchen på försäsongen. Så vi har alltså en gruvlig revansch att utkräva samtidigt som vi är medvetna om att motståndet är ytterst kompetent. De ligger ju faktiskt numera på en fin tredjeplats. Men hemma i Sporthallen kan allting hända och vi går alltid för seger.

Mitt tips: 27-25.


HK Tyrold - Tyresö IF, fredag kl 19:30 i Tyresöhallen
Derby i Tyresö och senast lagen möttes vann Brejdings gäng med 17 bollar. Nu tror jag visserligen att Tyresö IF vinner detta men inte med fullt så stor marginal som sist.

Mitt tips: 23-34.


HK Silwing/Troja - HK Eskil, lördag kl 16:30 i Högdalshallen
Två lag som spelat stabilt på sistone och här räknar nog alla med att serieledaren HK Eskil kommer vinna. Det tror även jag men HK Silwing/Troja är starka hemma i Högdalshallen men nu saknas Oscar Matsson med sitt fina skytte vilket betyder att spelet med en vänsterhänt H9:a måste ändras. Givetvis har de andra niometersspelare som kliver in istället men det kommer inte att skrälla i Högdalshallen.

Mitt tips: 25-31.


Täby HBK - Ricoh HK, lördag kl 16:45 i Tibblehallen CC
Det behövs ingen tyngre analys här för att lista ut att Ricoh HK kommer vinna. De har spelat stabilt på sistone och kommer även att vinna här utan att prestera max.

Mitt tips: 23-30.


Strömnäs GIF - IK Cyrus, söndag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall
Urtungt för Strömnäs GIF som fick Johnny Landgren skadad senast med en axelluxation. Vilket avbräck! Enligt Piteå-Tidningen är risken stor att han missar denna matchen. Ja, självklart är det så. Men frågan jag ställer mig är ju om Landgren kommer spela något mer den här säsongen alls. Att sen Rickard Jonsson är avstängd gör att deras skrällchanser mot IK Cyrus är minimala.

Skön bildtext i Piteå-Tidningen efter förlusten mot Sollentuna HK: "...förlorade streckmatchen mot Sollefteå".

Läs hela artikeln här.

Mitt tips: 23-33.


HK Country - Sollentuna HK, söndag kl 16:00 i Skövde Idrottshall
Formstarka Sollentuna HK har inget att förlora mot HK Country som nu har tre raka förluster. I och för sig har de mött bra lag och den här matchen ska de bara vinna.

Mitt tips: 30-24.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur länge är H Asp tillgänglig för er?

Söderberg sa...

Hampus Asp spelar med oss under EM-uppehållet.

Anonym sa...

Otter skadad krantz bort a Rolid borta. Vad händer i Country. Kanske borde undersökas

ozoo sa...

Den enda av dom som saknades mot Eskil var Krantz! Otter spelade i princip hela matchen fast han såg inte hel ut. Tydligen en fotskada. Om Country inte har en hel Otter och dom andra saknas så komer det bli otroligt svårt för dom att nå kval!

Anonym sa...

finns det någon källa?
Hur mkt kommer det påverka och vilka av de frånvarande är startspelare?