lördag 7 januari 2012

Segerns sötma!

Ja, året inleddes med en rejäl seger för oss vilket självklart skänker ro till själen. Personligen tycker jag att det alltid är jobbigt att ta en förlust och sedan behöva vänta i nästan en månad innan man får chansen att revanschera sig. Skönt då att det var Täby vi fick möta igen och att vi fick ta tillbaka äran vi förlorade sist i Tibblehallen. Vårt agerande på bortaplan var otroligt bajsnödigt och det var en onödig förlust. Nu hade vi visserligen inte med oss bröderna Pettersson, comebackande Germerud eller inlånade Hampus Asp den gången, men det förklarar inte en förlust med 12.

Vad skiljer matcherna åt då kan man fråga? Rille skrev igår om Jackes förtvlivlade fråga om hur det kan skilja så mycket matcherna emellan. Det finns en mängd faktorer som säkert spelar in såsom inramning, vilka spelare som är med osv. Men främst handlar det om vår inställning och vår förberedelse. Sist var vi inte mentalt förberedda och trodde att det skulle räcka att ställa in skorna. Vi glömde att handboll är kamp under 60 minuter och att man måste koppla på hjärnan i sitt spel. Vi förvandlade deras målvakt till Gentzel och började ta avslut längre ifrån mål ju mer han räddade. 23 mål framåt den matchen och 36 igår...

Igår förstod vi att Täby absolut har förmågan att utklassa oss om Sten får skjuta ostört och Bristedt tillåts springa åttor runt vårt försvar. Deras pivot är också han duktig på att sätta sig i lägen och ribban fick rädda mig ett par gånger igår, annars var han 100%:ig. Vi förstod också att vi måste flytta fötterna bakåt och vara framför våra motståndare. Av den anledningen klarade vi oss ifrån utvisningar medan Täby fick 5 stycken. Helt rättvist? Nja, någon ska vi säkert ha och någon straff kan de nog också få. Men i grunden gör vi ett tillräckligt bra jobb för att det inte ska bli utvisningar. Vi insåg också att vi INTE ska bomba i semaforhöjd utan vända upp eller ner skotten. Vi kom med bredd och fart och första halvleken var en av våra bästa i år kan jag tycka. Andra halvlek blev en transportsträcka där de plockade igen två-tre bollar men genom en seriös inställning höll vi undan och gick ifrån ytterligare mot slutet.

Flera spelare gjorde det bra igår men visst stack Martin Pettersson ut samt även Axel Eriksson. Den senare hängde 4 snygga avslut och jobbade förtjänstfullt bakåt medan Pettersson fick kundvagn med 9 pytsar. Hampus neutraliserade i stort sett Sten i första halvlek som bara fick göra ett eller två och de flesta skotten som kom fram var lätta att plocka. Framåt har Hampus mer kapital att plocka ut men det blev lite ryckigt för honom då han faktiskt främst spelade bakåt den här matchen och dessutom vilades en del när siffrorna rann iväg. Germerud fick inte hänga någon igår men jag menar att bara hans närvaro kommer vara viktig för fortstättningen av serien och utan tvekan kommer målen trilla in framöver också. Ahlin och Brofjord gjorde bra insatser där båda fick äran att täcka ner Sten med ansiktet... Melcher hängde ett gäng bollar och hade bra procent på skyttet. Ja... gör man 36 bollar är det många som gör det bra helt enkelt! Själv fick jag äntligen 60 minuters spel och gjorde en stabil insats utan att glänsa. Försvaret gjorde det bra och jag fick många lätta räddningar.

Nu smälter vi det här i helgen och sedan blickar vi mot nästa hemmafight mot Strömnäs på fre... nej just ja lördag! Vi vann med 5 borta i en något udda match och jag hoppas att vi får ut mer av vårt spel den här gången. Enligt uppgift kommer de köra all in mot oss för att kunna avancera mot en kvalplats. En spännande match helt klart och jag hoppas att den månghövdade publik vi hade igår återvänder på fredag. Möjligen minus den tomte som smällde av en jävla bomb i hallen då förstås. . . Kanske tycktes vara en kul idé på förhand men akustiken i en mindre inhomhushall är inte lämpad för dylika smällare. Det fanns småbarn där igår som riskerade allvarliga hörselskador tack vare det korkade tilltaget! Pücko!

1 kommentar:

Marcus sa...

Jag tror faktiskt att det var årets bästa match hittills ;)