onsdag 11 januari 2012

Ovisst med Blomqvists fotskada

RP IF Linköpings kantstjärna Daniel Blomqvist får ingen bukt med stressfrakturen i foten. Det vill inte riktigt läka.

- Var på röntgen för tre veckor sedan och då hade det inte läkt. Så nu väntar jag på svar från en ortoped.


Ovisst med Blomqvists fot. Bild från RP IF Linköpings hemsida.

Kan det bli tal om en operation?
- I värsta fall kan det bli operation, ja. Men vi får se. Jag vill bara ha ett beslut om en tid tills jag kan vara tillbaka. Så segt att bara gå och vänta utan att veta när man kan vara tillbaka.

Och det verkar inte bli något spel för den tidigare så grymme Oscar Liljegren som alltså gjorde en övergång till just RP IF Linköping nyligen.

- Liljegren har valt att inte spela för oss i år.

Troligen går han tillbaka till Ljungsbro HF som spelar i samma division 3-serie som HK Extra, vårt farmarlag.

***

Men för HK Tyrolds talangfulle V9:a Kalle Ågren, som varit borta nästan hela hösten, verkar det nu vara nära en comeback.

- Jag mår faktiskt bra nu och har gjort i snart en vecka. Ska in för prover i veckan och hoppas på positiva besked och kan i bästa fall träna om en vecka, kanske. Men som läget är nu så vågar jag inte ha för höga förväntningar.

***

Strömnäs GIF:s linjebjässe Rickard Jonsson väntas nu också göra comeback till helgen efter sin illavarslande huvudskada han ådrog sig borta mot HK Country 12 november. Rickard saknades på planen när vi spelade mot Strömnäs GIF borta men vi har ändå lite koll på han efter alla möten med Sikeå SK genom åren samt nu senast från i somras när han var på vår try out.

***

HK Eskil verkar ha konserverat formen över jul och nyår. I förra veckan träningsspelade de mot HK GP, Guifs farmarlag, som leder division 2 östra. Deras lag skulle ha varit en mix av HK GP och Guif. Jag hörde mig för med Guifs a-lagstränare Kristján Andrésson om matchen och vilka som deltog.

- Tyvärr var det bara en a-lagsspelare som hade möjlighet att delta, Sebastian Hammar. De andra var på semester eller var småskadade. Jag såg inte matchen men HK Eskil vann ganska lätt tillslut med 39-24, tror jag.

Kristján verkar nu kunna få lite lugn och ro i och med Robin Anderssons skada.

- Vi hoppas på Alexander Stenbäcken. En tvåvägsspelare som kommer från en vinnarkultur men inget är påskrivet.

Det verkar onekligen som övergången är nära.

Inga kommentarer: