måndag 23 januari 2012

HK Silwing/Troja tappar nyckelspelare

Högdalsgänget tappar sin duktige vänterhänta H9:a Oscar Matsson som drar till Sydamerika på onsdag. Han blir borta i 6 månader. Efter 13 omgångar hann Matsson spela 12 matcher och på dessa gjorde han 47 mål (snitt 3,9 mål/match) som placerade honom på en tredjeplats i den interna skytteligan.

Så, Oscar, du missar alltså resten av säsongen?
- Ja, nu blir det Sydamerika i cirka 6 månader så handbollssäsongen är över för min del. Vi kommer hem i slutet av juli och då får jag försöka kämpa mig ikapp så att jag kanske kan ta en tröja till nästan säsong.

Planen med resan?
- Planen med resan är bara att njuta och uppleva massa härliga saker. Min sambo har lite släktingar i Chile så vi ska hälsa på dem och sen bara leva livet. Ska bli superhärligt!


Oscar Matsson i HK Silwing/Troja. Bild från deras webbsida.

Låter inte helt fel. Känns som ett tungt avbräck för HK Silwing/Troja nu när du försvinner. Du har presterat bra och legat på ett fint målsnitt. Vad tycker du själv om din säsong?
- Jag tror nog grabbarna kommer klara sig alldeles utmärkt utan mig. Vi har många duktiga spelare så det är jag inte orolig för. Personligen så är jag ganska nöjd med säsongen som varit. Hade det lite knackigt i början och fick inte riktigt skotten att sitta där jag ville men till slut så släppte det och sen har det varit en helt okej fortsättning tycker jag. Finns såklart fortfarande mycket att jobba på men är överlag nöjd.

Och vad tycker du om lagets säsong?
- Lagets säsong hittills har som vanligt blandat och gett. Tyvärr har vi inte lyckats vinna de tuffa matcherna i år vilket gjort att tabellplaceringen inte riktigt är den önskade. Vi har haft lite för djupa dalar i matcherna, djupare än vanligt, och det har man inte råd med mot de starka lagen i toppen. Om vi ska kunna klättra i tabellen måste vi vara koncentrerade hela matcherna och inte ge motståndarna för stora försprång. Alltså, inte riktigt nöjd. Med det laget vi har borde vi ligga några placeringar högre!

Ni tog en fin skalp i och med segern borta mot Tyresö IF. Brejdings gäng verkar ha svårt för HK Silwing/Troja den här säsongen. Vad är det ni gjort så bra i de bägge matcherna mot Tyresö IF som många andra lag inte mäktat med?
- Matcherna mot Tyresö IF är härliga derbymatcher. Alltid superkul att spela. Killarna i Tyresö IF är bra killar och vi känner många sedan tidigare, vissa på personligt plan och andra efter att ha spelat många matcher mot varandra. Detta gör att man vill vinna extra mycket och det har gett resultat. Jag tycker att Tyresö IF spelar en riktigt bra och rolig handboll och det gör att man blir inspirerad själv att kunna knäppa dem på näsan. Vi känner till deras spel ganska väl och vilka spelare som är farliga i vilka lägen så det underlättar i de taktiska dragen. Är jäkligt nöjd med att ha plockat 3 av 4 pinnar mot dem, det är ett bra lag! Tror att många lag haft svårt med deras andrafas och deras skytte, Johan Brun och Mattias Lindahl är verkligen kompetenta så där måste man se upp. Detta har vi fokuserat mycket på och då har matcherna gått vår väg.

Vad kommer du sakna mest med Sverige förutom familj och vänner?
- När vi åker bort kommer jag nog till slut att sakna alla bekvämligheter här hemma. Sådant som man tar förgivet men som inte riktigt går att räkna med på andra platser i världen. Varmvatten, busstidtabeller, Internet, you name it.

Tack så mycket för intervjun och hoppas ni får en bra resa!
- Tack så mycket! Lycka till i serien men se till att hålla er bakom HK Silwing/Troja bara, haha.

Tackar, men jag kan inte lova att vi kommer efter ert gäng. Nu är det jämnt värre i tabellen!

Inga kommentarer: