måndag 9 januari 2012

HK Extra segrade i länsderbyt

Innan jul vann Katrineholms AIK mot HK Extra med 37-22. Innan jul vann Täby HBK mot oss med 35-23. Två utklassningar mot Nypan alltså. I fredags vann istället vi i rena rama utklassningsstil med 36-22 mot just Täby HBK. HK Extra följde vårt exempel, de vann men med de mer jämna siffrorna 29-24. För det var jämnt ungefär sista 20 minuterna där hemmalaget kunde segla ifrån mot slutet.

Fredrik "Lidas" Lidström visade upp ett mycket stabilt målvaktsspel matchen igenom och var en stor matchhjälte. Framåt levererade a-lagets 16-åring Kassem Awad matchen igenom och satte 8 mål. Effektiva framåt var även förre a-lagsspelaren och M6:an Daniel Tornler men även 16-åringen Hampus Engstrand på V6 som var på rejält kontringshumör. Tommy Dalin fick snöra på sig skorna efter manfall och hans två mål var sådana där klassiska á la Dalin. Först gjorde han sin patenterade stegisättning med vändning. Alltså den som Stefan Lövgren gick på hösten 2010, mot just Dalin. Det andra var hans Thorsson-knorr. På tal om hans stegisättning med vändning så satte Melcher Melchersson 1 000 spänn på att den skulle komma. Fast jag tror ingen satte emot.

Laget hade också förstärkts med a-lagets Niklas "Balic" Fogelgren som gjorde det bra när han väl fick vara med. Punkt och ett rött kort på slutet, efter tre utvisningar, satte stopp för hans medverkan. Fredrik Genander gjorde också två viktiga mål på slutet som högerhänt H6. Starkt.

Annars tyckte jag det var roligast att se min gamle P 80-lagkamrat Lars Björkman på planen. En otrolig talang på V9 som tyvärr fick sluta med sin elitsatsning när bägge axlarna började krångla. Nu verkar de vara tillräckligt hyggliga för att spela försvar samt passa och spela in i anfallsspelet. Ett och annat skumskott hann Lars också med så två sköna mål från hans sida. Annars tror jag bara att hans närvaro och grymma inställning till sporten hjälpte HK Extra otroligt mycket idag.

I bortalaget var det kul att se Alexander "Ryssen" Andersson som var med på vår try out i somras. Han hade det visserligen tufft mot HK Extras tunga mittförsvar men hann visade ändå prov på sina grymma underjamare. Annars var Katrineholms AIK jämna över hela banan, ett homogent lag för division 3 alla gånger. Men jag tror nog att de tog lite för lätt på uppgiften efter utklassningen nu senast. Fast det ska inte förringa HK Extras insats för de presterade ett spel som är långt mycket bättre än vad tabellen visar.

Matchens delikatess var utan tvekan Tommy Dalins inspel bakom ryggen till Daniel Tornler som inte gjorde något misstag. Riktigt kyligt gjort.

Det här var en riktigt underhållande handbollsmatch där vi trodde att bortalaget först skulle ta hem det efter ett bestämt spel inledningsvis och ledning med 3-6. Men HK Extra kom in i ett stim och gick upp i ledning till 7-6 och sedan det fantastiska rycket från 9-10 till 17-10.

Resultatmässigt var det en halvt galen match och min puls var hög bakom kameran. Lite siffror: 20-14, 20-18, 22-21, 24-23, 26-24 samt 29-24 som matchen alltså slutade.

Och vi ska inte glömma Stefan Antal och Jörgen Elmsäter i HK Extras ledarstab heller. Balanserad matchning av laget.

***

Målskyttar:

HK Extra: Kassem Awad 8, Daniel Tornler 6, Hampus Engstrand 5, Fredrik Genander 3, Niklas Fogelgren 3, Lars Björkman 2, Tommy Dalin 2

Katrineholms AIK: Kim Thörner 7, Fredrik Andersson 4, Alexander Andersson 3, Emil Eriksson 3, David Arvidsson 3 (1), Kalle Eriksson 3, Adam Andersson 1.

Utvisningar:

HK Extra: 5 x 2 min (1 rött)

Katrineholms AIK: 2 x 2 min

***

Ni ska få se lite bilder från matchen också. Tog ju några stycken. De kommer i en blandad tidsordning från matchen här:


Lars Björkman gick ut och störde Fredrik Andersson som letade inspel till Alexander Wåhlin.


Björkman lade in den till Daniel Tornler.


Kassem Awad på genombrott och avslut.


"Balic" fick rött kort men var sevärd när han väl var på planen.


Dalin kollade vad Emil Eriksson och Alexander Wåhlins dubbelblock gick för.


Och Dalin fortsatte utmana herrarna i mittblocket.


"Balic" och Kassem offrade sig när Kalle Eriksson sköt.


Dalin hängde och trixade in den till Tornler så Emil Eriksson fick sträcka ut ordentligt.


Emil Björklund kom in och tog en straff, även om returen satt i mål.


"Lidas" var med på noterna mellan Björkman och Tornler.


Den tidigare Hammarby/Täby-spelaren Emil Eriksson på avslut. Ser ni Tornlers huvud nere till vänster?


- Jag vill se "Lidas" dansa! Vrålade jag från VIP-hyllan efter en räddning. Tummen upp och ett brett leende fick jag tillbaka. Det var jag nöjd med.


Här en magnifik räddning av "Lidas".


Vi fick se Tornler hoppa! Och han var suverän i sina avslut, som vanligt.


"Lidas" var med på det här skottet från "Ryssen".


"Balic" på väg mot upphopp efter en stegisättning.


Emil Skoog höll igång i bortamålet.


Dalin vräkte sig fram och gjorde 12-10 efter sin patenterade stegisättning med vändning. Tjusigt värre!


En kontringssugen Hampus Engstrand lobbflippade in en av sina kontringar.

***

Jag blev bra överraskad när jag stötte på Matias Savinainen på läktaren. "Matti" som spelade med oss några år men som nu bor, jobbar och spelar handboll i Finland. Ja, han spelar ju faktiskt i FM-ligan med Riihimäki Cocks. Detta läckra namn. Han var på besök över helgen för att hälsa på lite gamla klasskompisar. Det går också bra för han med handbollen och han får gott om speltid. Kul för "Matti" men mindre kul för hans V6-lagkamrat och Finlands landslagsspelare Teemu Tamminen som återigen är skadad.

***

Förre IFK:aren Simon Skuthälla och hans Trelleborg HBK pressade serieledaren igår. Och Simon fastnade på bild, längst till vänster med nummer 15 på tröjan. En balja blev det för Simon och inlånade Tomas Axnér satte tre.

2 kommentarer:

120 KG kärlek sa...

Efter vad jag sett på bilderna ser Dalin stekhet ut ju!!!:D

Söderberg sa...

Jodå. Han bjöd på diverse handbollsgodis! ;-)