söndag 15 januari 2012

Vi redde ut stormen

Det blev inte direkt fullsatt men väl kring 480 åskådare. Anne Asp fixade liverapportering med kort varsel och gjorde det mycket bra. Tack snälla för det, Anne! Hoppas det var till stor glädje för er som inte kunde se matchen på plats av olika anledningar.

Tack också till Gee som återigen tog ett helt gäng med grymma bilder.

Och tack till alla andra funktionärer som får detta arrangemang att fungera så bra.

Jag får inte heller glömma den fina presentationen jag fick på line-up av speakern, tillika huvudordförande i IFK, Veronica Andersson.

- Nummer 10, Rickard, Rille, storbloggaren Söderberg!

Storbloggaren, det är jag givetvis nöjd med. Men något stort spel visade jag inte upp idag, inte i förra heller men jag vet att det finns potential för träningarna går bra. Det gäller bara att få till det i avsluten på matcherna och inte vara så enkel, eller hur jag ska uttrycka mig. Hoppas i alla fall att laget och ni andra gillar det som skrivs här på bloggen.

Idag tycker jag vi hade två spelare som fick mer än godkänt och därmed räddade oss. Hampus Asp spelade slipat i stort sett hela matchen och dyngade in 7 härliga i nät. Axel Eriksson på V6 är riktigt jäkla stabil. Visst, sen gjorde både Amel Suljevic och Melcher Melchersson 6 mål vardera men det finns mer att hämta där, liksom av övriga genom att ta fler rätt beslut. Martin Pettersson, som gjorde en alldeles lysande insats förra veckan, hade det tyngre idag men å andra sidan var han inte helt kry heller. Martin var dock en nyttig avlastning till Amel som matchades desto hårdare. Oavsett hur bra varje individ i laget är så vinner respektive förlorar vi som ett lag. Varje liten insats och deltagande är nog så viktig.

I Strömnäs GIF hade vi återigen svårigheter med Johnny Landgren som spelade både H9 och M9. Avig med luriga stegisättningar men väl så effektfull. Han gjorde 9 mål varav ett gäng via block och sedan stolpe in. Tursamt tyckte vi. Skicklighet menar säkert de. Johnny var klart den som såg ut att orka mest hos gästerna. Rickard Jonsson gjorde sin första match efter huvudskadan och satte 3 av 3 om jag minns rätt. De får verkligen en dimension till i spelet med Rickard och han kunde ha utnyttjats mer. Lite tur för oss det med tanke på hur jämnt det var.

Bortalaget fick endast en straff och den lade givetvis seriens bästa straffskytt, Simon Karlsson. Tränare Sundberg, gammal rutinerad straffskytt, tipsade Emil innan matchen att Simons första straff troligen kommer lågt i målvaktens vänstra hörn. Endera hade Emil glömt bort tipset eller så plockade han fram sina goda handbollskunskaper och gick på intuition. Hur som helst räddade han straffen högt på sina högra sida. Detta var alltså Simons första missade straff under säsongen om vi räknar bort hans tidigare 4 missade straffar med mål på egen retur.

16-14 till oss i halvtid efter att vi som mest haft en ledning med 4 mål, 12-8. Vi hade sedan 21-18 i andra men Strömnäs GIF var på hugget och kunde lite senare göra 24-26 och sedan 27-28. Efter det gjorde vi 3 raka. Men slutet blev riktigt nervöst. Stefan Germerud satte 31-29 som följdes av ett snabbt avkast och mål, trodde nog de flesta. Bortalaget hade hunnit slänga in time out-kortet innan. Precis samma fenomen som när vi slog Ricoh HK hemma förra säsongen med 21-19. Även då till vår fördel alltså. Nu gjorde Strömnäs GIF ändå mål direkt efter och när vi lade avkastet tog Jacke time out, då 5 sekunder kvar av matchen. Det räckte sedan med en lång passning från Amel fram till en fristående Axel som fastställde slutresultatet till 32-30. Vi låg mycket risigt till ska tilläggas och bortalaget var nära sin första seger för säsongen. Dessvärre lär den få vänta på sig ytterligare när HK Eskil väntar imorgon.

Vi ska inte förringa deras insats idag men vi spelade inte särskilt bra och det såg nog både publiken och vi själva. Varken försvars- eller målvaktsspel presterade på den nivå vi är vana vid. Lägg därtill att det togs alldeles för många felbeslut i offensiven såsom skott i tokiga lägen och chansartade inspel. Lite hybris över det hela. Hemma är vi starka och vi trodde nog alla att vi skulle vinna med minst 10 bollar men när Strömnäs GIF bjöd upp till ordentlig kamp samtidigt som vi inte levererade, som vi trodde vi skulle göra, blev det istället en gastkramande Handbollslördag där vi vann med 32-30.

Men som Emil sa efter matchen:

- Vi fick väl två poäng, eller?!

Efter det tog kapten Treijner ton och vi hurrade alla för segern följt av den klassiska sången om 2 poäng.

***

Domarparet kom från Eskilstuna i form av Charlie Norrhammar och Patrick Ericsson. Samma par som dömde oss uppe i Piteå före jul. Tycker att de höll bra klass precis som i förra mötet. Kul för dem och kul för oss som spelade. Sedan finns det alltid sekvenser och domslut som respektive lag inte är nöjda med men det är bara att gå till sig själv. Jag är väl typ nöjd med allt utom min straff i stolpen och det rena läget i andra. Så överlag är jag nöjd men jag hade varit lika bedrövad om vi torskat eller tappat en poäng och tankarna hade då bara gått runt: "Om jag ändå bara hade fått stolpe in på straffen..."

***

Vi hoppas på att H6:an Andreas Bjurströms axel ordnar sig. I en sekvens där Axel stegar i från V6 mellan ett till två händer något med Andreas axel. Speakern Veronica ropar ut ifall det finns någon läkare på plats. Gee som agerade fotograf nappade snabbt då han är allmänt kunnig inom idrottsmedicin och är faktiskt lärare inom ämnet på gymnasiet. Han gav snabbt diagnosen axellux on the rocks med en fotledsdistorsion. Nej, men skämt åtsido. Axeln hade troligtvis subluxerat och var återigen på plats. Nu när jag har Gee vid min sida under bloggandet förklarar han att subluxation innebär att axeln halvt hoppat ur led.

***

Ny bloggupplevelse ikväll när jag bloggade från Gees "padda", Samsung Galaxy Tab. Liten och smidig men det fungerade alldeles utmärkt. Ser ni något konstigt får jag skylla på det, haha.

***

Målskyttar:

IFK Nyköping: Axel Eriksson 8, Hampus Asp 7, Melcher Melchersson 6, Amel Suljevic 6 (3), Rikard Ahlin 2, Stefan Germerud 2, Martin Pettersson 1.

Strömnäs GIF: Johnny Landgren 9, Anton Lundström 6, Claes Forsberg 4, Rickard Jonsson 3, Andreas Bjurström 2, Simon Karlsson 2, Henrik Trahn 2, Pierre Johansson 1, Erik Karlsson 1.

Utvisningar:

IFK Nyköping: 3 x 2 min.

Strömnäs GIF: 3 x 2 min.

***

En mäktig segerintervju med Stefan Germerud hittar ni här.

***

Några av Gees grymma matchbilder:

a
Axel var fenomenal och satte det mesta. Här lurade han Anton Wikman.


Avkast med två av Strömnäs GIF:s viktigaste spelare, Rickard Jonsson och Simon Karlsson.


Rickard Jonsson försökte ta både Hampus Asp och Rikard Ahlin samtidigt.


Tufft försvarsspel av Strömnäs GIF.


Rikard Ahlin i läget från linjen.


Amel Suljevic sökte Viktor Brofjord på linjen.


Emil Persson räddade bakom klungan av spelare.


Johnny Landgren, i bortalaget, var på hugget denna Handbollslördag.


Tre av matchens giganter. De bägge matchens lirare i respektive lag, Hampus Asp och målvakten Anton Wikman, tillsammans med Rickard Jonsson som gjorde comeback efter skada.


Rickard Jonsson gjorde här ett av sina tre mål.


Simon Karlsson sökte Rickard Jonsson på linjen.


Melcher Melchersson satte läget efter en fin lucka mellan ett och två.


Martin Pettersson satsade som om det inte fanns någon morgondag. Det slutade med blodvite ur både mun och näsa.


Martin Pettersson mot den duktige Anton Wikman i Strömnäs GIF:s mål.


Amel Suljevic testade Antom Wikman i kassen.


Hampus Asp dyngade på i blocket.


Rikard Ahlin drog på sig en tvåa efter den här behandlingen av Claes Forsberg, som sedan blev liggandes en stund.

Inga kommentarer: