söndag 1 januari 2012

Halvtidsintervju med Täby HBK

Nytt år och nya möjligheter väntar. Snart drar det igång på allvar igen med division 1 norra. Här har ni Täby HBK:s tränare Mats Nybergs svar på frågorna i halvtid.


Du tippade HK Eskil och Tyresö IF i toppen. Bra gissat. Vilka kommer topp-3?
- Tror det är ganska klart att ovannämnda tillsammans med HK Country kommer att vara topp-3. Ricoh HK har väl kapaciteten men inte riktigt drivkraften att utmana.

I min upptaktsintervju höll du Erik Sten (V9) som utropstecken. Han leder skytteligan och tycker du, dum fråga kanske, att han just varit detta utropstecken? Finns det någon fler i laget som klivit fram?
- Erik har varit ett utropstecken. De som jag vill lyfta fram i övrigt är att Carl Lindblad, Olle Bristedt och Per Wisaeus som växt in i rollerna som treor.

Du kunde inte så mycket om spelarna i division 1 norra tidigare och tyckte då att den unge Viktor Hallén (Tyresö IF) just kunde bli den där sevärda spelaren. Har du fastnat för någon annan under hösten?
- Tyvärr har inte Viktor spelat så mycket vad jag förstår. Han fick väl en skada på J-SM och sedan har Tyresö IF ett par andra vänstersexor som är bra. Serien innehåller en mix av bra spelare. Unga som är på väg upp, äldre som varit uppe och vänt och en del riktigt bra spelare som inte tagit steget upp i seriesystemen av olika anledningar. Jag gillar Toni Johanssons spel på mittnio. Det är alldeles för få spelare som sätter sina medspelare i lägen som han gör. Sedan har HK Eskils V6:a Christian Knutsen imponerat på mig.

Ligger ni där ni trodde att ni skulle ligga i tabellen?
- Att vi skulle kriga i nedre halvan av tabellen var väntat och planen var att killarna skulle växa in i division 1-tempot. Tyvärr har vi varit otroligt skadedrabbade då flera av de spelare som skulle tillhöra de bärande varit borta mycket. Detta har gjort att vi har färre poäng än vad vi hoppats och trott på.


Tränare Mats Nyberg, Täby HBK.

Upplägget i jul och nyår?
- Vila mellan jul och nyår och vi drar igång nu de första dagarna på det nya året för att starta säsongen i Nyköping den 6 januari. Det ser vi fram emot.

Några nya spelare på ingång eller några som flaggat för att lämna?
- Inga spelare är på väg bort och förhoppningsvis får vi tillbaka Lucas Müller som varit skadad hela säsongen hittills.

Er bästa match under hösten?
- Måste säga att vår enda seger, senast mot er, är vår bästa. Var också då vi kunde mönstra ett nästan fullt lag också. Sedan gjorde vi vår bästa målvaktsinsats i den matchen. 23 insläppta har vi inte varit i närheten av. Förutom detta var matchen mot IK Cyrus väldigt bra.

Er sämsta match under hösten?
- Både mot HK Tyrold borta och RP IF Linköping hemma brakade vi igenom totalt så dessa vill vi helst glömma. Vill absolut inte förringa motståndarnas insatser dessa matcher då de varit helt överlägsna.

Nämn gärna några spektakulära händelser som hänt under hösten?
- När säsongen började var vår målvakt Johan Sjöström (17 år) rankad femma eller sexa i klubben. Han blev till exempel inte uttagen till Eskil Elit Cup där vi hade tre andra juniormålvakter med. Förutom ett kort inhopp mot HK Eskil, utan en enda räddning, blev han uttagen som tredjemålvakt mot er då en av de andra målvakterna var tveksamt startande. På uppvärmningen kände en av de andra målvakterna att han inte kunde vara med så Johan fick starta på bänken. Vid vår timeout vid 2-7 så valde jag att byta målvakt och Johan fick göra riktig division 1-debut och vilken debut. Han tog de 10 första skotten, både straff och frilägen, och vi kunde vända till 10-7. I första halvlek hade han närmare 70% och han blev givetvis utnämnd till matchens lirare.

Spelare ni kan få ut mer av i laget?
- Alla har en brant stigande utvecklingskurva.

Spelare som överraskat?
- Edvin Nyberg (född 1995) har kommit in och spelat ett moget spel och klarat sig bra bakåt.

Spelare i annat lag som ni hade extra svårt för?
- Toni Johansson i HK Tyrold fick vi inte stopp på och hela RP IF Linköping gjorde vad de ville mot oss.

Aktuell skadelista?
- Lucas Müller är fortfarande skadad. Sedan har vi lite småskador på ett antal spelare som säkert kommer vara okej snart.

Tippa tabellen som den kommer se ut när vi summerar framåt våren!

1. HK Country
2. HK Eskil
3. Tyresö IF
4. Ricoh HK
5. IK Cyrus
6. RP IF Linköping
7. HK Silwing/Troja
8. IFK Nyköping
9. HK Tyrold
10. Täby HBK
11. Sollentuna HK
12. Strömnäs GIF

Vem vinner skytteligan?
- Erik Sten.

Ta ut ditt eget All Star Team i division 1 norra!
- Väldigt svårt då jag endast sett de flesta spelarna en gång, kan bara gå på det jag sett och då ser det ut som följande:

Målvakt: Olof Damberg, Ricoh HK. Är den målvakt som har imponerat mest i de matcher vi spelat.

V6: Christian Knutsen, HK Eskil.

V9: Erik Sten, Täby HBK. Han kommer fortsätta bomba in mål och utveckla det övriga spelet.

M9: Markus Berg Loen (HK Silwing/Troja). Jag har även fastnat för Toni Johansson i HK Tyrold. Det är de två som jag fastnat för. Jag gillar Tonis typ av spel men väljer ändå Markus Berg Loen. Han är en spelartyp som de flesta lag saknar. En som håller i spelet och kan agera när motståndarna ändrar försvarsspel.

M6: Robin Wärn, HK Country. Flera starka på den posten men jag väljer alltså Wärn.

H9: Alexander Karlsson, HK Eskil. Petter Holmberg var inte med mot oss men är en stark kandidat. Tufft mellan Jimmy Otter (HK Country) och Alexander Karlsson i HK Eskil men fastnar till slut för den sistnämnde.

H6: Jonatan Eriksson, HK Country. Gillar det jag sett av Jim Andersson i RP IF Linköping men väljer Jonatan.

Tack ska du ha Mats. Välkomna till Nypan på fredag! God fortsättning!
- Tack, det ser vi fram emot. God fortsättning!

Inga kommentarer: