onsdag 25 januari 2012

Tunga tapp för flera lag

Inte nog med att H9:an Oscar Matsson drar till Sydamerika i sex månader. Nu får Högdalsgänget även klara sig utan deras stora fixstjärna, eller kanske till och med hela seriens stora fixstjärna, Markus Berg Loen. "Mackan" är och vistar Thailand under den kommande månaden. Så det blir några matcher de får klara sig utan seriens bästa M9:a.


Markus Berg Loen. Vald som M9:a i All Star Team i halvtid. Bild från HK Silwing/Trojas webbsida.

***

HK Country har spelat med en ny M6:a senaste tiden, Anders Sjöstrand var namnet. Låter efternamnet bekant? Ja, jag tänkte väl det. Anders brorsa står i landslaget och Barcelona, Johan "Hubbe" Sjöstrand.

***

Lite mer om laget från Stöpen då. Jag är nästan sugen på att revidera mitt tips inför söndagens drabbning mellan HK Country och Sollentuna HK. Stockholmslaget har helt plötsligt stora möjligheter att vinna och sno bonuspoäng mot topplaget. Hemmalaget får nämligen klara sig utan tre av deras kanske bästa spelare.

Jimmy Otter har skadat foten, Stefan Krantz är utomlands (bokat sedan länge) och norrmannen Eirik Rolid är på utbildning hemma i Norge.

Rasmus Thuvesson debuterar den här säsongen och ersätter Stefan Krantz och elitseriemeriterade Joakim Henberg ersätter Eirik Rolid. Henberg har gjort en match med laget under säsongen och då blev det två mål i 35-27-vinsten mot Täby HBK i omgång 4. Han har annars valt att trappa ner inför denna säsong.

***

Och så till den mycket tråkiga skadan på Strömnäs GIF:s Johnny Landgren. En av lagets försvarare, Jens Hallberg berättar kort om händelsen:

- Axeln gick ur led när Johnny, Erik Karlsson och en spelare från Sollentuna HK krigade om en lös boll på cirka 16 meter. Alla kom från olika håll och det gick sämst för Johnny.

Och fortsätter:

- Det var faktiskt den sista skadan vi behövde just nu.

Oklart i dagsläget hur länge Johnny Landgren blir borta från spel. Han var för övrigt en av de absolut vassaste i Strömnäs GIF i bägge mötena med oss. Vi hoppas att han snart är tillbaka på planen. Krya!

***

På tal om Strömnäs GIF så lämnar nu den duktige målvakten Anton Wikman laget. Hans övergång till HK Brukspôjkera blev klar igår.

***

Men det är inte bara lag som tappar spelare av olika anledningar. Våra kommande motståndare från Linköping har sedan de tre senaste matcherna fått V6-talangen Adam Sjöö tillbaka i spel. I deras senaste match var även den vänsterhänte H9/H6:an Erik Nyberg tillbaka. Hans senaste medverkan var i bortamatchen mot Tyresö IF i omgång 4. Nu verkar det bara vara V6:an Daniel Blomqvist som inte är klar för spel från sin stressfraktur i foten. En klasspelare på den här nivån. Men å andra sidan har, den från M9 omskolade liraren, 19-åringen Philip Claudius tagit chansen och gjort många mål. Även Sjöö är flitig i målprotokollet.

***

Återkommer under morgondagen med läget i IFK Nyköping och inför matchen.

***

Det är också lätt att konstatera att serieledaren HK Eskil inte lider nämnvärt av att V6:an Christian Knutsen missat de tre senaste matcherna. Ersättarna Niklas Larsson (19 år) och Ludvig Öhrbom (16 år) har gjort 24 mål tillsammans på dessa tre matcher. Väldigt bra facit från V6 med 8 mål/match av två spelare som mestadels fått nöta bänk tidigare på säsongen i division 1 norra. Snacka om att ha en bra bänk men så leder de serien också. Och kommer också att vinna den.

Inga kommentarer: