söndag 15 januari 2012

Seger är det som räknas!

Efter förra kampen skrev jag om segerns sötma efter en god insatas som resulterade i hela 14 plusmål. Jag hade helt klart förhoppning om en 10 plusmål i den här matchen också. Visste visserligen att Strömnäs skulle gå all in mot oss för att ha chansen att haka på i striden om kvalplatser eller den så viktiga 8:e-platsen. Borta hade vi svårt att få ett bra kollektivt spel och det skulle visa sig att det skulle bli lika svårt igen. Vi inleder dock bra och spelar ut Strömnäs ett antal gånger. Men sedan händer något och vi slutar gå på det kollektiva, slutar använda hjärnan och börjar bara gå på vilja. Det räckte slutligen och det är oerhört starkt att vi inte kollapsar när de går om mot slutet. De har någon boll upp men vi lyckas vända tillbaka och vinna med två. Inte utan dramatik dock utan Axel satte sista bollen med sekunden kvar. Men det märks att vi har lite vana av att spela de här jämna matcherna och nu klarar vi av att vinna.

Axel gör en helt magisk match framåt och är min man of the match. Hampus hänger sju som rille skrev vilket är bra och alla har nåt som de gör bra. Nja, förutom jag själv då kanske som i ett kort byte inte fick tag på en boll. SAMTIDGT har nog alla något eller rätt mycket som den kan förbättra till nästa fight. Framförallt att vi vägrar ta till oss de direktiv som kommer ifrån bänken. Min tanke är att våra individuella satsningar skapar en irritation i gruppen. Det leder på nåt sätt till fler individuella misstag och till mer irritation och frustration. Det är alltså inget fel på viljan men spela handboll utan tanke bakom har en tendens att inte löna sig under längre perioder.

Vi vinner igår då jag faktiskt anser att Strömnäs gör på tok för många misstag och har, likt oss, oerhört många tekniska fel. Vi vinner också för att vi är bättre tränade och klarar av att göra det lite bättre när det väl ska avgöras. Emil gör sammantaget inte någon bra match men en stor målvakt plockar fram räddningarna i rätt tid och det gjorde han sannerligen igår. Trots en man mindre på slutet håller vi också skärpan och när Germe slänger in avgörande 31-29 släppte äntligen nervositeten.

På måndag blir det säkert lite att prata om rörande matchen men sen ska man minnas att handboll handlar om att vinna och det gjorde vi. Tack vare segern har vi 6 poäng ner till Sollentuna vilket givetvis känns skönt. En annan skön fakta är att vi faktiskt har tangerat fjolårets totala poängskörd redan nu vilket får mig att tro hårt på att vi ska klara oss utan att behöva kvala i år.

Inga kommentarer: