fredag 6 januari 2012

Söderberg tippar omgång 12

Omgång 12 har som bekant redan dragits igång när IK Cyrus hemmaslog HK Tyrold. Nu har det blivit dags för resten att spela, även om omgången fortsätter under nästa vecka. Men jag tippar i vanlig ordning alla matcherna.

IFK Nyköping - Täby HBK, Handbollsfredag kl 17:00 i Nyköpings Sporthall
Fantastiskt att få spela hemma i Borgen igen. Handbollsfredag. Revansch. Nydrillade av Lukas Karlsson. Ja, det kan inte bli mer taggat i vårat lag. Täby HBK kommer med skytteligaledaren Sten i spetsen. Det här kommer att bli en härlig match. Och med en massa publik också förstås.

Mitt tips: 32-28.


RP IF Linköping - HK Silwing/Troja, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
Hemma är de starka, RP IF Linköping. Om de kommer upp i nivå bakåt kommer Rosén plocka det mesta med snabba kontringar som följd. Men Högdalsgänget är stora och starka bakåt så det kommer bli tufft att göra mål. Senast firare kantspelarna i RP IF Linköping stora triumfer uppe i Högdalshallen. Om det blir en liknande matchbild igen åker HK Silwing/Troja hem med två poäng.

Mitt tips: 26-29.


Ricoh HK - HK Country, lördag kl 18:15 i Sjöstadshallen
I Sjöstadshallen är de svåra att slå, Ricoh HK. Men de möter serieledaren. Ska HK Country gå på sin första mina sedan seriepremiären? Ja, jag tror faktiskt att den kommer här. 10 raka segrar är starkt men då kommer samtidigt en förlust mycket närmare. Hemmalaget har mycket att bevisa och efter storförlusten borta har de bara ordet revansch i skallen.

Mitt tips: 31-28.


Tyresö IF - Sollentuna HK, onsdag 11/1 kl 19:00 i Tyresöhallen
Inte mycket att orda om. Tyresö IF är bättre på det mesta och som vanligt kommer Mattelin att rädda många bollar men det kommer även Frisk att göra. Och Brun, Landgraff & Co kommer ösa in mål.

Mitt tips: 37-24.


HK Eskil - Strömnäs GIF, söndag 15/1 kl 17:00 i Eskilstuna Sporthall
Vi värmer upp Strömnäs GIF under lördagen, vilket i sig bäddar för en jämn match. Men det här kommer bli lika ojämnt som i förra matchen lagen möttes men den skillnaden att HK Eskil kommer vinna ännu mera klart mot ett slitet Strömnäs GIF.

Mitt tips: 42-23.

***

Mitt sedvanliga bildspel med veckans radiospot uteblev. Det blidde ingen reklam i jul- och nyårsröran. Men Handbollsfredag kommer med all sannolikhet att fortsätta sin marknadsföring i radion framöver.

***

I eftermiddag kommer ni kunna ta del av en intervju här också. Bra start på helgen alltså!

***

Gee kommer eventuellt få med sig en rätt skaplig kamera till Handbollsfredag så räkna med att kunna kolla lite bilder här inom några dagar. Vi kan ju hoppas på att det blir så i alla fall.

***

Och vår käre vän Kurre är med Treijner & Söderberg - direkt från Dubai!


Bloggläsarkarta.

***

Vårt nyförvärv från Katrineholms AIK, Amel Suljevic, är nu klar för Nyköping på riktigt. Han är nu även bosatt här. Riktigt kul och varmt välkommen till stan, Amel!


Amel Suljevic - Numera även Nyköpingsbo.

Inga kommentarer: