torsdag 26 januari 2012

Inför Handbollstorsdag

Det är uppenbarligen två formstarka lag som ställs mot varandra i Nyköpings Sporthall ikväll. Senast vi möttes fick vi lämna Linköping med svansen mellan benen. Och något sådant vill vi inte uppleva igen. De är utan tvekan ett bra lag. Tabellen visar också på det. RP IF Linköping är ett rätt komplett lagbygge med flera duktiga spelare på varje position. Alla kan avgöra matcher. Om jag ska nämna ett par spelare som varit lite extra (heja!) viktiga för deras lag under säsongen får det bli målvakten Alexander Rosén och V9:an Calle Andersson.

När vi har våra bästa stunder kan vi också stoltsera med ungefär samma egenskaper, alltså ett rätt komplett lagbygge. Och på hemmaplan kan allting hända. Men som alltid löser sig ingenting per automatik utan vi kommer få slita något så kopiöst om vi ska vinna ikväll. Samtidigt är ju det hela grejen med sporten tycker jag, att man ska kämpa in i det sista. Då smakar det alltid bättre om man lyckas.

Förhoppningsvis kommer det också sitta några hundra på läktaren. Om ingenting hänt senaste timmarna kommer vi också kunna matcha samma spelare som i senaste matchen mot IK Cyrus, med skillnaden att Stefan Germerud tillkommer. Ska bli spännande att se vad Melcher Melchersson hittar på till samlingen på kansliet. Det är nämligen hans tur att bjuda på "go-fika".

Bortalaget har fått tillbaka de flesta av sina långtidsskadade spelare så tränaren Mats "Näsa" Carlsson har säkert haft ett angenämt problem med att plocka ut dagens trupp.

I veckan har vi tränat mycket anfall och försvar. Det har sett bra ut åt båda håll så känslan är positiv inför kvällens drabbning.

För er som inte kan se matchen live finns möjligheten att följa den via bloggens liverapportering med Anne Asp bakom spakarna.

Hoppas vi ses på Handbollstorsdag!

***

Fem bästa målgörarna från varje lag i en summerad tabell:


Klicka på bilden för större format.

Inga kommentarer: