måndag 2 januari 2012

Halvtidsintervju med Strömnäs GIF

Så var vi framme vid den sista intervjun i min serie med halvtidsintervjuer. Jul och nyår är avklarat och nu är det snart dags för de resterande fem matcherna i omgång 12 att spelas. Men först alltså halvtidsintervjun med Strömnäs GIF där försvarsspelaren Jens Hallberg stått som respondent. Inför säsongen fanns även straffspecialisten Simon Karlsson med som respondent men nu är det alltså Jens som stått för svaren.


Antar att ert mål fortfarande är att hålla er kvar. Vad tror ni om fortsättningen?
- Ja, givetvis är det samma mål som när vi gick in i serien. Jag tror stenhårt på att vi kommer lyckas att hålla oss kvar. Vi har några viktiga matcher direkt efter jul och det är fortfarande många poäng kvar att spela om.

Ni trodde på Mattias Ingström som ett utropstecken i truppen. Han har noterats för två matcher. Hur ligger det till där?
- Mattias jobbar på annan ort, så han är inte hemma så mycket som vi trodde att han skulle vara innan serien drog igång.

Någon annan som varit något av ett utropstecken i truppen?
- Andreas Bjurström är en ung kille som har gått in och gjort det bra. Högerhänt högerkant är ingen lätt uppgift, men han tar uppgiften bra. Tränar hårt och vill mycket.

Ligger ni där ni trodde att ni skulle ligga i tabellen?
- Givetvis trodde vi att vi skulle ha någon vinst med oss till juluppehållet, men tyvärr har vi inte riktigt fått det att stämma. Givetvis spelar skador in, men så är det för alla lag. Vi försöker träna hårt och hålla huvudet högt. Poängen kommer!

Ni trodde på HK Country, HK Eskil och IFK Nyköping i topp. Två av tre rätt kan man ju säga. Vilka hamnar i topp när serien är färdigspelad?
- Det kommer att stå mellan HK Country, HK Eskil och Tyresö IF. Jag är väldigt imponerad av alla tre lag!

Övriga lag skulle hålla ett extra öga på Simon Karlsson och Claes Forsberg. Tycker du att detta fortfarande stämmer eller ska någon läggas till eller tas bort?
- Ja, Simon Karlsson har väl gjort vad han har kunnat för att leva upp till det? Tvåa i skytteligan och en imponerande straffprocent. Claes Forsberg råkade ut för en allvarlig stukning helgen före premiären och det är först i slutet på november som han har kunnat börja träna utan smärta. Så till våren får vi se den Claes vi är vana att se. Johnny Landgren har varit väldigt bra och har fått ta ett stort ansvar.

Upplägget i jul och nyår?
- Under uppehållet så fokuserade vi på styrka och kondition och när det närmar sig så går vi in i hallen som vanligt. Ingen träningsmatch är inplanerad, men tanken är att vi ska försöka få till det innan det drar igång.

Några nya spelare på ingång eller några som flaggat för att lämna?
- Nej, truppen ser likadan ut.

Er bästa match under hösten?
- Vi är inte helt nöjda med någon av våra matcher under hösten men matchen mot IK Cyrus var nog en av de bättre.

Er sämsta match under hösten?
- Ja, det är ju några stycken. Sollentuna HK, IFK Nyköping, Täby HBK. Ja, matcherna där vi verkligen måste ta poäng har vi varit dåliga. Kanske låser det sig när vi vill för mycket. Jag vet inte.

Några spektakulära händelser som hänt under hösten?
- Hemmapremiären var ju givetvis väldigt kul. Mycket folk på läktaren och ett allmänt stort intresse för handbollen i Piteå. Man kan ju tro att vår publik ska svika oss med tanke på våra resultat, men jag blir lika glad varje gång jag ser hur läktaren fylls när vi spelar hemma. Sen är det ju också kul att få spela söderut och alltid få möta utflyttade pitebor som tar chansen att komma och se oss.

Spelare ni kan få ut mer av i laget?
- Ett tråkigt svar, men jag vet att alla spelare kan höja sig minst ett snäpp och det kommer att behövas.

Spelare som överraskat?
- Andreas Bjurström, som endast gjorde sporadiska inhopp i division 2 förra säsongen. Han har tagit ett stort kliv framåt denna säsong.

Spelare i annat lag som ni hade extra svårt för?
- Firma Petter Holmberg och Patrick Quinones i Ricoh HK, Johan Brun i Tyresö IF och en liten ettrig, snabbfotad M9:a i HK Tyrold (Förmodligen Toni Johansson, reds anm).

Aktuell skadelista?
- Rickard Jonsson (huvud), Richard Nordlund (finger), Jens Hallberg (lår).

Tippa tabellen som den kommer se ut när vi summerar framåt våren!

1. HK Country
2. HK Eskil
3. Tyresö IF
4. RP IF Linköping
5. Ricoh HK
6. IK Cyrus
7. HK Silwing/Troja
8. IFK Nyköping
9. Strömnäs GIF
10. Sollentuna HK
11. HK Tyrold
12. Täby HBK

Vem vinner skytteligan?
- Simon Karlsson, Strömnäs GIF.

Ta ut ditt eget All Star Team i division 1 norra, gärna med en motivering!

Målvakt: Tobias Olsson, HK Eskil.

V6: Mattias Landgraff, Tyresö IF.

V9: Johan Brun, Tyresö IF.

M9: Patrick Quinones, Ricoh HK.

M6: Roger Järeholm, Ricoh HK.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK.

H6: Jonatan Eriksson, HK Country.

Tack och god fortsättning på dig så ses vi i Nypan 14 januari!
- Tack detsamma! Ses i Nypan!

Inga kommentarer: