lördag 21 januari 2012

4 poäng mot IK Cyrus...

Efter Handbollstorsdag den 24 november 2011 gick vi vinnande ur striden mot IK Cyrus med 22-18. Bortalagets tränare Grönblad sa då att de skulle ha vunnit med 38-14, 24 bollar upp alltså. Idag menade han att vi vann rättvist och vi håller med. För att kommentera den första matchen lite kort anser vi att vår seger, även då, var fullt rättvis.

Vem av experterna trodde att vi skulle plocka 4 poäng mot IK Cyrus säsongen 2011/2012, ja, trodde ens vi det?!

Tränare Sundberg fick ett tungt besked på morgonkvisten då vår H9/H6:a Stefan Germerud tvingades ställa in sin medverkan efter att familjen blivit sjuk.

Men åter till matchen. Idag vann vi alltså igen även om det var med de knappa siffrorna 32-31. Förutom inledningen, där hemmalaget ledde med 4-3 ett tag, hade vi kommandot resten av matchen. I halvtid hade vi 15-12 och vi började även den andra bra och ledde som bäst med 19-14. Vi hade bra flyt i spelet och det var i stort sett bara V9:an Joacim Kihlberg som höll liv i hemmalaget med underjamare i andrafasen. Vi löste inte det tyvärr och det blev nerv i matchen och ledde bara med ett mål ett tag. Men återigen visade vi en oerhörd styrka och effektivitet framåt och kunde rycka loss och jag fick äran att sätta spiken i kistan till 32-29.

IK Cyrus satsade efter det kopiöst både framåt och bakåt. Man-man bakåt och de gjorde två snabba mål men tiden var för knapp och det var endast 5 sekunder kvar när vi drog avkastet. En tokskön seger där också vår gamle lagkamrat Jonatan Jepsson befann sig på läktaren, till vardags spelande i Jönköpingslaget IF Hallby. Jag saknade dock IF Hallbys målvakt Mats Erlandsson på läktaren men han föredrog säkert Sveriges märkliga match mot Polen istället.

***

Lite om spelarna som spelade mest i matchen. Emil Persson gjorde en stabil insats mellan stolparna. Han fick en otacksam uppgift mot Kihlbergs tunga artilleri när denne fick avlossa från 7,5 meter i andrafasen. Martin Pettersson visade upp ett kyligt straffskytte, tre av tre. Ett spelmål också och han styrde spelet bra även om vi är vana vid att han kommer igenom fler gånger men å andra sidan bäddade hans satsningar till att andra fick lägena den här gången. Bra Martin! Amel Suljevic hade ett fint samspel med Rikard Ahlin på M6 som var ruskigt bra idag. Ahlin blev också matchens lirare i vårt lag. Amel hittade också fram med fina passningar till andra positioner som kunde göra mål. Melcher Melchersson, som för dagen hade en Andy Carroll frilla, hade bra pådrag och vidarespel och hittade också in bra till Ahlin på M6. Axel Eriksson, blivande elitspelare enligt "Nollan", var magnifik och fortsatte ta avslut även efter en tung inledning. Sju fina mål från Axel. Gee var med som försvarsgeneral och visade att han är viktig i mittlåset med sin värdefulla rutin från matcher på högre nivå. Hampus Asp dunkade in fem mål och var ett ständigt orosmoment. Tre matcher och tre segrar med Hamp the Champ i laget. Viktig i bägge riktningar. Jag själv fick nu till det rätt bra efter att ha missat första läget.

- Va fan, du brukar ju sätta de där lägena, kommenterade IK Cyrus-tränaren Grönblad till mig i anfallet efter från sidlinjen.

Ja, jag fick in tre sköna bollar varav vårt sista till 32-29. Känns bra samtidigt som V6:orna i motståndarlaget blev nollade, förutom David Jörgensen som var 100%:ig i sitt straffskytte.

Jag tycker vi hade bra koll på de flesta förutom nämnde Kihlberg som var svårstoppad i andrafasen.

***

Målskyttar:

IK Cyrus: Joacim Kihlberg 8, Tobias Andersson 4 (1), Martin Jönsson 4, Fredrik Wendel 4, Martin Andersson 3, David Svensson 3, Roger Elf 2, David Jörgensen 2 (2), Carl-Johan "Calle" Karlsson 1.

IFK Nyköping: Rikard Ahlin 8, Axel Eriksson 7, Hampus Asp 5, Martin Pettersson 4 (3), Amel Suljevic 3, Rickard Söderberg 3, Melcher Melchersson 2.

Utvisningar:

IK Cyrus: 2 x 2 min (Carl-Johan "Calle" Karlsson samt Joacim Kihlberg)

IFK Nyköping: 1 x 2 min (Melcher Melchersson)

***

Tycker inte man ska glömma domarparet David Celik och David Jivegård från Göteborg. De kommunicerade väl med oss spelare och höll lugnet. De förklarade tydligt sina domslut när vi spelare tyckte det var tveksamma situationer och eftersom de hade den ödmjuka inställningen stack de heller inte ut och "syntes". Mycket bra insats!

***

Publiksiffran 110, enligt matchprotokollet, känns ordentligt i överkant. 60 personer känns mer rimligt.

***

Jnytt.se skriver om matchen här.

SN:s sportchef Tomas Larsson fanns på plats och skrev ihop några rader här.

***

Och Niklas "Balic" Fogelgren gled just precis förbi mig i bussen och skickade en varm hälsning till bloggens läsare.

***

Avslutningsvis ett stort tack till Anne Asp som fixade till liverapporteringen. Såg riktigt proffsigt ut när hon satte inne i ett bås som journalisterna brukar använda.

2 kommentarer:

Anne Asp sa...

Jag räknade publiken, som var lätt att summera - 70 personer - barnen inräknade.

Briefen sa...

Ett stort jätte GRATTIS till en skön 2 poängare grabbar, verkar varit en spännande tillställning, tack Anne för en kanon rapportering(MVG) Satt o tittade samtidigt på en av dom absolut sämsta halvlekar som Sverige någonsin spelat, total kollaps,det var kusligt o se hur ängsliga o trötta svenskarna var , så därför kändes Eran seger Extra (heja!)skön.nu är det bara att ladda om för en ny seger mot RP ha de bra allihopa / Brief (den store starke o talangfulle M6:an fd)