måndag 2 januari 2012

Tyresö IF:s Hallén till HK Drott

Den 17-årige talangen Viktor Hallén lämnar Brejdings Tyresö IF för HK Drott i Elitserien. Vänstersexan har noterats för fyra matcher under hösten där sju mål, varav två straffar, skjutits in i nätet.

Tjenare Viktor! Såg att din övergång registrerats på SHF:s hemsida. Grattis! Hur känns det?
- Tjena Rille! Tack, och ja, det stämmer. Övergången har precis blivit klar och det känns väldigt roligt och spännande. Ska bli kul att få träna med ett elitlag.

Du hade en tuff konkurrens på V6 i Tyresö IF med Landgraff och Lemón. Hur tror du det kommer bli i HK Drott?
- Förmodligen ännu tuffare, men det tycker jag bara är kul. Det finns massor att lära av David och de andra rutinerade spelarna. Så jag ser bara positivt på den fronten, men jag tänker inte nöja mig med att bara stå med mössan i hand och se på heller.

Har du haft några andra klubbar på gång?
- Nej.

Vad tror du om Tyresö IF:s möjligheter att gå upp i Allsvenskan den här säsongen?
- Jag tror de har alla chanser att gå upp. Toppen är riktigt jämn men det känns som att Tyresö, med all rätt, ska vara med där uppe och slåss i toppen. Och jag hoppas det blir så.


V6:an Viktor Hallén till HK Drott. Bild från Tyresö IF:s webbsida.

Du blev uttagen i U17-landslaget och fick åka med till ScandIberico Tournament i Danmark för spel mot Spanien, Danmark, Norge, Portugal och Brasilien. Hur gick det för dig där?
- Det gick rätt dåligt förutom mot Portugal då spelet släppte lite för min del. Men om man ser till hela lagets insats så kan man verkligen inte klaga, det gick riktigt bra.

Vad har du för målsättningar framöver?
- Ja det är väl att fortsätta utvecklas och bli en väldigt bra och kompetent handbollsspelare.

Har du någon koll på vad man helst gör en handbollsfri dag nere i Halmstad?
- Det har väl mest blivit att man kollat Blue Mountain State med Anton Halén, haha. Är mycket snack om att Tylösand är Halmstads Mecka på sommaren så det finns nog att göra dom få dagar som blir handbollsfria, haha.

Vad kommer du sakna mest med Tyresö IF?
- Lasse Larsson och Pers spaghetti och köttfärssås innan matcherna, den var grym! Samt att vi unga alltid piskade de äldre i fotbollen på uppvärmningen, haha.

Vad ser du fram emot mest med flytten till Halmstad och HK Drott?
- Förutsättningarna till att få bra träning och matchning. Att få goda förutsättningar att träna och utvecklas känns som en bristvara i Stockholm tyvärr med gym och halltider och allt vad det handlar om.

Om det nu inte blir att du får spela under en elitseriematch, var kommer du då få matchning?
Reservlaget heter Team Drott och är i toppen i division 2. Det är en bra serie med många bra spelare i topplagen så där finns det också tuffa matcher att vänta.

Tack och stort lycka till!
- Tack så jättemycket! Detsamma till dig och hela Nyköping!

Tackar!

Inga kommentarer: