söndag 8 januari 2012

"Nollan" om "Nollan"

Jag snackade lite med Magnus "Nollan" Grahn efter Handbollsfredag. Spännande att höra vad som händer bakom kulisserna där på SVT. Och om Pops storhet. Och "Nollans" tankar om hur Elitserien kommer att sluta i år.

Vi passade på att sjunga lite för honom också. Ja, han fyllde ju faktiskt år. Jag kände också att jag var tvungen att ställa frågan var hans smeknamn kommer ifrån.

- Haha, det säger ju sig självt. Eller? Svarade "Nollan" och fortsatte:

- En gång i tiden var jag en grym fotbollsmålvakt. Jag spelade i Märsta IK och vi var faktiskt riktigt bra. Vann också St. Erikscupen. Jag höll nollan en massa matcher på raken så då blev det "Nollan".

Vad gjorde dig till en bra målvakt då?
- Jag var totalt orädd i närkamper och på frilägen. Där var jag bäst och dök på bollen. Och hade man sänkt ribban en och en halv meter och samma på bredden hade jag nog haft en fin karriär som fotbollsmålvakt.

Ja, nu vet ni storyn bakom det.


"Nollan" såg matchen i fredags när vi mötte Täby HBK.

***

Idag kör vi även Handbollssöndag i Nypan. HK Extra tar emot Katrineholms AIK. Det är första gången på många år som ett seniorlag på herrsidan i föreningen återfinns i samma serie som just Katrineholms AIK. Ett klassiskt handbollsderby.

I vårt a-lag finns som bekant två gamla AIK-profiler i form av Melcher Melchersson och Amel Suljevic. Deras gamla lag ligger tvåa i division 3 Östra Västra. HK Extra ligger åtta. På förhand en väldigt tuff match för vårt gäng men allt kan hända i handboll och HK Extra kommer ha några fina profiler med i laget, utan att avslöja för mycket. Jag siktar på att ta med kameran så ni får nog se sen.

Och i Katrineholms AIK spelar bland annat Emil Eriksson på M6 som förra säsongen spelade med Täby HBK och tillhörde Hammarbys organisation. Dessutom Alexander Andersson som var med på vår try out i somras.

Så kom till Sporthallen i eftermiddag. Avkast 17:00.


HK Extra mot Katrineholms AIK i ett efterlängtat derby.

***

Var lite nyfiken på vad SN hade skrivit i tidningen efter vår match i fredags, så jag lyckades komma över ett exemplar. Och det var ju det här med namn, återigen. Axel Sten. Jaja. Erik Sten hade nog varit mer lämpligt att skriva.

Men det blir ju måndag imorgon med. Livet går vidare!

Inga kommentarer: