fredag 20 januari 2012

Final för Södermanland i SverigeCupen

Under den gångna helgen avgjordes SverigeCupen i Katrineholm. IFK Nyköping hade på pojksidan med 3 spelare: Hugo Röken, Olle Ivarsson och Albin Glysing.

På flicksidan var det hela 8 av 17 spelare i Södermanland som kom med från IFK Nyköping: Emma Johnsson, Melina Andersson, Kajsa Kynbråten, Ebba Widstrand, Tove Almqvist, Frida Skogqvist, Matilda Steen och Daniela Lindén.

Värt att tillägga är att Tove Almqvist även är en stor fotbollstalang. Så stor att hon är med i flicklandslaget där.

Södermanlands flicklag fick ge sig i b-slutspelets kvartsfinal medan pojklaget tog sig hela vägen till final i a-slutspelet. Väl där visade sig Skåne vara överlägsna och vann med 23-12. Men oerhört starkt att ta sig till final.


Hugo Röken (gul tröja) fick som lagkapten mottaga silverpokalen för Södermanland. Bilden från SHF. Foto: Ralf Lundberg.

Jag snackade lite om cupen med en av flickornas IFK-tränare, Göran Johansson, som befann sig på plats.

- IFK-tjejerna gjorde allt de kunde och var stommen i laget. Till exempel kan nämnas att de gjorde 42 av lagets 51 mål. Då ska man dessutom betänka att efter 10 minuter i den första matchen mot Göteborg, som man då ledde, skadade sig lagkaptenen och pådrivaren Ebba Widstrand sig illa och var borta från resten av turneringen. Hon blir borta ett långt tag till då det visade sig vara ett korsband. En stor försvagning för laget då hon är en riktigt bra försvarsspelare (också) och är den som håller ihop och driver på hela laget samt att det inövade IFK-spelet kunde genomföras. Men framför allt var det synd om henne, hon var så taggad för att få spela.

Såg nu nåt av Södermanlandsgrabbarna?
- Ja, jag såg några av deras matcher och de gjorde det ju riktigt bra! De körde mest med sin HK Eskil-uppställning, samspelt gäng. Men våra tre killar skötte sig alldeles utmärkt när de väl fick chansen.

Hur var SverigeCupen annars?
- Helgen som helhet var socialt mycket lyckad. Alla var riktigt nöjda med att få ha varit där. Eller som en spelare uttryckte det: "Jag lever min dröm just nu". Likaså värmer det lite i hjärtat att se dem gå och sprätta/kaxa i sina för helgen helt nya overaller med Södermanland på ryggen, förlåt på baksidan av jackan. Hela grejen är verkligen en toppgrej med 5-600 jämnåriga ungdomar av båda könen (viktigt!) på samma plats från fredag eftermiddag till söndag kväll. Förbundet hade ju tänkt till och lagt U17-landskamper där både fredag och lördag kväll. Helgen blir garanterat ett minne för livet.

Landslaget har problem med magsjuka i truppen nere på EM som börjar ge sig. Något som drabbade er också?
- Ja, alla åtta IFK:are, plus en massa andra, insjuknade på söndagkvällen eller på måndagen i en ganska aggresiv magsjuka. Tar ett par dagar att repa sig ifrån det.

***

Läs mer om SverigeCupen.

Inga kommentarer: