lördag 21 januari 2012

Inför matchen med CyrusTV

Idag är det alltså dags att möta IK Cyrus i Jönköpings Idrottshus. Hoppas vi också får tekniken att fungera så liverapporteringen kommer igång på samma fina sätt som den gjorde på Handbollslördag nu senast. Den kommer i så fall kunna följas här på bloggen, matchstart 16:30.

Storbussen rullar från Nypan 12:15 och vi laddar ombord med den sedvanliga kebabpastan och gurkaspelet. Men i höjd med Mjölby är det slut på leken och då börjar fokuseringen på matchen.

- Då ska vi börja komma in i zonen, som lagkapten Treijner tryckte på efter fredagens träning.

Senast vi möttes blev det målsnåla 22-18 till oss. Målvakterna tog många bollar där framför allt vår Emil Persson var rejält i zonen ett tag och spikade igen i nästan 20 minuter. Detta var givetvis en mycket stor anledning till att vi vann men nu gäller det att vi är ännu mer effektiva framåt för sådana "stängningar" händer inte många lag. Men det var också så att det slarvades en hel del så många anfall ledde inte till några farligheter.

Idag väntar vi oss därför ett motstånd som höjt sin nivå sedan sist. Samma sak gäller vårt eget spel där vi hoppas att vi kan prestera bättre än senast mot Strömnäs GIF. Och det lär behövas.

Det ska bli en rolig match och förhoppningsvis dräller det också in några och kollar, både i hallen och på liverapporteringen.

Vi kommer till match med fullt manskap. Skillnaden från senaste matchen är att Gee nu kliver in och Marcus Pettersson ut. "Mackan" var för övrigt riktigt het i HK Extras (heja!) hemmamatch igår mot Hultic BK. Seger med 37-20 och "Mackan" hade lekstuga.

En läsare kommenterade och tipsade om CyrusTV med tränare Christian Grönblad inför matchen. Den videon hittar ni här.

Såg även att det fanns två andra produktioner där niometersspelarna Carl-Johan Karlsson (avis på mustaschen för en sådan kan inte jag odla) och Joacim Kihlberg fick orda lite i rutan. Helt klart ett kul initiativ.

Ett par tips bara: Intervjua inte i en "källare" då ljudet blir lite för "burkigt", om ni förstår vad jag menar. Och ha kameran lite närmare respondenten och intervjuaren. Nu maxade jag volymen både på YouTube och i Windows, ändå var det lite låg volym även om jag hörde vad som sades.

Men fortsätt kör på med CyrusTV - Det piggar upp!

2 kommentarer:

Erik sa...

Mycket dåligt av div1 herrarna att sitta på läktaren och håna Hultic när extra leder med 10-15 boll. Jag vart djup besviken på er. Det visar enbart osäkerhet samt att ni inte är så gamla i sinnet. Skön vinst igår men är djupt besviken på er som inte är några bra förebilder när ni hånar. Tänk på alla yngre i klubben som ser upp till er.
Tack och lycka till idag ni kommer ta dem.

Söderberg sa...

Givetvis tycker jag att vi i a-laget ska föregå med gott exempel och vara förebilder för föreningens övriga spelare. Jag vet att vi var lite högljudda och inte alltid hade full fokus på matchen och därför kan vissa skratt ha missuppfattats eller tagits ur sitt sammanhang.

Är det någon som har tagit illa vid sig ber vi självklart om ursäkt. Vi är en kamratförening och vill att alla ska känna sig välkomna.

Hoppas du har lust att återkomma till Nyköpings Sporthall även framöver.

Vi gjorde för övrigt som HK Extra (heja!) senast och kammade hem 2 poäng idag!