måndag 12 september 2011

Träningsmatcher och övergångar

HK Silwing/Troja tog inte helt oväntat två segrar uppe i Borlänge under helgen. Örebro SK slogs med 35-25 och Borlänge HK 36-25. HK Country förlorade ganska väntat mot IFK Skövde med 41-28. Formstarka Västerås Irsta HF hade inga problem att avräda IK Cyrus, 37-19. RP Linköping vann mot hårdsatsande Alstermo IF med 21-19.

***

Sollentuna HK har fått in niometaren Andreas Fuxborg i laget. Fuxborg har tidigare spelat i Sävehof och Borås. De har också gjort klart med Ludvig Nordberg (CaperioTumba) och Kai-Henrik Striem (Westermalms IF). Klubben räknar dessutom med att få in ytterligare 1-2 nya spelare i truppen.

Ryktet om att HK Tyrolds Sebastian Grahn skulle sluta kan vi avfärda genast. En övergång till IK Bolton registrerades förra veckan.

Den förre HK Eskil-spelaren Niklas Stegefelt fortsätter i division 1 södra fast han byter HK Kungälv mot GIK Wasaiterna U.

Nu har det också registrerats att Guifaren Alexander Karlsson är tillbaka i HK Eskil vilket gick att ana efter hans medverkan i Eskil Cup.

IK Cyrus storspelande målvakt förra säsongen, David Larsson, är klar för Kungälvs HK i division 1 södra. Samma väg har Oskar Mattelin valt att gå.

***

Ikväll spelar vi träningsmatch mot Mantorps IF HF kl 19:00 hemma i Nypans Sporthall.

2 kommentarer:

Anonym sa...

SAXAT FRÅN SKOGÅS SIDAN ANG DM FINALEN SKOGÅSvsRICOH

Skogås inledde starkt i herrfinalen
Matchinledningen präglades av tre Skogåsspelare. I mål stod Christian Kappen för flera kvalificerade räddningar, bland annat en straffräddning mot Johan Henricsson, och framåt leddes det gröna laget av en stark högersida. Markus Markinhuhta gjorde två mål från högernio och snabbe högersexan Victor Eriksson gjorde ett mål på kontring.
Efter fyra minuter och 0-3 tog sig svartklädda Ricoh HK in i målprotokollet genom ett kontringsmål från Roger Järeholm.
Christian Kappen fortsatte dock att storspela och Skogås gled ifrån till en 6-1-ledning, vilket den entusiastiska Skogåsklacken givetvis uppskattade.

Järeholm mot resten
I detta skede av matchen började Ricohs målvakt Olof Damberg noteras för räddningar och laget började jobba sig in i matchen. Efter tio minuter stod det 6-4 till Skogås. Alla Ricohmål hade så långt gjort av Roger Järeholm, antingen på kontring eller från linjen.
Ricoh HK:s niometersuppställning hade svårt att nå fram med giftiga avslut. Lösningen blev då att söka mittsex, vilket trots att det var trångt på linjen visade sig fungera väl.
Efter 13 minuter kunde en ny Ricohspelare noteras för mål då Petter Holmberg kunde springa sig fri. När Daniel Jovanovski i 15:e minuten tryckte in ett tungt hoppskott var det Ricoh HK:s första mål från distans. Strax därefter blev det nytt Ricohmål och matchen var kvitterad.
När sedan Roger Järeholm retfullt enkelt fångade in ett högt inspel var det plötsligt det svarta laget som ledde. Detta initiativ förvaltade Ricoh fram till en tvåmålsledning, men Skogås samlade kraft och återtog ledningen genom tre raka mål.

Målvaktsbyte i Ricoh
Med drygt åtta minuter kvar gjorde Ricoh HK ett målvaktsbyte. Olof Damberg klev av till förmån för Joachim Falk.
Ungefär samtidigt tog Skogås timeout. Ställningen var då 12-12 och så långt hade Christian Kappen nio räddningar och Olof Damberg fem.
Fram till vilan bjöd båda lagen på slarvigt spel och matchen tappade lite i intensitet. En utvisning på Skogåsspelaren Markus Markinhuhta straffade sig. Ricoh utnyttjade rutinerat övertaget fram till en 19-16-ledning i halvtid. I halvlekens absoluta slutsekund fick Skogås en man utvisad.
Efter 30 minuter hade Christian Kappens räddningsprocent sjunkit till 37 procent. Samtidigt hade Ricohs Joachim Falk fem räddningar på nio skott under sina åtta minuter i målet.

Bra Skogåsstart – sedan tog det stopp
Skogås HK inledde andra halvlek med smart undertalsspel och vann tvåminutersperioden med 2-0. Laget spelade dock inte lika bra med lika många spelare på banan. Så fort Skogås blivit fulltaligt gjorde det svarta laget ett rejält ryck i protokollet.
Ricoh spelade ett mycket tätt 6-0-försvar och det märktes att Skogåsspelarna vägde några kilo mindre när laget försökte komma till skott. De gröna hade under denna period förtvivlat svårt att göra mål och bakåt åkte laget på mål efter mål. Tio minuter in i halvleken bytte Skogås målvakt. In kom Egon Runeborg. Han inledde med en frilägesräddning direkt, men någon direkt injektion blev det inte.

Timeout gav energi
Efter nio mållösa minuter tog Skogås timeout. Då stod det 27-18 till Ricoh HK. De gröna visade därefter god inställning och kunde strax därefter göra sitt tredje och fjärde mål för halvleken.
Matchen tände till lite och lagen började drabbas av utvisningar. Det något sönderryckta spel som följde på detta hanterade Ricoh bäst och laget hade inte alltför svårt att försvara sin redan stora ledning.

Imponerande räddningsprocent
En starkt bidragande orsak var givetvis även att Joachim Falk vann andra halvleks målvaktsmatch klart med imponerande 64 procent. Med en sådan räddningsprocent i ryggen är det lätt att vinna handbollsmatcher
Matchen sista 15 minuter blev en defilering för Ricoh HK. Slutresultatet skrevs till 36-24.
Ricoh HK blev därmed distriktsmästare 2011.

Matchen lirare Ricoh HK: Johan Henricsson
Matchens lirare Skogås HK: Victor Eriksson