söndag 25 september 2011

Ingen fantastisk kväll för HK Extra

Jimmy Jansson hade en fantastisk kväll på sin avslutningsmatch. Jag och många fler var här på eftermiddagen och kollade på när HK Tuna kom på besök för att möta HK Extra. Det var ingen fantastisk kväll alls sett från våra Nyköpings ögon.

Om vårat gäng konsekvent spelat efter en idé och visat lite gnista bakåt hade det inte varit så stor skillnad målmässigt. Att klaga på domarna duger inte. Ni har haft dem ungefär 16 gånger tidigare och det är samma visa varje gång. Lika illa åt bägge håll.

Det jag ogillade mest var att se att det gnälldes på vissa spelare bara för att man inte fick ett domslut med sig för att sedan stå kvar i offensiv zon och grina och slå ut med armarna. I det läget måste i alla fall ambitionen vara att komma först hem. Även om det praktiskt är omöjligt men det visar ändå på inställning. Inte stå kvar och grina och slå ut med armarna alltså. Men detta gällde inte alla.

Handboll bygger på inställning och sedan kan man inte rå för att man förlorar mot ett bättre lag. HK Eskil var bättre, 20-32 vittnar om det. Inget konstigt eftersom de kvalade till tvåan och HK Extra hamnade i botten.

Visa mer jävlaranamma nästa gång, tack! Som Tommy Dalin alltid säger att handboll är:

- En duktig jävla kampsport!

Det var annars, stundtals, kul att se lite ungdomlig entusiasm men det behövs styras upp mer i bägge riktningar. Mackan Pettersson från a-laget var säker. Lidas stod för våran behållning när han avslutade första halvlek med att sätta bollen från hela planen. Precis som Roger Fredriksson i HK Silwing/Troja gjorde mot oss i ett ganska viktigt skede av matchen förrförra säsongen.

Inga kommentarer: