fredag 2 september 2011

Inför 2011/2012 med Tyresö IF

Brejding och hans Tyresö IF är en av nykomlingarna i årets serie men tro för den skull inte att de saknar rutin för den här nivån. Laget är istället fullsmetat med rutin från division 1 och även Allsvenskan. De har inte heller varit nere och harvat på i division 2 några år utan de var endast nere och vände utan att förlora en match. Okej, det var lite svettigt när de spelade oavgjort i en match men ändå. Vi har mött de förut och vi har mött lagets tränare, Thomas Brejding, flera gånger tidigare när han var spelande tränare i Djurgårdshofs IK. Nu är det andra bullar som gäller - Tyresö IF.

Nykomlingarna. Vad är målet med kommande säsong?
- Målet med säsongen är att etablera sig på den övre halvan för att kunna slåss om platser uppåt nästkommande säsong.

Vad exakt har inkommit/försvunnit på spelarfronten?
- Truppen är klar och ser ut enligt följande:

Målvakt: Rickard Frisk (1992), Albin Falk Hansson (1992) ny från Djurgårdens IF HF, Heval Remazan (1990) ny från IVH Västerås HK, Gustav Skagerling (1993) långtidsskadad.

V6: Mattias Landgraff (1985) kapten, Jacob Lemon (1989), Viktor Hallén (1994) ny från juniorlaget.

M6: Alexander Eriksson (1988) ny från Djurgårdens IF HF, Micke Eriksson (1988), Oskar Brun (1992).

H6: Jonathan Polbring (1994) ny från juniorlaget, Rasmus Hallbeck (1990) ny från HC West, Finland.

9M: Mattias Beijbom (1989), Mattias Lindahl (1989), Joakim Lundström (1992), Stefan Petrovic (1988), Ronnie Chantrom (1987), Johan Brun (1988) ny från Djurgårdens IF HF.

Förluster: Jonny Gartne (1989) till Örebro.

Hur har ni tränat i sommar?
- Vi har ny fystränare sen i april. Mycket brottning och explosivitet. Träningsmängden har varit medvetet mindre, men gett mycket mer. Jag ville ha en dag till, men FysNiklas sa ifrån och sa att det skulle bli sämre av det och jag är ruskigt glad att jag lyssnade. Fysen ser riktigt bra ut, trots att grabbarna inte haft ett enda löppass. Man måste våga tänka annorlunda. Vi kommer att fortsätta brottas ett pass varannan vecka under säsong.

Ni har ju inte förmånen att träna och spela matcher i den bästa sortens handbollshallar. Rätt slitet. Nybodahallen ska väl snart rivas om jag inte fått det om bakfoten? Vad känner du själv för hallen? Vad tycker spelarna?
- Nybodahallen är utblåst och började renoveras i april. Vi har utöver brottningen kört ett handbollspass och ett explosivitetspass i Tyresö Gymnasium under våren och gick in i vår nya hemmahall, Tyresöhallen, första augusti. Man har inte direkt känt stolthet över Nyboda, men är övertygad att vi kommer att känna det när det blir färdigt. Hoppas att de håller tidsramen så att hallen är klar till nästa säsong.

Se där. Jag var uppenbarligen inte helt uppdaterad på området. Hoppas det blir bra! Hur tränar ni sen under säsongen?
- Vi tränar tre dagar i veckan och skall försöka lägga till ca två helgpass i månaden, lite beroende på hur matcherna ligger.

Hur mår Tyresö IF som förening?
- Tycker det ser bra ut på ungdomssidan med många bra årgångar. Absolut en av Stockholms bästa pojkföreningar. Ekonomiskt ser det ljust ut med en lagom kostnadskostym. Klubben gick plus förra året även om det bara var någon tusenlapp.

Hur ser träningsmatchandet och upplägget ut innan serien drar igång?
- Vi har precis varit på ett fem dagar långt läger i Eskilstuna och mött Örebro (42-23) och kommer spela turnering i Märsta. Skall bli oerhört intressant att se var vi står eftersom vi bara möter lag från Allsvenskan och uppåt. Efter det har vi tänkt spela två matcher till, men vill avvakta motstånd beroende på hur det går i Märsta.

Vad är din uppfattning om division 1 norra i jämförelse med division 1 södra?
- Södra serien har alltid varit lite bättre än norra, men efter att man gjorde om division 1 till Allsvenskan så har Allsvenskan bestått av uteslutande lag från forna söderettan så det är klart att norrettan inte är sämre än söderettan. Skulle tro att det är rätt jämnt skägg.

Vem tror du blir seriens mest sevärda spelare?
- Det beror ju på vad man tycker är sevärt. Gillar man tunga skyttar, målvakter eller bakomryggeninspel till M6. Måste jag säga någon så säger jag Adolfsson i Eskil. Jag föredrar tvåvägsspelare och han har en karisma på plan som jag gillar. Skall lägga in en brasklapp och säga att jag inte såg honom något förra året. Annars tycker jag att det alltid är sevärt att se Tommy Dalin, att han lyckas trots att han rört sig likadant i typ tio år.

Haha, Dalin är lurig. Bästa spelaren i serien?
- Också omöjligt att svara på. Jag kör safe och säger Patrick Quinones och Mackan Berg. Deras meriter tycker jag talar för sig själva. Måste jag välja en väljer jag Berg eftersom han är Tyresökille.

Bästa spelaren/spelarna som Tyresö IF har fostrats genom åren?
- Det finns ju hur många som helst: "Putte" Nygren, Micke Schölin och Tommy Souraniemi är de som man tänker först på. Jimmy Jansson och Matte Adjovi måste nog också få komma med på ett hörn. Den mest talangfulla var nog ändå Thomas Andersén. Synd att han slutade så tidigt så ingen vet vem det är.

Vem blir årets utropstecken i Tyresö IF?
- 92:orna, Jocke Lundström och Rickard Frisk.

Hur ser du på årets upplaga av Tyresö IF?
- Det ser bra ut. Vi har en bra stämning i laget och vi tränar på bra.

Vad kan publiken runtom i division 1 norra förvänta sig att se när Tyresö IF kommer på besök?
- Stentufft försvar, snabba kontringar och uppstyrda anfall.

Någon de ska hålla ett extra öga på i laget och varför?
- Stefan Petrovic och hans turboben.

Vad är era styrkor?
- Vår styrka är att vi går runt på mycket spelare utan att försvaga laget nämnvärt. Ingen kommer behöva spela 60 minuter.

Vad behöver särskilt förbättras?
- Samarbetet med M6.

Vilka ekonomiska förutsättningar har ni som lag (t.ex. resor, material, utrustning, arbetstidsersättning)?
- Jag tycker vi har goda förutsättningar med fritt material, skor, bra resor etc. Jag tycker att spelarna har det bra runtomkring med t.ex. betalda besök hos sjukgymnast om det skulle behövas. Ingen i a-lagstruppen behöver betala för sin sport. Detta tack vare att ingen har betalt.

Hur mycket publik brukar ni ha på era hemmamatcher och vad kostar inträdet?
- Det kostar 50 spänn att gå in och vi drar väl in någon hundralapp per match.

Har ni något särskilt arrangemang kring hemmamatcherna?
- Utan att vara alltför oförskämd mot arrangemangsgruppen kan man lugnt säga att det finns utvecklingspotential.

Vilka vinner serien och vilka får kvala till Allsvenskan?
- Eskil, Country och Ricoh har goda möjligheter att komma topp-3.

Tack för det och ha det så bra Brejding!
- Lycka till i år.

Tack detsamma!

1 kommentar:

Sundberg sa...

Brejding är en sund man och ett föredöme för alla ledare! Att han även har/hade en grymt skön stil i kassen är också cool. Väl mött! Mvh, den halvfeta..