fredag 23 september 2011

Söderberg tippar omgång 1

Jag gjorde det några gånger under förra säsongen och tänkte att det är lika bra att börja nu i omgång 1. Här ska tippas!

IFK Nyköping - HK Tyrold, fredag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall

Vi spelade mot HK Tyrold totalt fyra gånger förra säsongen. Två i serien och två innan kvalet som träning. 2-2 i möte blev resultatet och det är inget snack om att det är två på förhand jämna lag som ska mötas. Å andra sidan saknar bägge lagen sina stora stjärnor från förra säsongen och istället har nya, unga och spännande spelare ersatt. HK Tyrold, eller Hammarbyrold som man också kan säga, borde inte få loss några a-lagsspelare ikväll då Hammarby spelar elitseriematch mot Caperiotumba. Vi är traditionellt sett starka hemma och med hela Handbollsfredag i ryggen kommer vi aldrig att vika ner oss. Ny VIP-läktare också. Och matchen kommer att bli en nervkittlande tillställning. Hos oss gör Amel Suljevic, Kassem Awad, Rikard Ahlin samt Fredrik Lidström debut i seriesammanhang. Särskilt välkomna ska ni vara grabbar!

Mitt tips: 27-25.

Täby HBK - Strömnäs GIF, lördag kl 13:00 i Tibblehallen CC

Hemmalaget ställer ett, för division 1 mått mätt, oprövat gäng på banan. Juniorer helt enkelt och laget kan räknas som nykomlingar eftersom alla gått till Hammarbyrold. De får möta Piteålaget som var rena rama vinstmaskinen mot slutet av förra säsongen och tog hem sin division 2-serie. En positiv trend i laget som ska ut på ett stort äventyr. De är större, starkare och har högre medelålder så det borde innebära större rutin. Om de inte käkat för mycket pitepalt innan matchen och fått paltschwimen så kommer de att vinna komfortabelt på centre courten i Täby. Två historiska division 1-poäng till Strömnäs GIF alltså.

Mitt tips: 24 - 28.

Tyresö IF - HK Eskil, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen

Ett blivande, vad jag tror, toppmöte där förhandsfavoriterna HK Eskil har en bredare och mer rutinerad trupp. Fast Brejding kan ändå matcha en riktigt stark uppställning där nyförvärvet Johan Brun kommer att bli oerhört viktig, framför allt i andrafasspelet där han är urstark. De har det också bra ställt på V6 men samtidigt står Tobbe Olsson i HK Eskils mål. En vass sådan. Nä, HK Eskil kommer att vinna detta genom rutin, tyngd och skicklighet och de har ingen svag position. Hade varit en kul match att se.

Mitt tips: 27 - 31.

IK Cyrus - HK Silwing/Troja, lördag kl 16:00 i Jönköpings Idrottshus

Den förmodligen störst lysande stjärnan i serien, Erik Höglund, är troligen inte tillbaka från sin knäskada. IK Cyrus är ändå starka och har ett helt drös med nyförvärv, fyllda med talang. De har tappat sina två duktiga målvakter i David Larsson och Mats Erlandsson och det är alltid speciellt att spela in nya målvakter där timing mellan målvakt och försvar är viktig och kan ta tid. Vestis mannar har dock en grym kontinuitet i lagbygget där de för det mesta spelar stabilt och bra med Fredriksson och Berg längst bak. De har också storväxta herrar i mitten, "Glimman" och Hanserius, där IK Cyrus och storskytten Tobbe Andersson kan få tufft att skjuta förbi. IK Cyrus har också en rutinerad V6:a med ett trixigt register i David Jörgensen. Oerhört svårtippad match eftersom jag inte sett IK Cyrus spela sedan vi var i samma serie 07/08. En hel del har hänt med laget sedan dess. Jag tror ändå att HK Silwing/Troja tar hem det här om de kan komma med full trupp med spelgeniet och den meritfyllda Markus Berg Loen i spetsen.

Mitt tips: 29 - 33.

Ricoh HK - Sollentuna HK, lördag kl 16:30 i Sjöstadshallen

Sollentuna HK har kvar Mattelin. Mannen som vinner matcher på egen hand. Det som stod i vår tidning att han lämnat vet jag inte varifrån det snappats upp. De har också en ny lirare med förflutet från Sävehof, Andreas Fuxborg, som tränaren tror mycket på. Hela gänget är ett gäng krigare som kör hela vägen. Tyvärr räcker det inte till mot ett av seriens absolut bästa lag. Även om de tränar en himla massa fotboll på träningarna så är de fortfarande bättre än de flesta andra i serien på att spela handboll. Det är ju bara att kolla in laguppställningen med Patrick Quinones, Roger Järeholm, Petter Holmberg, Olof Damberg och Johan Henriksson m.fl..

Mitt tips: 35 - 24.

RP IF Linköping - HK Country, tisdag kl 19:30 i Linköpings Sporthall
En av omgångens mest svårtippade matcher. Ser man till erfarenhet och lag på pappret tar HK Country hem det här. De kan mycket väl ta hem hela serien med det där laget. Fast det är inte alltid så enkelt i boll- och lagsport. De har värvat en massa nya spelare samtidigt som Linköpingsspelarna i princip har samma lag som förra året. Deras stora talanger till juniorer har blivit ett år äldre och förmodligen också lite starkare och lite bättre. Dessutom spelar de med handbollsvax och världens största Kempa-bollar. De är starka hemma och den nya målvakten från Mantorps IF, Alexander Rosén, har en förmåga att vara överjävlig i kassen. Grymma är de också på V6 (Blomqvist och Sjöö). Både i läget och på kontring. Fast jag tror inte det räcker mot en av seriefavoriterna här i premiären. HK Country har säkert stora händer som kan greppa bollarna.

Mitt tips: 23 - 25.

***

Fick ett SMS av en polare nyss.

- Hörde just Amel på P3. Han var på väg till samling i Nyköping.

Bra att han är på väg. Vårt nyförvärv från Katrineholm.

2 kommentarer:

Rubb sa...

ASPEN Blåste mig from nu är jag inget Nyköping och CT fan jävla AAAAAAsp men det är ju bara pengar ;)

Söderberg sa...

Ja, du ser Rubb. Tippa på Nypan! ;-)