lördag 3 september 2011

Inför 2011/2012 med HK Tyrold

Tyresölaget HK Tyrold har tappat en trio klasspelare (Söderström till Djurgårdens IF HF, Rex Blom till Caperiotumba samt Petter Holmberg till Ricoh HK). En stomme finns kvar och det nya samarbetet med Hammarby IF HF kommer kunna spetsa till laget ordentligt till vissa matcher. Treijner & Söderberg har snackat med lagets tränare Magnus Oscarsson, som började med att ursäkta förseningen av intervjun.

- Ledsen att det dröjde. Kom lite barn och annat emellan.

Ursäkten är mer än godkänd. Ett stort grattis säger vi till er och er nyfödda dotter! Lite frågor då. Ni fick, liksom oss, kvala er kvar den gångna säsongen. Vad hade ni för mål med säsongen?
- Resultatmässigt siktade vi på en högre placering än året innan och vi kände själva att vi hade kapacitet att nå dit, åtminstone innan säsongen. Tyvärr så var vi tvungna att ändra den målsättningen ganska radikalt då vi inte nådde dem resultat vi hoppats på.

Stora grejer händer i HK Tyrold. De stora stjärnorna (Söderström, Holmberg och Blom) har lämnat laget. Ni har startat samarbete med Hammarby som i sin tur lär få de flesta av spelarna från Täby HBK. Hur ser er trupp ut?
- Vi kommer att ha en stomme kvar av Tyroldspelare som kommer att stå för rutinen i laget och sedan fyller vi på med blivande stjärnor från Hammarbys juniorlag och eventuellt någon förstärkning från elitserietruppen med spelare som behöver speltid.

Hur har ni tränat i sommar?
- Vi startade upp säsongen 1 augusti och innan dess var det egen träning för spelarna där det var mycket fokus på maxstyrka. Uthållighetsmässigt låg vårat fokus på intervallarbete.

Patrik Söderström (DIF) vann skytteligan på 139 mål. Petter Holmberg gjorde 118 mål. Vem/vilka tror du kommer att sticka ut och bära laget i år?
- Vi kommer få lita på att de som nu gjort två säsonger i division 1 kan leverera och ta ansvar när matcherna drar ihop sig för ett avgörande. I och med att vi har ett så pass ungt lag hoppas jag få se många spelare som höjer sig under året men Toni Johansson kommer få mycket ansvar ihop med Rasmus Andén och Kalle Ågren.

Vad har ni för mål med kommande säsong?
- Mitt mål är att fostra spelarna i en elitmiljö och se till att de blir redo för elitseriespel. Resultatmässigt tänker vi undvika negativt kval denna gång.

Hur ser träningsmatchandet och upplägget ut innan serien drar igång?
- Vi har genomfört ett matchläger i Jönköping och kommer att genomföra ett dubbelmöte mot Lidingö. Eventuelt möter vi även Skuru innan premiären. Vi fokuserar just nu på att få ihop den nya truppen och vi jobbar hårt på att få med alla i vår spelidé.

Vad är din uppfattning om division 1 norra i jämförelse med division 1 södra?
- Tyvärr har jag ganska dålig koll på södra men man har ju länge fått höra hur mycket bättre den serien ska vara. Trots det har ju flera lag från norra lyckats slå ut lag från södra i förkvalet till Allsvenskan de senaste åren. Min uppfattning är att södra håller en jämn hög nivå men att skillnaden mellan topplagen inte är särskilt stor serierna emellan. I år känns dock norra något svagare än tidigare år.

Vem tror du blir seriens mest sevärda spelare?
- Johan Henriksson bör kunna trolla in ett par bollar från sin vänsterkant. Ska Sollentuna klara sig kvar så krävs det att Erik Mattelin stänger i målet och det kan vara kul att se, så länge vi själva inte står för motståndet självklart.

Bästa spelaren i serien?
- Roger Järeholm.

Bästa spelaren/spelarna som HK Tyrold har fostrats genom åren?
- Tyrold har haft starka kullar i 88:orna och 90:orna och där har det fostrats många talanger: Petter Holmberg, Texas Olsson, bröderna Ström, Johan Brun.

Vem blir årets utropstecken i HK Tyrold?
- Kalle Ågren.

Vad kan publiken runtom i division 1 norra förvänta sig att se när HK Tyrold kommer på besök?
- Ungdomlig entusiasm och irriterande anfallsspel.

Vad är era styrkor?
- Vi är orädda och tekniska. Ingen lucka är för liten för att dyka igenom. Sen kommer vi kämpa stenhårt. Det måste vi, finns ingen rutin att falla tillbaka på, inga lätta poäng att ta för vår del.

Vad behöver särskilt förbättras?
- Fysiken! Med ett såpass ungt lag så är det ganska naturligt men vi kommer jobba hårt med det under året.

Vilka ekonomiska förutsättningar har ni som lag (t.ex. resor, material, utrustning, arbetstidsersättning)?
- Vi känner att vi får den stöttning av föreningen som vi behöver på den här nivån för att kunna prestera sportsligt. Vi har i år också lyckats knyta till oss en naprapat som ska hjälpa killarna att hålla kroppen i form under hela säsongen.

Hur mycket publik brukar ni ha på era hemmamatcher och vad kostar inträdet?
- Tror det brukar vara runt 50-60 personer på matcherna. Tror däremot att det kommer vara fullt i derbyt mot Tyresö så det blir en extra kul faktor i det mötet. Osäker på inträdet men runt 50 kronor får man betala för en timmes underhållning.

Har ni något särskilt arrangemang kring hemmamatcherna?
- Vi försöker att förbättra den delen och få med fler knattelag från föreningen kring arrangemanget. Fler på läktaren från föreningen genom gratis inträde för medlemmar, fadderverksamhet för att skapa bättre relationer mellan A-lag och umgdomslag, taktikgenomgångar för sponsorer mm.

Vilka vinner serien och vilka får kvala till Allsvenskan?
- Vinner inte Ricoh HK så är det ett misslyckande. Fantastiskt bra trupp för att vara division 1. Tror också att IK Cyrus kommer gå bra i år.

Tack för intervjun Magnus. Vi ses på Handbollsfredag den 23 september
- Bra jobbat med bloggen. Ses i premiären!

Tackar!

Inga kommentarer: