söndag 18 september 2011

Handboll på TV

Några seriekombatanter har varit i farten:

IK Cyrus - HK Varberg 28-27

Brännans IF - Strömnäs GIF 29-26
(Här gjorde Rickard Jonsson sin första matchinsats för Strömsnäs GIF)

***

IF Hallby grävde sig upp ur skiten på en gång och släppte bara in 20 bollar borta mot Kroppskultur. Då vinner man matcher.

***

Många man kände igen i publiken i Eriksdalshallen igår när man kollade runt. Förbundskapten Staffan Olsson, Martin Boquist, Andreas "Aje" Jansson (sportchef i VI), Rimbos Ken Tollbring, Skånelas Jesper Östlund, Djurgårdens Olof Johansson, Hammarbys tränare Kalle Mattsson och Josef Pujol, Dogge Doggelito, Höken samt ett starkt gäng från Nypan som hördes ordentligt när Asparna satte bollen i nät.

***

Vi kom fram till att nästa gång vi är där ska vi sitta på andra sidan. Bara för att jag bekantade mig med de här "klapporna" nere i Jönköping så kom de tillbaka fortare än kvickt. Nu hade vi, mitt bland alla Tumba-anhängare, "klappor" klappandes i öronen hela första halvlek. Jag, Björkman och Kurre tog en kortsida i andra. Tror det blir bra tryck på planen men vill man klara sig undan huvudvärk och tinnitus i publiken ska man nog plugga igen öronen om det ska klappas en hel halvlek eller två.

***

Jesper Nielsen i Sävehof är riktigt stor alltså. En sådan som Rex Blom är ju två meter men ser ändå liten ut i jämförelse på något sätt. Nielsen var bra igår. Fridéns spänst, finess och lekstuga kan man inte få nog av heller. Där har jag en bit kvar får jag väl lov att erkänna, om det nu inte redan märkts.

***

Fritzon försökte sätta en motståndare på en stürmer och hans överdrivna "Ohhh" uppfattades också klart och tydligt av oss i publiken som direkt "Ohhh":ade ordentligt och han förstod att den filmningen var rätt uppenbar. Han kunde inte göra annat än att dra på smilbanden efteråt. Skön den där Fritzon.

***

Tycker att Andréas Asp spelade vasst bakåt och hade bara hela gänget hållit i, som de spelade precis i början, så hade det varit lite roligare. Men det brändes på tok för mycket 6M-lägen så matchen kördes till Sävehofs fördel alldeles för snabbt. Imponerande stabilitet i deras spel. Kul att se Berggren också. När han bestämde sig blev det mål.

***

IFK Skövde mot Guif Eskilstuna på SVT 1 idag med start 15:50.

***

Axels genväg till Eriksdalshallen resulterade i en skaplig bilkö. Kurre startade sin bilfärd 30 minuter efter oss men fick ändå stå och vänta i 10 minuter utanför entrén.

- Vart är ni någonstans? Var hans första fråga när han ringde upp det vilsna Nypan-gänget.

Det är nåt visst med Axel och genvägar. Tur att vi åkte i god tid.

Inga kommentarer: