lördag 17 september 2011

Idrottshuset - En visuell berättelse

Tänkte att några bilder med tillhörande text får runda av mitt besök i Jönköping för den här gången. Alltid fräckt att stifta nya bekantskaper. En bra resa.


Solen sken över Idrottshuset.


Två nygamla spelare i IF Hallby. Robert Jangmo och Mats Erlandsson.


Varken jag eller Jepsson visste vad vinsten var. Nu vann vi ändå ingenting. Jepsson var dock optimist med sitt nr 4422. 44 var hans favoritnummer under barndomen och 22 är hans tröjnummer.


Stabila matchbiljetter som det inte gick att ta miste på. Jag kände mig som jag varit helt avskärmad från omvärlden hela mitt liv när jag var tvungen att fråga Jepsson vad bladet var för nåt som man fick i näven.

- Det där viker du och så har du en klappa, förklarade Jepsson pedagogiskt och visade på sin egen. Jag skyllde på att jag aldrig sett någon live och inte varit på så många evenemang. Oftast spelar jag själv och då har jag varken sett ovikta eller vikta klappor. Stämningshöjare - bra IF Hallby!


- Schysst Jepsson! Världens flagga och supporterhörna, sa jag smått euforiskt.

- Ja, men mest för syns skull och för att fylla upp de tomma platserna, blev svaret. Kreativt ändå, tycker jag. Trist med bara tomma platser.


En projektor sköt upp IF Hallby-skölden under uppvärmningen.


Adam Lönn värmer upp med skott som Patrik Lindblad gör allt för att försöka täcka. Ser faktiskt ut som han lyckades också.


Hallen släcktes ner och He's a pirate spelades, om jag inte minns fel, samtidigt som en film spelades upp på projektorn. Man skulle få känslan av att följa laget från omklädningsrummet genom korridorerna backstage och rätt in på plan. Effektfullt helt klart men samtidigt något man sett förut i andra sammanhang. Det där vill jag ha hos oss på Handbollsfredag!


Efter line up var det dags för match...


...där matchbollen låg och vilade på en reklampelare med budskapet "Ta hissen till Hallbys hemmamatch!"


Jonatan Jepsson och Getoar Gjikokaj var redo för match - på läktaren.


Daniel Zachrisson var tillfälligt nere för räkning.


Smal och liten bild, jag vet. Klicka för större format. Boquist visar det klassiska måttet mellan tummen och pekfingret. Nordendorph försöker mana på sina mannar.


Målvaktsbyte, ut med Oskar Gustafsson och in med Mats Erlandsson.


Men Tobias Nordendorph behövde ändå ta en time out.


5-12 på resultattavlan efter dryga 22 minuter. Robert Jangmo försöker sätta Simon Matthijs i läge.


Dagens enda Irsta HF-spelare var Jonas Daglund. Han kom upp i fem mål och spelade säkert.


Så här såg det ut förra året och lär så bli även i år. Boquist punktad.


Lönn har Boquist i vägen.


Det blev lite rörligare när IF Hallbys ungtuppar i Joel Fransson och Filip Långh kom in mot slutet. Här fick Långh dra in en straff på den inhoppande Lars Jonsson.

Inga kommentarer: