onsdag 14 september 2011

H. Asp: Man är värsta kändisen på stan

Ikväll är det dags för Elitserien att dra igång. Från Nyköping hittar vi bröderna Asp, Hampus och Andréas, i Caperiotumba.

Tjenare Hampus! Elitseriematch borta mot Alingsås HK idag. Hur ser uppladdningen ut inför detta?
- Tja Pops! Allt bra på Sportspegeln? Ja äntligen, efter vad som känns som världens längsta försäsong är det nu premiär! Igår hade vi matchförberedande träning, både teori- och bollpass. Idag åker vi med SJ till Alingsås och är framme i potatisland ca 4 timmar innan match så vi har gott om tid för att käka och ladda m.m.

Jodå. Sportspegeln rullar på. Men det senaste är att Elmsäter kallar mig för Ulveson så du får höra hur det går i c/o Segermyhr nästa gång. Har ni fullt manskap?
- Full trupp, alla friska och hela.

Kan man märka av att det vankas Elitserien där i Tumba och på vilket sätt?
- Ja verkligen! Man är värsta kändisen på stan bara för att man lirar lite boll. Jag får skriva autografer på väg till skolan på morgonen, helt sjukt! Eller inte... Det märks bara på oss i truppen och de som är runt oss i laget, och en del på nya hemsidan såklart. I övrigt väldigt dött.

Vad tror du om matchen?
- Vi har allt att vinna, de har allt att förlora.

Vi ses på lördag när vi kommer upp ett gäng och kollar!
- Kul! Hoppas vi kan ge svenska mästarna en riktig omgång. För övrigt, har ni plats i bilen på vägen hem? Jag måste hem och fiska gädda!

Full bil. Tyvärr. Jag, Treijner, Björkman, Kurre och vice ordförande Fredlund fyller upp Audin. Stort lycka till ikväll nu!
- Tack så mycket!


Hampus och Andréas Asp ska idag till Alingsås med sitt Caperiotumba.

***

Svårt att ta sig till Alingsås för att kolla på matchen? Lugn, inga problem. Matchen sänds live på följande sida på svenskaspel.se kl 19:00. Kan ni inte se där heller? Lugn, matchen läggs till i matcharkivet på livehandboll.se och kan öppnas upp när som helst för endast en selma.

***

Personligen ska jag kolla matchen i efterhand via arkivet. Ska istället sitta och glutta på Hallby mot VästeråsIrsta på plats i Jönköpings Idrottshus.

Massa nya i Hallby jämfört med när vi spelade träningsmatch mot dem förra året. I Västeråslaget känner jag nog till de flesta lirarna. Kan inte avgöra vilka som är favoriter. Tror på en jämn match.

***

Förresten, inte så konstigt att Hampus är sugen på att fiska gädda till helgen. Han kammade ju noll när brorsan drog upp den här:


8 kg Södertälje-gädda upptagen på UL-spö och den klassiska gulvita Wippen. En "omöjlig" kombination med tanke på storleken på fisken.

Med på fisketuren i Södertäljes skärgård var också lagkamraten Emil Koplimaa och materialaren Böse (Björn Lundin). Emil tog sin första gädda någonsin och bröt sedan av Hampus UL-spö som tack för den upplevelsen. Hampus kastade dessutom bort sin stor-wobbler och kammade noll i övrigt så han var riktigt nöjd.


Emils första gädda någonsin.

2 kommentarer:

Simon sa...

Emils miserabla fiskehistorier hopar sig. Kan inflika att Emil under en resa till Piteå endast drog upp en ynklig abborre. Fiske-o-lyckan kanske sitter i "blodet" då Emils bror Rasmus vid ett tillfälle satte wobblern i ryggen på sig själv och i samma veva lyckades kasta fiskespöt i två delar (här finns bildbevis!)... :)

Söderberg sa...

Hahaha, lät ju som en riktig Stig-Helmer-prestation och tur att det verkar ha gått bra så här i efterhand. En wobbler i ryggen är ju inget att leka med.