tisdag 27 september 2011

RP Linköping vann mot HK Country

Tommy Leo, senioransvarig och assiterande tränare i HK Countrys a-lag, hade tagit till sig av bloggens tips inför bortamötet mot RP Linköping. Leo skrev några rader inför bortamötet:

"Linköping som spelar med vax och enligt hörsägen stora bollar. Dom har gjort bra ifrån sig resultatmässigt på försäsongen och vi är därmed varnade!"

Men det kan vara så att tipsen var tuffa att omvandla i praktiken för RP Linköping vann hängmatchen som fullbordade omgång 1. 29-28 och det var bra gjort mot HK Country som av många anses vara en av seriefavoriterna.

***

Apropå tipsen om stora bollar. Det kanske bara är jag och Melcher som grinat över de stora och välpumpade Kempa-bollarna.

Jag och Melcher har inga dasslock till händer precis. Vi brukar säga att vi har barnhänder och klagar ofta på "för lite klister på bollen", "bollen är blöt", "bollen är för hård", "den här bollen är för mjuk", "jäkla skitboll", "den här måste vi göra rent från allt klister" och ibland får vi också tag på en bra boll och då skiner vi upp som små förväntansfulla barn på julafton.

***

Nordicbet har tagit bort möjligheten att oddsa på svensk handboll. Jag såg detta ikväll. Brukar inte de ha matcher från division 1 och uppåt? Finns det någon annan sida som har division 1-handboll för oddsning?

Förresten, var det någon/några av er som hann med att oddsa på någon vinnare av division 1 norra?

***

Just det. Vi körde fotbollsuppvärmning ikväll. 3-0 till de äldre och matchen började i ett rivande tempo där Gee slängde iväg en macka som Amel valde att täcka med de ädlare delarna av kroppen. Mackan P storspelade i vårat mål och var helt fantastiskt bra. Fattar inte hur han kunde vara så totalt orädd när junisarna fegade och dyngade stenhårt från två meters håll. Gee och Treijner var annars täta på backen. Framåt var det sambafotboll med mig själv, Axel och Melcher.

***

Lidas sträckte sig igår och var inte med idag. Hoppas han snart är tillbaka.

***

F 95 tränade innan oss idag och vi stod och småsnackade bredvid vid deras bollförråd. Jag fattade tag i en av deras träningsbollar, som är rosa, och sa till Melcher att vi också borde köra med sådan färg på bollarna. Den blicken jag fick sa allt. Vi ska INTE köra med rosa bollar om Melcher får bestämma.

***

Vår nya bombare på niometer, Fogel, sulade på några riktiga projektiler ikväll. Det bara small i virket några gånger och när han gjorde sitt lags tredje mål, på raken, avbröt Jacke övningen:

- Nu tyckte Balic att det var dags att ta en vattenpaus så vi gör det!

***

Mot slutet körde vi helplanskontringar där vi skulle få ihop till fem raka mål per skalle.

- Ni kantspelare ska fasen sätta fem på raken, sa Jacke med en smått upprörd röst för att tagga på oss.

Tja, sagt och gjort så sprätte jag in fem på raken och drog på mig overallen och åkte hem. Å andra sidan hade jag några mål att ta igen från gårdagens träning så det var på tiden. Det svänger lite ibland.

6 kommentarer:

Anonym sa...

När kommer omgång etts statistik att komma upp? :)

Söderberg sa...

Den kommer upp så fort som jag har fått allt underlag. ;-)

Tobias Wikström sa...

Det är inte alltför länge sen man kunde spela på tvåan heller men uppenbarligen är handboll inte någon bra sport för bettingsidorna! Finns ju knappt spel för allsvenskan numer!

Söderberg sa...

Kasst ju!

Anonym sa...

Ska bli intressant med statistik! Har du fått underlaget?

Söderberg sa...

Har fått alla matcher utom RP Linköping - HK Country. Om de postade matchprotokollet i onsdags borde SHF få det idag och så även jag.

Lite statistik är då att vänta någon gång idag.