torsdag 15 september 2011

Äventyret i Jönköping

Har ganska exakt anlänt efter jobb och nöje nere i Jönköping. Jobbet ska vi väl inte ta i detta forumet. Nöjet började med en lunchpaus tillsammans med Hallbys tränare Tobias Nordendorph, målvakten Mats Erlandsson, niometaren Robert Jangmo och en god vän och sponsor till laget, "Läckan". Gott käk och roliga historier gjorde detta till en minnesvärd lunch.

Senare på kvällen var det dags för premiär i Allsvenskan i Jönköpings Idrottshus mellan IF Hallby och VästeråsIrsta HF. Hur den matchen gick har ni säkert redan sett vid det här laget. Jag tänkte kommentera några saker i ett annat inlägg sen.

Matchen sågs tillsammans med Jonatan Jepsson på läktaren där även Johan Peterssons högra hand, vänsterkanten Getoar Gjikokaj, fanns med. Högra hand? Han har tydligen krängt glass i Peterssons glasskiosk där vid Vätterns södra strand. Den uppmärksamme Nyköpingspubliken såg honom även i matchen mot Bengan Boys för ungefär ett år sedan. Speakern läste innantill i protokollet och fick hans namn till Dalibor Do... Förmodligen ett trix från de riktiga Bengan Boys-spelarna.

Noterade att en kollega till Mats på kontoret sa att han såg matchen och undrade lite vad de höll på med. Han sa också i all hast att han i halvtid varit på VIP-hyllan.

- Hallå, stopp där! Finns det en VIP-hylla i hallen? inflikade jag i konversationen.

- Javisst finns det en VIP-hyllan!

Tydligen körde de bara lite fika där så jag missade inte så himla mycket. Men Treijner & Söderberg är dock alltid intresserade av att utvärdera en VIP-hylla.

***

Det avslöjades också under lunchen att en Hallby-spelare inte uppskattat Andréas Asps hårda blickar under matchen i vår egna cup förra året.

Vi i IFK vet ju t.ex. att han kan hata in bollarna i mål bara genom att titta på bollen så jag kanske har en liten känsla över hur den här killen kände. Alla spelare vill ha en spelare med en sådan inställning.

***

På tal om Asp så lirade ju båda bröderna mot Alingsås HK igår. Två baljor för Hampus och en för Andréas. Simon Skuthälla var strået vassare med tre mål men även hans gäng förlorade i sin bortamatch, mot Rimbo HK.

***

Mötte Lasse Anrell när jag bytte tåg i Nässjö. Han tog tåget mot Jönköping. Skulle han se HV71 mot DIF ikväll kanske? Ja, det är ju fullt möjligt faktiskt.

2 kommentarer:

Stocken sa...

Min blogg på AT är nästan lika bra som den här!!

Söderberg sa...

Skön läsning Stocken och en bra lista. Skulle kommentera där men det var alldeles för många grejer att fylla i. Det får du styra upp! :-)