tisdag 27 september 2011

Talangen Linus Schmidt är tillbaka

Omgång 1 fullbordas alltså ikväll mellan RP Linköping och HK Country. Fri entré är det som gäller också. Ett bra drag från Linköping då hallen är förbaskat stor och det är oslagbart att spela inför mycket folk. Hoppas att de fyller upp mer än vanligt!

***

IK Cyrus nya målvakt, 2-metaren Markus Genestig, hade 43% i räddningar mot HK Silwing/Troja. Tydligen envisades stockholmarna med att skjuta högt. Ja, om han sjunker i målet kan det väl vara en idé men annars vetti fasen.

***

Alla lag brukar åtminstone göra ett riktigt bottennapp per säsong. Detta verkar ha varit HK Silwing/Trojas - trots en bra känsla under uppladdningen.

- Det var skönt att få möta Silwing/Troja nu. De har inte haft någon bra försäsong och har inte fått ordning på spelet. De kändes sega i dag, säger IK-Cyrustränaren Christian Grönblad till jnytt.se.

Det är inte mycket som pekar på något annat när man läser HK Silwing/Trojas matchreferat och här har ni ett utdrag från det:

"I halvlek står det 8-15 och det är verkligen ingen rolig handboll vi spelat. Vi enas dock om att vi måste göra en bättre andra halvlek för vår egen äras skull. Det går käpprakt åt helvete ändå. Vi gör nog ändå fler misstag och dåliga beslut i andra och blir riktigt förnedrade. Som mest ligger vi under med 8-21."

***

Vi möter HK Silwing/Troja borta på lördag. Kan tänka mig att de kommer att vara ganska revanschsugna. Även om vi har en seger i ryggen så är vi också revanschsugna eftersom vi torskade i bägge mötena förra säsongen.

***

Han var en riktig handbollstalang och som 17-åring var han iväg på j-landslagsuppdrag i Norge. Handbollsskorna lades sedan på hyllan till förmån för en mer oval handboll som både kastas och sparkas - amerikansk fotboll. Där vann han ett SM-guld. I fredags var den förre HK Tyroldspelaren Linus Schmidt tillbaka på handbollsplanen igen. Nu är han bara 21 år så det lär väl hända grejer på utvecklingsfronten här under säsongen. Tur för vår del att det inte blev några mål från hans sida mot oss. Bra för handbollen att han är tillbaka!

***

Vår seriepremiär förra säsongen mot HK Eskil dömdes av Patrick Ericsson och Charlie Norrhammar. Årets seriepremiär dömdes av samma par. Blir det tredje gången gillt nästa år?

***

Usch ja. Nu kom jag att tänka på seriepremiären förra året. HK Eskil får straff med 0 sekunder kvar och kvitterar. Det blev ett jäkla liv på allt och alla. När vi hade 34-30 mot HK Tyrold i fredags och när de kom upp till 34-32 hann jag tänka "Inte nu igen".

Men Amel satte 35-32 på straff, reducering 35-33 och jag fick sätta spiken i kistan till 36-33. Så, nu fick jag nämna mig själv också. Känns bra.

***

Vi fick inte köra någon fotbollsuppvärmning igår. Undrar varför eftersom både vi och Arsenal vann i helgen. Ligger den kvar i potten må tro?

***

Det var de bägge nyförvärvens match i lördags mellan Tyresö IF och HK Eskil. Johan Brun (från Djurgårdens IF HF) satte sju bollar för Tyresö och blev målbäst på det tillsammans med lagkaptenen Mattias Landgraff och i HK Eskil sulade H9:an från Guif, Alexander Karlsson, in lika många bollar och blev målbäst med det i sitt gäng.

Ändå kan dessa bägge spelare bättre enligt Brejding.

Inga kommentarer: