onsdag 21 september 2011

Fotbollen är viktig inom handbollen

I vårat gäng belönas vi, som kanske bekant, med att få köra fotbollsuppvärmning på måndagsträningen ifall vi vunnit i den senaste seriematchen. Fotbollsuppvärmning blir det också ifall Arsenal vinner, eftersom det är tränare Sundbergs favoritlag. Tyvärr är inte Arsenal så värst starka i år. Hoppas att det vänder.

I Ricoh HK spelar de fotboll mest hela tiden och ändå är laget topptippat. Inte så konstigt kanske när vi börjar kolla på vad de har för spelare. Förmodligen den enda handbollsklubben där fotbollen är nummer 1.

Tyresötränaren och bloggaren Thomas Brejding undrade varför det var en sådan grej med att få köra fotbollsuppvärmning. Varför så speciellt helt enkelt.

Strömnäs GIF, pitepaltsgänget, debuterar i division 1 och det är inte illa. Vad som däremot är illa, för dem, är att den vasse målvakten Richard Nordlund stannar hemma när laget reser ner för att möta Täby HBK i helgen. Varför i hela friden då kan man undra?! Jo, Nordlund prioriterar fotbollen. Han är målvakt i Piteå IF och jag kan tycka att det är rätt imponerande i sig av Nordlund att vakta ett division 2-gängs mål i fotboll samtidigt som han ska mota skott och flippar i division 1-handbollen.

Våran Tobias "Tobbe är du klar?" Johansson satsar på fotbollen i botten av division 4. Hoppas han kan hitta suget till handbollen längre fram. Fast återigen, fotbollen!

Och jag kanske har nämnt det förut men i Eskilstuna Guif är det fotbollsuppvärmning på varje träning och tränare Andrésson förklarade för mig tidigare i år:

- Jag tyckte att det var så tråkigt med vanliga uppvärmningar när jag spelade själv så jag vet vad det betyder för grabbarna att få köra fotboll på uppvärmningarna. Då är de glada sen när handbollsträningen börjar.


***

Från fotboll till handboll då. Strömnäs GIF:s nya Rickard Jonsson är 195 cm lång och väger 106 kilo. Han säger till Piteå-Tidningen:

- Jag använder mig av mina kilon och kliver definitivt inte undan.

Jag kan intyga att det uttalandet stämmer. En av få faktiskt som jag sett stoppa Andréas Asp hemma i Sporthallen under en match. En robust bit som kramas hårt som en björn.

***

Mötte min gamla demontränare i P 80-laget, Nils-Erik "Nisse" Eriksson, på lunchen.

- Jag kommer och skäller lite på er på fredag, sa Nisse med glimten i ögat efter att vi morsat på varandra.

Det är bra för då är allting i sin ordning bland de gamla rävarna på läktaren.

4 kommentarer:

Jonathan sa...

Vi kör också fotboll på i stort sett alla uppvärmningar. Vad får vi då i belöning när vi vinner en match? Jo, våfflor.

Söderberg sa...

Är det Jonathan i Herulf som talar? Hur som helst - det låter skoj!

Jonathan sa...

Ja, det är det faktiskt :)
Men efter matchen idag lär det inte bli våfflor på hela säsongen.

Söderberg sa...

Den var tung Jonathan. Men ni gjorde ju en bra andra halvlek i alla fall. Alltid något! :-)